Persbericht: Speel nu filmklassiekers als bordspel | Ravensburger

Ravensburger filmklassiekers als bordspel

Ben je een echte spelletjesliefhebber? En… ken je je filmklassiekers? Dan zijn de nieuwste Engelstalige Ravensburger spellen een echte aanwinst! Met het bordspel ‘Back to the Future’ maak je een joyride door de tijd waarbij de toekomst in jouw handen ligt. Of beleef hét avontuur van je leven op het eiland Isla Nublar met het strategische spel ‘Jurassic Park’. Of wat dacht je van het Marvel Villainous bordspel waarbij je het opneemt tegen schurken en helden uit het hele universum. En dan is er ook nog ‘Horrified’, waarbij jouw team van helden het moet opnemen tegen de beroemdste monsters ter wereld!

Back to the Future

De toekomst ligt in jouw handen, want Biff heeft de DeLorean gestolen en is op een joyride door de tijd gegaan. Werk samen om belangrijke gebeurtenissen uit de Back to the Future film trilogie compleet te maken en verloren voorwerpen te zoeken en terug te brengen. De spelers winnen als zij alle voorwerpen naar de juiste locatie in het juiste jaar terugbrengen. Elke ronde gooien jij en je medespelers dobbelstenen om je acties te bepalen. Het Back to the Future bordspel is geschikt voor 2 – 4 spelers vanaf 10 jaar. 

Jurassic Park ‘danger‘

De stroom is uitgevallen en de prehistorische wezens zijn op jacht. Eén speler jaagt met z’n dinosaurussen door de jungle om mensen aan te vallen. De andere spelers besturen een team van menselijke personages uit de film en werken eraan om het park weer online te krijgen en te ontsnappen naar het helikopterplatform voordat het te laat is! Wie gaat er winnen? De dinosaurussen of het team dat op ze jaagt? Het strategische bordspel Jurassic Park is geschikt voor 2 – 5 spelers vanaf 10 jaar. Een spel duurt gemiddeld zo’n 50 minuten. 

‘Marvel‘ Villainous

Welke slechterik ben jij? Domineer het Marvel Universum als een iconische schurk! Volg je eigen kronkelige pad naar de overwinning en gebruik sinistere vaardigheden om het op te nemen tegen andere schurken en machtige helden uit het hele universum. Kies uit Thanos, Hela, Ultron, Taskmaster en Killmonger en vervul je duistere bestemming! Unieke Marvel illustraties, kunstzinnige speelfiguren en een slechte spelmoraal maken van dit strategische kaartspel iets heel bijzonders! Marvel Villanious speel je met 2 – 4 spelers vanaf 12 jaar. Een spel duurt circa 20 minuten per speler. 

Lees ook: Review: My City | Legacy-spel van 999-Games

Horrified

Het dorp wordt aangevallen door o.a. Dracula, de mummie, het monster van Frankenstein en zijn bruid. En… jouw team van helden moet ze tegenhouden. De monsters zijn ondertussen op zoek naar slachtoffers in de vorm van spelers of burgers. Elke keer dat het monster iemand vangt, dan wordt de bevolking angstiger. Bereikt de angst z’n toppunt, dan is het spel ten einde en verlies je. Je moet het angstniveau zo laag mogelijk houden, terwijl je ook risico’s moet nemen om de monsters te verslaan. Horrified is een strategisch bordspel dat door 1 – 5 spelers gespeeld kan worden vanaf circa 10 jaar. Een spelletje duurt circa 60 minuten.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle Engelstalige Ravensburger filmklassiekers als bordspel zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Bovenstaande spellen zijn stuk voor stuk Engelstalig. Dat betekent dat, net als de handleiding, ook alle teksten op de eventuele kaarten in het spel in het Engels zijn. Overigens kun je de Nederlandse spelregels downloaden via www.ravensburger.nl

Adviesverkoopprijzen:

  • Back to the Future: circa € 28,99
  • Jurassic Park ‘danger‘: circa € 43,99
  • Marvel Villainous: circa € 46,99
  • Horrified: circa € 37,99

Lees ook: Review: Mandala Stones | White Goblin Games
Lees ook: Review: Splendor | Asmodee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *