Review: Gardena combisystem tuingereedschappen

Gardena combisystem tuingereedschap

Alweer ruim 4 maanden geleden ging ik met de Blogboot mee. We voeren met een aantal andere bloggers door de grachten van Amsterdam en genoten van een heerlijk zonnetje, lekkere hapjes en drankjes en goed gezelschap! Die dag kreeg ik van Gardena combisystem tuingereedschap mee om het thuis uit te proberen en er een artikel over te schrijven. Bewust heb ik dit artikel nog niet eerder online gezet. Maar nu de lente weer in aantocht is en daarmee het nieuwe tuinseizoen aanbreekt, is het tijd om eens aandacht te besteden aan dit fantastische tuingereedschap van Gardena.

Over Gardena

Wat je ook in je tuin wilt doen, Gardena biedt de oplossing. Gardena is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland, als handelsfirma. Sindsdien is dit bedrijf uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Gardena biedt door het complete assortiment voor elke klus in de tuin de juiste oplossing. Naast innovatie wordt er tevens veel aandacht besteed aan kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent concreet dat alle artikelen uitermate comfortabel zijn in gebruik en een lange levensduur hebben.

Combisystem

Het grote voordeel van de Gardena combisystem-tuingereedschappen is dat elk stuk gereedschap uit deze serie eenvoudig op een losse steel kunnen worden bevestigd. Of omgekeerd, je hoeft maar één steel aan te schaffen waarop je tal van gereedschappen kunt bevestigen. En dat heeft zo’n zijn voordelen. In de eerste plaats bespaar je daarmee kosten. Je hoeft immers maar 1x een steel aan te schaffen. Daarnaast bespaart het je flink wat ruimte in je schuur of garage. Gereedschap zonder steel kun je immers veel makkelijker een plekje geven dan gereedschap met steel. En daarnaast is het ook nog eens duurzaam. Waarom zou je 10 stelen kopen als je er ook met één toe kunt?

Lees ook: Een ontspannen dagje uit met de Blogboot

25 jaar garantie

Gardena biedt 25 jaar garantie op alle combisystem producten. Je leest het goed: 25 jaar. En dat is heel wat. Dit garantietermijn zegt dus al iets over de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Je zult er jarenlang plezier van hebben.

Een compleet assortiment

Nee, je hoeft zeker niet bang te zijn dat het assortiment niet volledig is en je alsnog tuingereedschap moet kopen buiten dit systeem om. Gardena combisystem kent tal van producten zodat er voor elke tuinklus wel gereedschap te vinden is dat je op je steel kunt bevestigen. Denk aan een hark, een voegenkrabber, een sneeuwschuiver, een bezem, een krabber, een onkruidhak, een schoffel, een kantenfrees, een strooiwagen, een vloerentrekken, ik noem slechts een greep uit de selectie.

Mijn mening

Op de blogboot heb ik van Gardena een steel, een hark en een voegenkrabber ontvangen. Zo bij elkaar al een prachtige set. Het gereedschap aan de steel bevestigen gaat ontzettend eenvoudig. Het zit vervolgens meteen goed vast zonder dat er speling op zit. Wel zo prettig als je in de tuin werkt. Onze bezem is vandaag gesneuveld. Binnenkort maar eens naar de bouwmarkt om de straatbezem van Gardena combisystem te kopen. Zo kun je dus elke keer wanneer je een stuk tuingereedschap nodig hebt degene uit deze serie kopen, zodat je je assortiment thuis steeds meer kunt uitbreiden. Ideaal.

Het scheelt ook enorm veel ruimte in de schuur, die toch al niet zo groot is. Daarnaast ben ik ook overtuigd van de kwaliteit van het gereedschap. Als je gebruik maakt van het tuingereedschap dan merk je direct dat je Duitse degelijkheid in handen hebt. Goed voor jarenlang plezier dus! Wij zijn ontzettend blij met dit systeem en vinden het dan ook een echte aanrader. Nu snel de straatbezem eens bestellen!

Lees ook: 6 veel gestelde vragen over zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *