Recensie: Hoe? Wat? Waarom? | Deltas

Hoe? Wat? Waarom? Een leuk vraag- en antwoorden boek voor nieuwsgierige kinderen.

‘Waarom?’ Met name Joas vraagt 100 keer op een dag ‘waarom?’ Overal waar ik ja of nee op antwoord krijg ik de wedervraag ‘waarom?’ Helaas voor hem vind ik dat ik hem niet altijd een uitleg verschuldigd ben. Soms is er gewoon geen sprake van waarom en is het antwoord gewoon ofwel ja, ofwel nee. Dat levert dan regelmatig een boze bui op, maar hij moet dan maar leren dat sommige dingen gewoon zijn zoals ze zijn. Daarnaast wil Joas ook altijd van alles weten, hoe iets werkt bijvoorbeeld, of wat iets betekent. Het boek Hoe? Wat? Waarom? is een groot vraag- en antwoordenboek voor kinderen die echt alles willen weten. En in dit boek kom je dan ook echt alles te weten.

Hoe? Wat? Waarom?

Het grote vraag- en antwoordenboek voor kinderen die echt alles willen weten

Weet jij…

… Waarom zeep in je ogen prikt?
… Hoe vliegtuigen kunnen vliegen?
… Waarom je de hik krijgt?
… Hoe je een iglo bouwt?
… Waarom honden kwispelen?

Dit grote vraag- en antwoordboek is ideaal voor nieuwsgierige kinderen die willen weten hoe onze hersenen dingen kunnen onthouden, hoe je weet welke paddenstoelen giftig zijn of waarom muggen zoemen als ze vliegen In dit boek kunnen ze de antwoorden op al hun vragen ontdekken dankzij de schat aan informatie en bijzondere weetjes over het hoe, wat en waarom van de dieren, het menselijk lichaam, wetenschap, geschiedenis en nog zo veel meer. Uren lees- en ontdekkingsplezier verzekerd!

Een bladzijde uit Hoe? Wat? Waarom? van uitgeverij Deltas

Lees ook: Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de aarde | Deltas

Mijn mening

Laatst waren wij, Joas en ik, bij de KNO-arts voor een gehoortest voor Joas. Hij wilde precies weten hoe de test werkt. Gelukkig nam de verpleegkundige alle tijd om het hem duidelijk uit te leggen én te laten zien. Vervolgens kwamen we bij de arts die mij het resultaat van de test in grafiekvorm liet zien en er uitleg bij gaf. Joas begreep er niet dat de arts wist wat de grafiek betekende en vraag daar dan ook naar. Het antwoord was: ‘daar heb ik voor geleerd.’ Tsja, dat was dan wel weer een dooddoener, want zo ingewikkeld was de grafiek nu ook weer niet.

Waarom dit boek ideaal is voor kinderen die nieuwsgierig zijn

Het boek Hoe? Wat? Waarom? is het perfecte boek voor nieuwsgierige kinderen. Er zijn honderden vragen en antwoorden in, verdeeld in 6 verschillende categorieën:

  • Dagelijks leven
  • Wetenschap
  • Het menselijk lichaam
  • Natuur
  • Dieren
  • Geschiedenis

Het voordeel van dit boek is dat de antwoorden ook heel kort zijn. In slechts een paar korte zinnen wordt het antwoord op een vraag omschreven. Geen ellenlange stukken tekst dus. Zonder omhaal van woorden wordt het antwoord kort en bondig omschreven. Daarom is het ook toegankelijk voor jongere kinderen die nieuwsgierig zijn. Soms is er ook quizje toegevoegd. Onder de vraag staan dan 3 antwoorden waarvan er 1 goed is. Dat maakt het boek afwisselend. En soms wordt het antwoord uitgelegd door middel van een tekening. Ook net weer even anders dan anders. Dat maakt dat het boek zeker niet saai is, maar erg aantrekkelijk en toegankelijk. Het boek heeft 176 bladzijdes en gemiddeld staan er zo’n 3 à 4 vragen en antwoorden op één bladzijde. Dus reken maar uit…

Productinformatie

Titel: Hoe? Wat? Waarom? Het grote vraag- en antwoordenboek voor kinderen die echt alles willen weten
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44763-44-7
Verschijningsdatum: oktober 2022
Aantal pagina’s: 176

Lees ook: Recensie: Op ontdekking in de natuur | Deltas
Lees ook: Recensie: Zo cool is wetenschap & Zo cool is wiskunde | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *