Recensie: Raar maar waar! Dierenweetjes | Halfbob

Raar maar waar! Dierenweetjes | centrale uitgeverij Deltas

Centrale Uitgeverij Deltas heeft een breed scala aan kwaliteitsboeken voor kinderen van 0-14 jaar. Van zachte knisperboekjes voor de allerkleinsten tot non-fictieboeken over allerhande onderwerpen voor kinderen die alles willen weten. Van verhaaltjes voor het slapengaan tot kleur-, sticker- en puzzelboeken. En van fantastische leesreeksen tot grappige moppenboeken. Je kunt het zo gek niet bedenken of Deltas heeft het. Ook voor volwassenen heeft Uitgeverij Deltas een groot aanbod aan prachtige boeken. Voor de kinderen ontving ik van deze uitgeverij het boek Raar maar waar! Dierenweetjes! Een hilarisch boek boordevol grappige weetjes en humoristische illustraties over dieren.

Raar maar waar! Dierenweetjes!

Wist je dat…

… Mieren elkaar groeten?
… Een babygiraffe bij de geboorte maar liefst 2 meter naar beneden valt?
… Een kikker nooit drinkt?
… De boskikker bevriest tijdens zijn winterslaap?
… Een luipaard geen indruk maakt als het om geluid gaat?
… Het op Hawaii verboden is een hamster te hebben?

Dierenweetjes over een struisvogel

… Haringen communiceren met scheetjes?
… Een koala de grootste slaapkampioen is?
… De zeeotter een favoriete steen heeft die hij overal mee naartoe neemt?
… Een okapi een blauwe tong van maar liefst 35 cm heeft waarmee hij aan zijn oor kan likken?
… Een panda 100 keer per dag poept?
… Muizen helemaal niet van kaas houden?
… Er een dier bestaat die 3 ogen heeft?

Deze en nog een heleboel andere bijzondere dierenweetjes met daarbij een uitleg vind je in dit hilarische boek. Elk dierenweetje wordt ondersteund door een grappige illustratie. Je ontdekt in dit boek de meest bizarre kenmerken, vreemde gewoontes en verrassende dingen die dieren allemaal kunnen.

Over auteur Halfbob

Halfbob is geboren in 1974 in Saint-Etienne, Frankrijk. Hij is auteur van stripverhalen. Ook illustreert hij cd-hoesjes en jeugdboeken.

Alpaca's in het boek dierenweetjes

Lees ook: Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de ruimte | Deltas

Mijn mening

Dit boek is echt perfect gewoon. Toen Joas net 4 jaar was heeft hij zichzelf leren lezen. Nu is hij 5 jaar en zit in groep 2, maar leest vloeiend. Boeken die hij technisch gezien kan lezen sluiten niet aan bij zijn belevingswereld. Niet alleen het verhaal sluit vaak niet aan, ook staat er vaak te veel tekst op een bladzijde in een té klein lettertype. Best lastig dus om boeken voor hem te vinden die aansluiten bij zijn beleving, maar ook bij zijn leesniveau. Hij leest graag prentenboeken of de boekjes van Borre en gelukkig zijn er dan ook altijd nog stripboeken als de Donald Duck. Korte zinnen en weinig tekst op een bladzijde, maar wel ondersteund door plaatjes. Perfect!

Het boek Raar maar waar! Dierenweetjes! sluit daar dan ook helemaal bij aan. Als eerste lees je het weetje en vervolgens wordt er in enkele zinnen uitleg gegeven over dit weetje. Ook staat er op elke bladzijde een supergrappige illustratie. Daarbij houdt Joas wel van een beetje humor en laat nu net dit boek daar vol van staan, dus dit boek is hét ideale boek voor hem. Maar niet alleen voor Joas, ook Elin (7) weet dit boek wel te waarderen. Ik trouwens ook. Zelf heb ik dit boekje met plezier zitten lezen en de plaatjes bekeken. Zo kom je nog eens iets over dieren te weten, grappige dingen die ik beslist niet wist.

Wist je dat … honden de geur van citroen haten? Als het gaat om honden ben ik echt een schijtluis. Of een angsthaas zo je wilt. Je kunt vast wel raden wat ik de volgende keer meeneem als ik een wandeling in het bos of door het park ga maken… 😉

Een waterspin is een spin die onder water leeft.

Productinformatie

Titel: Raar maar waar! Dierenweetjes
Auteur en illustrator: Halfbob
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44759-28-0
Aantal pagina’s: 96
Verschijningsdatum: 1 maart 2021
Leeftijd: vanaf ongeveer 6 jaar

Raar maar waar! Dierenweetjes!

Lees ook: Recensie: De wereld van de dinosaurus
Lees ook: Recensie: Het grote boek over de aarde

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *