Recensie: O jee, mama is een fee! | Sophie Kinsella

O jee, mama is een fee

Hilarische boeken vol magische avonturen, wie houdt daar nu niet van. Zelfs Elin, die helemaal niet zo van lezen houdt, vond de twee boeken van O jee, mama is een fee! van Sophie Kinsella een feestje om te lezen. In dit artikel vertel ik je meer over deze boeken.

O jee, mama is een fee!

Een magische verjaardag

In dit hilarische boek lees je over de magische avonturen van Ella en haar familie. Ella’s mama ziet er heel normaal uit, maar eigenlijk is ze een fee. Met haar bijzondere teletoverstaf kan ze vliegen en toveren en onzichtbaar worden! Op een dag zal Ella zelf ook een fee zijn. Ze kan haast niet wachten, maar voorlopig kan ze haar moeder alleen maar helpen. En dat is soms echt nodig. Bijvoorbeeld als ze Ella in een aap verandert of als ze per ongeluk een taart tovert die groter is dan hun huis…

O jee, mama is een fee!

Een heel bijzondere toverstaf

In dit hilarische boek lees je de magische avonturen van Ella en haar familie. Ella’s mama ziet er heel normaal uit, maar eigenlijk is ze een fee. Ze moet gewoon haar ogen sluiten, met haar billen schudden, suikerspin zeggen en POEF: ze kan vliegen en toveren! Maar vaak gaat het helemaal fout. Dan staat er ineens een koe in de keuken, begint het chocolademelk te regenen en kan de zwabber praten. Gelukkig is Ella er altijd om haar mama te redden…

Sophie Kinsella

De Britse Sophie Kinsella (1969) is pseudoniem van de Madeleine Wickham en de bekende schrijfster van de Shopaholic-reeks. Ze liet haar eerste Sophie Kinsella boek anoniem aan haar uitgever lezen en kwam twee keer in dienst bij dezelfde uitgever omdat haar Sophie Kinsella-boek meteen werd goedgekeurd. Madeleine Wickham begon met een studie Muziek in Oxford maar in de bar trok ze op met filosofie studenten en dacht ‘ dit is wat ik wil’. Ze veranderde haar studierichting in filosofie, politiek en economie en kon hier veel schrijven. Voordat ze zich volledig ging toeleggen op het schrijven van romans werkte ze als lerares en financieel journaliste.

Sophie Kinsella schreef haar eerste roman, De Tennisparty, onder haar eigen naam, Madeleine Wickham toen ze 24 jaar oud was. Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-Oosten en Afrika. De schrijfster woont in het Britse Surrey samen met haar man en vijf kinderen. Op bol.com vind je alle boeken van Sophie Kinsella, waaronder het nieuwste boek van Sophie Kinsella.

Mijn mening

Wat is lezen toch heerlijk! Met mijn e-reader op de bank verslind ik het ene boek na het andere. Al moet ik eerlijk toegeven dat dat ook wel eens een tijd anders geweest. Een behoorlijk aantal jaar heb ik nauwelijks gelezen, maar nu heb ik de smaak weer te pakken. Momenteel lees ik het liefst (Zweedse) thrillers. Omdat ik zelf zo graag lees wil je dan ook dat de kinderen het leesvirus van je overnemen. Met Elin is dat vooralsnog niet zo gelukt, met Joas daarentegen wel. Ook hij verslindt het ene boek na het andere.

Toen ik deze twee boekjes van Sophie Kinsella voorbij zag komen leek mij deze wel geschikt voor Elin. Zou ze deze boekjes wel leuk vinden? Ja, Elin vond ze zeker leuk! Ze heeft genoten van deze 2 delen van O jee, mama is een fee. Het lettertype is wat groter dan normaal gesproken in boeken voor kinderen van deze leeftijd en er staan ook veel leuke en grappige plaatjes in. Dat maakt het natuurlijk wat fijner om te lezen. Verder zijn de verhalen gewoon onwijs hilarisch en magisch. Wie houdt daar nu niet van.

Productinformatie

Titel: O jee, mama is een fee – een magische verjaardag
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44756-66-1
Verschijningsdatum: maart 2021
Aantal pagina’s: 128

Titel: O jee, mama is een fee – een heel bijzondere toverstaf
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44756-65-4
Verschijningsdatum: maart 2021
Aantal pagina’s: 128

Lees ook: Recensie: De avonturen van Robbie Robot | Deltas
Lees ook: Recensie: Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *