Recensie: Carrousel | Esther van der Ham

Carrousel 5e deel in de C-serie van Esther van der Ham

Als proeflezer heb ik dit verhaal al vanaf het eerste hoofdstuk mogen zien groeien. Elke keer als er weer een paar hoofdstukken geschreven waren, stuurde Esther het mij toe en vroeg mij mijn mening. Leuk om het verhaal zo te zien groeien en steeds beter te zien worden. Nu is het dan zover, een echt exemplaar van het boek Carrousel van Esther van der Ham ligt voor mijn neus. Carrousel is het 5e – los te lezen – deel in de C-serie.

C-serie

Carrousel is het vijfde deel in de C-serie. Het boek is los te lezen, je zult er alleen hoofdpersonen in terug zien komen die je in eerdere delen ook bent tegengekomen:

  • Eerste deel: Controle: Marjolein is de hoofdpersoon.
  • Tweede deel: Contact: hierin staat Emma centraal, de oudere zus van Marjolein.
  • Derde deel: Confrontatie: gaat over Annabel, de dochter van Emma.
  • Vierde deel: Censuur: gaat over Lisa, de dochter van Marjolein en dus een nichtje van Annabel.
  • Vijfde deel: Carrousel: dit deel gaat over Sven en zijn ex-vrouw Mel en hun kinderen Boy en Lidy. Sven is de zoon van Emma en broer van Annabel.

Carrousel

Het 5e deel in de C-serie gaat over Sven, de zoon van Emma, zijn ex-vrouw Mel en hun 15-jarige tweeling Boy en Lidy. Mel is een succesvol fotograaf, maar als zelfstandige vindt ze het wel lastig om aan voldoende opdrachten te komen. Sven is leidinggevende en is voor zijn werk veel naar het buitenland. Beiden zijn ze druk voor het werk en dat is lastig te combineren met de zorg voor hun tweeling.

Sven heeft ondertussen een nieuwe vriendin. Deze nieuwe vriendin is voor Mel een reden om de kinderen bij hem weg te willen halen. De strijd tussen Sven en Mel gaat ver, over de hoofden van de kinderen heen. Boy en Lidy zijn het geruzie tussen hun ouders zat, meer dan zat. Tijdens een schoolreisje naar Oxford neemt één van hen een dramatisch besluit. En als er levens op het spel staan, zijn Mel en Sven op elkaar aangewezen en zullen ze hun krachten moeten bundelen! Gaat ze dat lukken?

Mijn mening

De spanning is om te snijden in dit boek. Hoe gaat dit verhaal aflopen? Carrousel is geschreven vanuit verschillende perspectieven, vanuit alle betrokkenen in het verhaal. Waar je in het begin van het boek meer sympathie ontwikkelt voor de ene hoofdpersoon, en de daden van de andere hoofdpersoon niet zo goed begrijpt, draaien de rollen gedurende het verhaal steeds meer en meer om. Dan begin je daden van de ene hoofdpersoon minder te begrijpen en ontwikkel je meer sympathie voor de ander.

De strijd tussen Mel en Sven gaat zo ver dat één van de kinderen het flink zat is en een dramatisch besluit neemt. En dan zijn Mel en Sven weer op elkaar aangewezen. Tégen elkaar is even geen optie, ze zullen mét elkaar deze gebeurtenis tot een goed einde moeten zien te brengen. En dan komt er veel oud zeer naar boven. Zo krijg je begrip voor een ieders standpunten en begrijp je ook waarom dingen gegaan zijn zoals ze zijn gegaan.

Op dat moment wordt het spannend, heel spannend en heeft het boek wat weg van een thriller. Zullen Mel en Sven de tweeling ooit weer terugzien, of zijn ze elkaar voorgoed kwijt?

Carrousel is een prettig boek om te lezen. De gebeurtenissen volgen zich in in korte hoofdstukken in rap tempo op. De vlotte schrijfstijl maakt dat je steeds wilt doorlezen. En als het spannend wordt wil je het ook meteen uitlezen. Net als de eerder vier delen in de C-serie is ook dit deel weer een fijn en prettige boek om te lezen, een aanrader!

Productinformatie

Titel: Carrousel
Auteur: Esther van der Ham
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-92844-88-0
Aantal bladzijdes: 253

Carrousel | Esther van der Ham

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *