Op vakantie naar de mooiste plekjes in Portugal

Op vakantie naar Portugal? Wij geven een aantal tips!

Jaarlijks kiezen honderden Nederlandse gezinnen voor een ontspannen vakantie in Portugal. Een van de voornaamste redenen om voor Portugal als vakantieland te kiezen is de garantie op mooi weer, zeker in de zomermaanden. Die garantie heb je in Nederland zelf allerminst! Afgelopen zomer lag het aantal zomerse dagen veel lager dan gemiddeld. Het was afgelopen herfstvakantie voor veel gezinnen reden om een vakantie naar de Algarve, Madeira en Lissabon te boeken. Even een weekje naar de zon! Reisbureaus merken dat het aantal boekingen voor de komende vakantieperiodes rap stijgt. Heb jij de vakantie voor de komende voorjaars- en zomervakantie al geboekt?

Geniet van zomers weer op een Portugees eiland

Populair is een vakantie naar Madeira, een van de Portugese eilanden. Het eiland staat bekend om de grote hoeveelheid groen die je er het hele jaar door vindt. Zeker in het voorjaar staat het eiland fraai in bloei. Je kunt er wandelen, een fietstocht maken of rondtrekken met een huurauto. Naast het feit dat er talloze excursies worden aangeboden door lokale organisaties. Een van de voordelen die Madeira biedt, is het feit dat het hier relatief rustig is in vergelijking met Spaanse eilanden als Tenerife en Ibiza. Het massale toerisme heeft Madeira nog niet gevonden, wat voor veel vakantiegangers een goede reden is om het eiland te bezoeken. Naast Madeira zijn ook de Portugese Azoren populair.

Naar de zon in de Portugese Algarve

Liever op vakantie naar het vasteland van Portugal? Bezoek de verschillende steden in de Algarve. Vlieg vanaf een Nederlandse luchthaven naar Faro, om vanuit daar het gebied in het zuiden van Portugal te verkennen. Bekende plekken in de Algarve zijn naast Faro voornamelijk Albufeira en Portimão en Sagres. Eerstgenoemde ken je vast van het grote aantal scholieren wat hier na hun examenperiode heen trekt voor een weekje ontspannen met vrienden en vriendinnen. Albufeira heeft echter ook een rustige kant, waar het fijn vertoeven is in de zomermaanden. In de zomer loopt de temperatuur al snel op in de Algarve. Het is om die reden verstandig om voor een accommodatie in de buurt van het strand of met een zwembad te kiezen. Zo heb je altijd een plek om even af te koelen.

Lees ook: Recept: Ananas uit de oven op Portugese wijze

Stedentrip naar Porto of Lissabon

Voor een korte vakantie in het voorjaar lenen steden als Porto en Lissabon zich goed. Kies voor een stedentrip van een week, waarbij je geniet van het heerlijke Portugese eten, de ontspannen sfeer die in deze steden heerst en de fijne voorjaarszon. Mocht je langer dan een week gaan, dan zou je een bezoek aan beide steden kunnen combineren. Er zijn verschillende verbindingen tussen Porto en Lissabon. Ook het huren van een auto is een mogelijkheid. Beide steden hebben hun eigen karakter. Het maakt een bezoek aan beide plaatsen meer dan de moeite waard.

Lees ook: 5 attractieparken waar je ook kunt overnachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *