Recensie: Scheetman lost het op! | Uitgeverij Deltas

Scheetman lost het op | Uitgeverij Deltas

‘Ontdek het hilarische avontuur van Scheetman in dit supergrappige boek met veel illustraties en weinig tekst!’ Die moet ik voor Joas hebben, dacht ik meteen. Waarom? AVI-boeken sluiten niet aan bij zijn niveau en vele andere boeken sluiten niet aan bij zijn belevingswereld. Woorden als supergrappig, hilarisch, weinig tekst en veel illustraties is dus precies wat hij nodig heeft. Ik vroeg een recensie-exemplaar van Scheetman lost het op bij uitgeverij Deltas aan en ontving deze ook. Het is een grappig, maar wel een onwijs smerig boek.

Scheetman lost het op! Poepnami-alarm

Ontdek het hilarische avontuur van Scheetman in dit supergrappige boek met veel illustraties en weinig tekst! Willem is de keurigste jongen in de schoonste stad ter wereld. Willem is zo netjes en keurig dat hij nog nooit van zijn hele leven een scheet heeft gelaten… TOT NU! De ene walmende wind na de andere knallende billenboer ontsnapt uit z’n kont. Wat moet Willem nu met zo’n supertalent? Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man!

Scheetman lost het op! Het oorsmeer-monster

Ontdek het hilarische avontuur van Scheetman in dit supergrappige boek met veel illustraties en weinig tekst! Iedereen denkt dat Willem de keurigste jongen van de stad is. Maar ze weten niet dat hij eigenlijk Scheetman is, de meest stinkende superheld die de wereld ooit heeft gezien! Als de vreselijke Madam Wax heel Sprankelstad besmeurt met haar walgelijke oorsmeer, is Scheetman vastbesloten om haar te stoppen met zijn walmende winden en geurende gasbommen! Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man!

Lees ook: Recensie: Hoe? Wat? Waarom? | Deltas

Mijn mening

‘Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek’, staat er in de aankondiging van dit boek. Joas is fan van Kapitein Onderbroek, dus Scheetman lost het op zal vast ook wel in de smaak vallen. Ik vroeg een recensie-exemplaar en ontving deze ook. Binnen no-time had Joas dit boek uit en ja het viel in de smaak. Niet letterlijk dan, want het is een ontzettend smerig boek. De scheten vliegen je om te oren en laten we het dan nog niet over Madam Wax met haar walgelijke oorsmeer hebben. Dat is zelfs nog smeriger dan de scheten. Het voordeel van dit boek is dat het ontzettend veel plaatjes bevat. Daardoor ziet het boek er aantrekkelijk uit. De korte stukken tekst en het grootte en wisselende lettertype maakt dat dit boek ontzettend leuk en aantrekkelijk is voor zwakke lezer, maar ook voor de vroege lezer.

Productinformatie

Titel: Scheetman lost het op! Poepnami-alarm
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-62-4
Aantal bladzijdes: 128
Verschijningsdatum: mei 2022
Leeftijd: 7-9 jaar

Titel: Scheetman lost het op! Het oorsmeer-monster
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-63-1
Aantal bladzijdes: 128
Verschijningsdatum: mei 2022
Leeftijd: 7-9 jaar

Lees ook: Recensie: O jee, mama is een fee! | Sophie Kinsella
Lees ook: Recensie: De avonturen van Robbie Robot | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *