Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de ruimte | Deltas

100 waarnzinnige weetjes over de ruimte | Deltas

Ruimte en ruimtevaart spreekt veel kinderen aan. Pasgeleden hebben we een bezoek gebracht aan Space Expo in Noordwijk (minder aan te bevelen in deze coronatijd), de kinderen vonden het heel interessant. Joas kreeg voor zijn verjaardag een doosje LEGO uit de serie LEGO City ruimtevaart spaart hij hard om alle sets in deze serie te kunnen kopen. Ook Elin is geïnteresseerd in de ruimte. Daarom is het boek 100 waanzinnige weetjes over de ruimte van uitgeverij Deltas een fantastisch en leerzaam boek voor beide kinderen en voor alle andere kinderen die geïnteresseerd zijn in ruimte en ruimtevaart.

100 waanzinnige weetjes over de ruimte

Ben jij ook gefascineerd door de ruimte? Dan is dit boek precies wat voor jou! In dit boek ontdek je 100 waanzinnige weetjes over de ruimte, zodat jij jouw familie en vrienden kunt verbluffen met jouw kennis of ruimte en ruimtevaart.

Wat weet jij welke sport als eerste op de maand werd beoefend? Wil je weten welke vorm sneeuw op Mars heeft? Wist jij dat de zon niet geel is? Heb je wel eens van Speghettificatie gehoord? Wil je weten wat astronauten in de ruimte drinken? Nee? Lees dan dit boek, leer alles over de ruimte en verbaas je vrienden en familie met al jouw kennis!

Achter in het boek vind je ook een verklarende woordenlijst waarin alle begrippen en moeilijke woorden nog eens uitgelegd wordt.

Lees ook: Recensie: De wereld van de dinosaurus
Lees ook: Recensie: Naar school – Jozua Douglas & Juf Maike

Mijn mening

100 waanzinnige weetjes over de ruimte is prachtig handboek voor kinderen vanaf een jaar of 8 die geïnteresseerd zijn in ruimte en ruimtevaart. In dit boek vind je allerlei informatie, weetjes en illustraties over alles wat met de ruimte te maken heeft. Dit boek is opgedeeld in 100 verschillende weetjes. Elk weetje beslaat één pagina of een dubbele pagina, en heel soms een halve pagina. Achterin het boek vind je een verklarende woordenlijst, waarin een heel aantal begrippen nog eens duidelijk wordt uitgelegd.

De vormgeving van het boek is werkelijk prachtig en als je het boek in handen hebt is meteen duidelijk wel thema dit boek draagt. Bij elk weetje staan korte stukjes tekst die ondersteund worden door prachtige illustraties, zodat het allemaal nog duidelijker wordt. De korte hoofdstukjes, korte stukjes tekst en veel illustraties maken dat het boek een zeer toegankelijk boek is voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn in de ruimte. Is de informatie nog wat te moeilijk om te begrijpen? Door de korte stukjes tekst en duidelijke illustraties is het voor ouders heel makkelijk om het in eigen woorden en duidelijke taal aan kinderen uit te leggen.

Het boek is van zeer goede kwaliteit en voorzien van een stevige cover en ietsje dikker papier. Je hebt met dit boek een prachtig exemplaar in handen waar je gewoonweg zuinig op wilt zijn. Ideaal, maar ook absoluut een must-have, voor elke schoolbibliotheek of klassenbibliotheek waar een boek veelvuldig wordt gebruikt en van kinderhand tot kinderhand gaat.

bladzijde uit 100 waanzinnige weetjes over de ruimte

Productinformatie

Titel: 100 waanzinnige weetjes over de ruimte
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44759-53-2
Aantal pagina’s: 128
Adviesprijs: € 15,95

Lees ook: Recensie: Het grote boek over de aarde
Lees ook: Recensie: Hello Ruby – Een sprookje over programmeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *