Recensie: De zeven zussen deel 2 – storm | Lucinda Riley

De zeven zussen deel 2 storm Lucinda Riley

Zeven boeken die allen tot één serie behoren. Elk boek is zo’n kleine 600 bladzijdes. Is de serie De zeven zussen bij deel 7 nog steeds de moeite waard om te lezen? Ik las deel 1 en schreef er een recensie over.  De zeven zussen deel 2 heb ik ondertussen ook uit (deel 3 trouwens ook al). Wat ik van deel 2 vind kun je lezen in deze recensie.

In het kort

Pa Salt is veel op reis en tot maar liefst 6x kwam hij thuis met een baby die hij geadopteerd had. De zes zussen groeien op op Atlantis, bij het meer van Genève en worden voornamelijk verzorgd en opgevoed door Marina. De zes zussen zien haar als een echte moeder en hebben een hechte band met haar. Op een dag overlijdt Pa Salt en hij laat voor elk van de zussen een brief na. Daarin staat een aanwijzing naar hun afkomst. Deel 1 gaat over de oudste zus Maia. De zeven zussen deel 2 gaat over de tweede zus Ally.

De zeven zussen – storm

Ally is de tweede van de zes zussen die door Pa Salt zijn geadopteerd. Ally is professioneel zeiler en is vaak op zee te vinden. Op een dag ontmoet ze Theo en het klikt meteen. Theo vraagt aan Ally of zij een weekendje met hem wil doorbrengen op zijn boot zodat ze elkaar wat beter leren kennen. Ally geniet volop van dit weekend en besluit om haar telefoon te laten voor wat het is. Als ze aan het eind van het weekend haar telefoon weer aan zet, heeft ze veel voicemail berichten en smsjes. Pa Salt blijkt te zijn overleden terwijl zij op zee aan het genieten was. Tegelijkertijd staat ze voor een raadsel, ze dacht toch echt dat ze net de boot van haar vader had zien varen, die snel wegvoer toen zij dichterbij kwamen.

Ally gaat zo snel ze kan naar Atlantis en komt daar als laatste van de zussen aan. Dan is het tijd om de advocaat van Pa Salt uit te nodigen. De advocaat geeft aan elke van de zussen een brief met daarin een aanwijzing over de afkomst. Voor als ze daar naar op zoeken willen gaan. Ook staat er in de tuin een beeld met daarin voor elk van de zussen een spreuk en de coördinaat waar ze hun eventuele zoektocht zouden kunnen starten. Ally ontvangt daarnaast ook een boek waarin het verhaal beschreven staat van Anna en Jens.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen – deel 1 | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen – schaduw – deel 3 | Lucinda Riley

Ally naar Noorwegen

Ally besluit echter nog niet op zoek te gaan naar haar wortels. Ze doet eerst mee aan een zeilwedstrijd op een zeilboot waar Theo de captain is en waar Ally als bemanning meegaat. Op zee maakt Ally een heftige gebeurtenis mee en ze besluit om het zeilen te laten voor wat het is en ze gaat op zoek naar haar afkomst. De coördinaten leiden haar naar Noorwegen en brengt haar in contact met Thom, die uit een heel muzikale familie blijkt te komen. Zelf is ze ook zeer muzikaal, ze speelt fluit, maar omdat ze haar toekomst op het zeilen heeft gericht, komt haar fluit niet zoveel tevoorschijn.

In het huis van haar voorouders vinden Thom en Ally een muziekstuk waarvan ze denken dat het door haar betovergrootvader is gecomponeerd. Bij nader bestuderen blijkt het van haar heel jong overleden grootvader te zijn, die het muziekstuk voor zijn vrouw gecomponeerd, maar het is – heel tragisch – nooit ten gehore gebracht. Thom en Ally zetten alles op alles om het stuk ten uitvoer te brengen door het Bergen Filharmonisch Orkest. Zou het hen gaan lukken? Daarbij ontdekken Thom en Ally ook hun bijzondere relatie tot elkaar en ze ontdekken wiens bloed er door hun aderen stroomt. En dat is niet zomaar iemand …

Anna en Jens

In het boek is het verhaal van Anna en Jens verweven. Zij leefden jaren terug en zijn de verre voorouders van Ally.

Anna woont in de bergen van Noorwegen en wordt nog heel traditioneel opgevoed. Op een dag komt er iemand op bezoek die uit de stad komt. Hij is naar Anna toegestuurd omdat ze zo goed kan zingen en deze man biedt haar een kans om een muzikale carrière te beginnen in de stad. Deze kans grijpt Anna met beide handen aan. Anna verhuist naar de stad en trekt in bij deze heer Baier waar ze goed wordt verzorgt en waar ze urenlang muzikale les krijgt. Dan kan het echte werk beginnen en mag ze als schaduwzangeres meedoen in het theater.

Omdat men zo lovend over haar is, mag ze later zelfs meedoen als hoofdrolspeler in Peer Gynt van Henrik Ibsen en waar Edvard Grieg de muziek voor componeerde. Daar ontmoet ze Jens die in het orkest speelt en ze worden verliefd op elkaar. Als heer Baier met haar wil trouwen besluiten Jens en Anna te vluchten naar Leipzig en ze trouwen daar. Het leven daar blijkt helemaal geen rozengeur en maneschijn te zijn. Jens vertrekt alleen naar Parijs om voorlopig niet meer terug te komen. Anna weet niet hoe en waarvan ze rond moet komen en het is Grieg zelf die haar van de ondergang redt. Hij helpt Anna om weer een carrière in de muzikale wereld op te bouwen. Dan staat ineens Jens weer voor de deur …

Lees ook: Recensie: De zeven zussen – parel – deel 4 | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen – maan – deel 5 | Lucinda Riley

Mijn mening

De zeven zussen deel 2 begint waar ook deel 1 startte, maar dan vanuit de ogen van Ally. De eerste 100 bladzijdes van het boek bevatten dan ook deels dezelfde informatie als deel 1, alleen verteld vanuit Ally. En vanaf het punt dat Ally Atlantis bij het meer van Genève weer verlaat, slaat het verhaal een geheel eigen weg in. Als Ally in zeer korte tijd meerdere klappen te verwerken krijgt, besluit ze op zoek te gaan naar haar wortels. Het boek en de coördinaten brengen haar naar Noorwegen en vertellen haar het verhaal over haar zeer muzikale familie. Muziek is het belangrijkste thema van het boek en verbindt Ally met haar Noorse familie.

Het verhaal krijgt telkens weer zeer onverwachte wendingen, waardoor het heel spannend blijft tot het einde aan toe.

Naast het verhaal van Ally, wordt ook het verhaal van Anna beschreven. Bij de overgang van Ally naar Anna, moest ik er weer even inkomen. Dat had ik ook bij deel 1 toen het verhaal van de voorouders van Maia werd verteld. Later in het boek wordt ook het verhaal van Pip, de opa van Ally, beschreven. Ook bij dit verhaal moest ik er weer even inkomen.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 6 – Zon | Lucinda Riley

Storm

Ally is een zeer sterke vrouw die ondanks de storm in haar leven toch vooruit blijft kijken en haar toekomst voor ogen houdt. Daarnaast is er ook ruimte voor rouw, verdriet en het even niet meer zien zitten, je kunt niet altijd even sterk zijn. Storm is een zeer goed gekozen titel van het boek. Het begin van het verhaal speelt zich af op zee, waar Ally door de storm een heftige gebeurtenis meemaakt. Deze heftige gebeurtenis zorgt voor storm in het leven van Ally. Als Ally het boek over Anna leest, blijkt dat ook zij de nodige stormen in haar leven heeft meegemaakt. Thom vertelt Ally het verhaal van haar opa Pip en ook dat is geen verhaal met een goede afloop.

Conclusie; Ze zeven zussen deel 2 is een boek wat je in één ruk wilt uitlezen. De eerste ongeveer 100 bladzijdes hebben dezelfde insteek als deel 1, waardoor je ongeveer weet wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat deze insteek in de volgende delen anders zal zijn, anders ben ik bang dat het wat saai wordt. Daarna is het verhaal heel indrukwekkend en verloopt het zeer vlot in diverse gebeurtenissen. Het boek verveelt dan ook geen moment.

Ook de zeven zussen deel 2 wordt zeer goed afgerond, al blijven er natuurlijk wel open eindjes, waarvan ik hoop dat die in de volgende delen duidelijk zullen worden. Want Pa Salt blijft voor mij, net als voor de zussen, nog steeds een raadsel. De zussen leren we in deze boeken wel kennen, hun karakters worden sterk neergezet, maar wie Pa Salt nu precies voor iemand is … En ik ben zeer benieuwd wie die zevende zus nu precies is en waar deel 7 dan over zal gaan.

Lees ook: Recensie: De Olijfboom | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: Het meisje op de rots | Lucinda Riley

Productinformatie

Titel: De zeven zussen deel 2 – Storm
Auteur: Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401607988

Lees ook: Recensie: Het Italiaanse meisje | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 8 – Atlas | Lucinda Riley & Harry Whittaker

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *