Maaltijdpakket: AH Griekse Moussaka verspakket

Ondanks dat ik deze maaltijd erg lekker vind, was het toch al even geleden dat ik het verspakket AH Griekse Moussaka gekocht had. Reden? Je hebt er tijd voor nodig om dit klaar te maken. En soms heb ik gewoon die tijd niet of heb ik er geen zin in om er zoveel tijd aan te besteden. Maar vanmorgen liep ik bij de Albert Heijn en ik besloot dat ik zin had in dit verspakket.

Inhoud, zelf toevoegen + bereiding AH Griekse Moussaka

Inhoud

 • 2 aubergines
 • 1 courgette
 • 4 tomaten
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 aardappels
 • 1 blikje tomatenpuree
 • zakje moussaka-kruidenmix

Zelf toevoegen

 • 2 el olijfolie
 • 300 g mager rundergehakt
 • 300 ml halfvolle melk
 • 150 g geraspte belegen kaas

Bereiding AH Griekse Moussaka

 • Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Vet een grote ovenschaal in.
 • Bak het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
 • Snijd de ui en pers de knoflook en voeg deze toe.
 • Voeg de tomatenpuree toe en roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog temperatuur.
 • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze, samen met de moussaka-kruiden en halfvolle melk toe. Breng het al roerend aan de kook en laat de saus 10 minuten sudderen.
 • Snijd ondertussen de aubergines en courgette in dunne plakjes. Schil de aardappelen en snijd deze ook in dunne plakjes.
 • Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Leg er de helft van de plakjes aubergine en de helft van de plakjes courgette dakpansgewijs op.
 • Schep hier 1/3 van de saus overheen, zodat het groentelaagje bedekt is. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
 • Leg hierop de overige plakjes aubergine en courgette, dakpansgewijs. Verdeel de overgebleven saus over de groente. Leg de plakjes aardappel bovenop. Bestrooi met geraspte kaas.
 • Laat de Griekse Moussaka 45 minuten in de oven gaar worden.

AH Griekse Moussaka verspakket weegt 1250 gram, is geschikt voor 4 personen kost € 4,69

Lees ook: Uit eten met kinderen: Yankee Doodle Assen

Mijn mening

Ondanks dat er maar liefs 4 tomaten en een blikje tomatenpuree in zit (ik lust helemaal geen tomaten) vind ik deze ovenschotel toch erg lekker. Een mooie bijkomstigheid is dat deze maaltijd ook nog eens koolhydraatarm is (met maar 2 kleine aardappeltjes) en rijk aan groente. Zowel aubergine als courgette vind ik heerlijk. Bovendien ook lekker in combinatie met de geraspte kaas.

De maaltijd is wel lekker smaakvol, maar niet té gekruid. Het is in die zin geen pittig gerecht en daardoor ook geschikt voor kinderen. Al moet ik ook zeggen dat de Griekse Moussaka zeker niet het favoriete gerecht van onze kinderen is, maar ze eten hun bordje wel leeg.

Je hebt wel de tijd nodig om dit gerecht klaar te maken. Het pakket zit vol met groenten die allemaal in stukjes of in plakjes gesneden moet worden en dat kost even tijd. Daarnaast moet de saus ook nog 10 minuten sudderen. Het vullen van de ovenschaal kost ook eventjes tijd omdat het in laagjes opgebouwd moet worden. Met het bereiden en het vullen van de schaal ben je toch zo’n half uurtje bezig. Vervolgens moet de ovenschaal nog drie kwartier in de oven gaar worden.

De aubergines en courgettes gaan rauw in de ovenschaal. In de oven verliest deze groenten wat vocht, daardoor wordt de saus wel natter en heel dun. Maar dat doet zeker niet af aan de smaak van het gerecht.

Met ons vieren hebben we genoeg aan deze ovenschotel. De schaal komt vaak net wel, net niet leeg, er is in ieder geval zeker niet te kort.

Wat vind jij van de AH Griekse Moussaka verspakket?

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Zoete aardappel sperziebonenstamppot
Lees ook: Maaltijdpakket: Jumbo Kip Kerrie verspakket

Reactie (5)

 • Harold Groen| 16 juli 2020

  Het vers pakket voor mousaka ,ik weet niet wat ze hiermee willen verkopen maar het recept klopt aan geen kant en heeft niets te maken met mousaka. Toen het uit de oven kwam was het een hele vieze smakeloze soep met allemaal ongare groenten.
  Ik had naar Google moeten gaan voor een echt recept en niet dit dure doosje met groenten en kruiden moeten kopen , mousaka bevat bechamelsaus maar staat niet in het recept . En ook de voorbereiding klopt niet je moet eerst de groenten grillen of bakken en de aardappels koken ,dan wordt het misschien nog wat . Het heeft onze magen niet gevuld wel de biobak. Voor ons niet nog eens een verspakket. bahhh…..

  • Marieke| 17 juli 2020

   Dat kan. Bij mij worden de groente wel gaar en is het geen soep, maar een heerlijke ovenschotel. Of het de naam Moussaka mag dragen, weet ik eigenlijk niet.

 • Sander| 18 mei 2021

  Ik denk dat dhr. Groen het portie liefde is vergeten. Ik vind deze maaltijd ook superlekker en handig.

 • Jenny| 19 augustus 2021

  Toen ik mijn zoon vertelde dat ik moussaka ging maken dacht hij getver. Hij had het in Griekenland al eens gegeten en vond het niet lekker maar je geloofd het of niet, we hebben de schaal voor vier personen met z’n tweeen leeg gegeten, hoezo niet lekker! Ik gebruik wel volle melk en meer kaas👌👍

 • Mena| 30 januari 2023

  Smaak is prima maar echt geen moussaka

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *