Recensie: Confrontatie! | Esther van der Ham

Confrontatie C-serie - Esther van der Ham

Heb je ze al gelezen? Controle! en Contact! van Esther van der Ham. Beide boeken heb ik in één adem uitgelezen en dat smaakte naar meer. En dat ‘meer’ kwam al snel. Afgelopen 7 april hield Esther haar boekpresentatie van het derde deel in de C-serie tijdens een zeer gezellig Droomvallei-feest: Confrontatie!
Hoewel ik het manuscript al diverse malen heb mogen lezen, was ik toch superblij dat Esther haar boek in mijn handen stopte. Yes, zo is de serie in mijn boekenkast weer compleet! Maar … ook nu smaakt het weer naar meer.

Confrontatie! – Het is nooit te laat

Het eerste deel Controle! gaat over Marjolein, die na het overlijden van haar man een moeilijke tijd doormaakt. Maar ze komt er wel weer bovenop. Ook haar zus Emma maakt een moeilijke tijd door, en op een dag ontstaat er in haar hoofd kortsluiting, en wat ze dan doet heeft als gevolg dat ze in de gevangenis terechtkomt. Het tweede deel gaat over Emma die haar tijd uitzit in de gevangenis, waar letterlijk de muren op haar afkomen. Kan ze haar leven weer oppakken als ze na 4 jaar weer uit de gevangenis komt? En wat doet het met de relatie tussen haar en haar ex-man Thijs en haar twee kinderen Sven en Annabel?

Het derde deel neemt een sprong in de tijd. Jaren later, Annabel is een volwassen vrouw en woont in een mooi ingericht flatje. Tijdens een vakantie met haar familie gebeurt er iets wat haar leven totaal op z’n kop zet. Als gevolg hiervan blijft ze moe, misselijk en zit ze niet lekker in haar vel. En niemand weet wat er gebeurd is in Spanje. Om alles te vergeten grijpt ze naar verkeerde middelen en houdt ze er verkeerde vrienden aan over. Lukt het Annabel om hieruit te komen en de draad van haar leven weer op te pakken? En in welke mate speelt het gevangenisverleden van haar moeder nog een rol bij de keuzes die Annabel gemaakt heeft?

C-serie

Confrontatie is het derde deel in de C-serie. Het boek is los te lezen, je zult er alleen hoofdpersonen in terug zien komen die je in eerdere delen ook bent tegengekomen:

  • Eerste deel: Controle: Marjolein is de hoofdpersoon.
  • Tweede deel: Contact: hierin staat Emma centraal, de oudere zus van Marjolein.
  • Derde deel: Confrontatie: gaat over Annabel, de dochter van Emma.
  • Vierde deel: Censuur: gaat over Lisa, de dochter van Marjolein en dus een nichtje van Annabel.
  • Vijfde deel: Carrousel: dit deel gaat over Sven en zijn ex-vrouw Mel en hun kinderen Boy en Lidy. Sven is de zoon van Emma en broer van Annabel.

Mijn mening

Zowel het eerste, als het tweede deel zijn boeken die je het liefst in één adem uitleest. Maar dit deel overtreft alles. In dit verhaal word je meegezogen van begin tot eind. Omdat Annabel een sympathieke meid is, beleef je alles met haar mee. Je hoopt vurig dat ze steeds goede keuzes zal maken, en als ze dat niet doet zit je weer tenenkrommend en met ingehouden adem op de bank.  Zelf zou je in de schoenen van moeder Emma willen stappen om haar uit deze hel te halen en haar te verlossen van de verkeerde vrienden en foute middelen!

Je ziet alles voor je ogen gebeuren en daardoor beleef je het boek heel intens. Het is een boek waarvan je blij bent dat het uit is, omdat je dan eindelijk weet hoe het afgelopen is. Toch wil je het boek nog niet dichtdoen omdat je er dan weer uit moet stappen, eigenlijk wil je gewoon lezen hoe het verhaal verder gaat. Want juist het als het vleugje romantiek om de hoek komt kijken, is het boek uit. Het smaakt naar meer en ik kan niet wachten op deel 4 in de C-serie!

Productinformatie

Titel: Confrontatie! – Het is nooit te laat
Auteur: Esther van der Ham
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
Verschijningsdatum: 7 april 2018
ISBN: 978-94-92844-05-7

Confrontatie | Esther van der Ham

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *