Recensie: Escapeboek – De geheime code van de Grote Kluis

Escapeboek – De geheime code van de Grote Kluis

Wat een leuk concept: je begint met lezen. In een doodgewoon boek, zo lijkt het. Maar niets is minder waar. Na een paar bladzijdes kom je ineens een puzzel of raadsel tegen. Het antwoord op deze puzzel geeft de bladzijde weer waar je verder moet lezen. Totdat je weer bij een raadsel komt. En zo ga je verder totdat je bij het einde komt. Laatst ontving ik Escapeboek – De geheime code van de grote kluis. Samen met de kinderen ging ik aan de slag. Ik las het verhaal voor en samen losten we de raadsels op.

Escapeboek – De geheime code van de Grote Kluis

Puzzel je een weg door het verhaal

Nieuw, razend spannend boek voor iedereen die van escape rooms, puzzelen en lezen houdt!

Lia is lid van een geheim broederschap. Ze kan ‘inbreken’ in het hoofd van anderen, op de plek waar iedereen zijn herinneringen en geheimen bewaart. Lia en haar vrienden beschermen die geheimen, maar het werk dat ze doen is niet zonder risico. Hun leider, Andrew, ligt al maanden in coma. Ze moeten er zo snel mogelijk achter zien te komen welk geheim hij in zijn hoofd bewaart, want hij gaat snel achteruit.

Los de raadsels aan het eind van ieder hoofdstuk op om te weten waar het verhaal verdergaat. Want anders zit je voor altijd vast in de kronkelige, verraderlijke wereld van Andrews gedachten.

Lees ook: Review: Escaperoom Frappie & Grappie en de verdwenen kaartjes | Circus Pief Paf

Eerder verschenen – Escapeboek – Kraak de codes en puzzel je door het verhaal

Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen ‘inbreken’, precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart. Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn anderen dat ook? Ze krijgt een uitnodiging van een geheim broederschap. Ze vragen haar om zich te bewijzen. Maar zijn ze wel te vertrouwen?

Over de auteur – Ivan Tapia

Ivan Tapia is ontwerper van raadsels. Hij is de stichter van Cocolisto, een uitgever van intelligentiespelletjes, zowel leerzaam als voor je plezier, en hij heeft samengewerkt met bedrijven als Danone, Orangina Schweppes, Everis, Santander en Torres. Tapia heeft drama gestudeerd en is schrijver en regisseur van de spectaculaire Escape Show, een theatershow gebaseerd op raadsels. De show is uitgevoerd in theaters in verschillende Spaanse steden, waaronder Barcelona en Madrid. Hij is de auteur van Escape boek. Júlia Gaspar maakte de illustraties, en Montse Linde hielp Ivan Tapia met de redactie van het boek.

Mijn mening

Vol enthousiasme ben ik begonnen met het voorlezen van het boek. Steeds een hoofdstukje en vervolgens met elkaar het raadsel oplossen om erachter te komen op welke bladzijde we verder moeten lezen. En dat is leuk. Helaas is er door de zomervakantie een beetje de klad ingekomen en weten we niet meer waar we zijn gebleven. We zullen dus even opnieuw moeten beginnen. Maar dat is niet erg.

Wel merk ik dat de kinderen nog net iets te jong zijn voor de raadsels, maar met elkaar komen we er zeker uit. Soms geef ik ze eventjes een aanwijzing en dan lukt het wel om verder te denken. Het verhaal vinden ze wel heel leuk en spannend, al moet ik eerlijk toegeven dat ik er zelf toch even in moest komen. Maar zoals ik al schreef moeten we opnieuw beginnen, dus wij weten nog niet hoe het afloopt.

Als je kind van lezen houdt, maar zicht ook in een aantal lastige raadsel bijt, dan is dit boek beslist een aanrader. Het concept is leuk de raadsels, daar moet je echt over nadenken. Ook leuk voor de schoolbibliotheek, voor kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

Escapeboek De geheime code van de grote kluis

Lees ook: Review: Escape Puzzel kids: Jungle | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Room The Game – 2-spelers Editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *