Review: Super dino doeboek | Denksport Junior

Super Dino Doeboek Puzzelboek denksport Junior

Nadat Elin de puzzelboekjes van Denksport Junior heeft ontdekt, heeft nu ook Joas de puzzelboekjes ontdekt. Laatst ontving ik van Denksport twee puzzelboeken, het Winterdoeboek voor Elin en ik besloot dat Joas het Super Dino Doeboek mocht hebben.

Super Dino Doeboek van Denksport Junior

Het Super Dino Doeboek is een 48 pagina’s dik doeboek boordevol met puzzels voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Het puzzelboekje staat geheel in het teken van Dinosaurussen. Dip, Dac, Tex, Topsi en Ko zijn 5 vrolijke dino’s die op een eiland in de Stille Oceaan wonen. Deze dino’s zijn de dikste maatjes en beleven elke dag plezier en jij mag met ze meedoen.

Dit doeboek is gevuld met verschillende puzzels zoals doolhof, van punt naar punt, kleurplaten, woordzoekers, Sudoku’s, zoek de verschillen en nog veel meer. Er zit zelfs een bouwplaat in waarvan je een 3D dino kun maken.

Mijn mening

Het puzzelboekje is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar, en Joas is nog maar 4 jaar. Toch heb ik dit puzzelboekje aan hem gegeven omdat ik zag dat er veel puzzels in staan die hij wel al kan. En degene die hij nog niet kan, kan Elin mooi doen. Van punt naar punt kan hij prima samen met mij, de doolhof kan hij heel goed, de Sudoku’s doen we samen, en ook staan er verschillende kleurplaten in en kleuren is ook een van zijn favoriete bezigheden. Woordzoekers zijn nog te moeilijk, maar die kan Elin weer maken.

Als het gaat om puzzelboekjes voor kinderen ben ik fan van Denksport Junior. Ze zien er vrolijk en kleurrijk uit en hebben aansprekende thema’s, voor zowel jongens als meisjes, voor peuters, kleuters en schoolkinderen zijn er passende puzzelboekjes te vinden. In de puzzelboekjes staan veel verschillende soorten puzzels zodat er altijd wel een aantal bij zijn die je kind leuk vindt en ook kan maken gezien de leeftijd. En lukt het nog niet, dan lukt het vaak al wel samen met papa en mama. Elin is 6 jaar en de puzzels uit dit boekje kan zij grotendeels al zelf of samen met ons.

Dit boekje staat geheel in het teken van dino’s wat een aansprekend thema is voor veel kinderen. Voor mijn kinderen wel in ieder geval. Zowel Elin als Joas vinden deze enorme dieren interessant, dus dit boekje is voor hen beiden zeker geschikt.

Lees ook: Recensie: De wereld van de dinosaurus
Lees ook: Review: Squla WinterBoek | Denksport Junior

Productinformatie

Super Dino Doeboek komt 4x per jaar uit. Een los nummer kost € 4,95, bestaat uit 48 pagina’s en is te bestellen bij Denksport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *