Maaltijdpakket: Jumbo Kip Kerrie verspakket

Jumbo kip kerrie maaltijdpakket verspakket

Ik kom niet zo heel veel bij de Jumbo, hoewel de Jumbo toch de supermarkt is die het dichtste bij huis is. Áls ik eens bij de Jumbo boodschappen ga doen, dan moet ik alsnog naar de Albert Heijn omdat er bij de Jumbo regelmatig lege schappen zijn. Heel irritant, dus wij doen eigenlijk altijd onze boodschappen bij de Albert Heijn. Zo af en toe haal ik er toch eens enkele boodschapjes, en dit keer nam ik ook Maaltijdpakket Jumbo Kip Kerrie mee. Ik vertel je wat wij ervan vonden.

Inhoud, zelf toevoegen en bereiding Jumbo Kip Kerrie verspakket

Inhoud

 • Courgette
 • Kokosmelk
 • Appel
 • Wortel
 • Gele paprika
 • Rode paprika
 • Ui
 • Citroengras
 • Rode peper
 • Gember
 • Groentebouillon
 • Knoflook

Zelf toevoegen

 • 2 el (zonnebloem)olie
 • 350 g kip(dij)filet, in blokjes
 • 400 g (pandan)rijst
 • 1 el kerriepoeder

Bereiding Jumbo Kip Kerrie verspakket

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Verhit de olie in een hapjespan en voeg er de in stukjes gesneden kipfilet aan toe. Bak deze rondom bruin.
 • Schil de wortel en snijd deze in heel dunne plakjes en voeg deze toe.
 • Pers de knoflook, snijd de ui in ringen, de paprika’s en de gember in blokjes en voeg deze toe.
 • Plet de stengel citroengras en maak er een strik van en voeg ook deze toe.
 • Snijd de courgette in plakjes en voeg deze toe. Snijd de rode peper (hoeveelheid naar wens) in kleine stukjes en voeg deze, samen met de kerriepoeder toe.
 • Vervolgens voeg je de kokosmelk en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
 • Als laatste schil je de appel en snijd deze in stukjes en voeg je ook toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel, onder af en toe omroeren, garen.
 • Als het gaar is, verwijder je het citroengras en serveer je de kerriesaus met de rijst.

Jumbo maaltijdpakket Kip Kerrie weegt 1200 gram, is geschikt voor 4 personen en kost € 4,49.

Lees ook: Maaltijdpakket: Jumbo Mexicaanse Burrito verspakket

Mijn mening

Misschien ligt het aan mij, maar wat ik echt suf vind is dat je een maaltijdpakket Kip Kerrie koopt en er zit niks van kerrie in het pakket, dat moet je nog zelf toevoegen. Maar oké, kerriepoeder hebben we altijd wel in huis, dus komt goed. Kip Kerrie is een maaltijdpakket die ze bij de Albert Heijn niet hebben en daarom koos ik voor deze.

Het pakket zit boordevol met lekkere groenten! Fantastisch. Veel groenten betekent wel dat er veel geschild en gesneden moet worden. Daarom is de bereidingstijd van 15 minuten, zoals weergegeven op de verpakking, wel erg enthousiast. Daar kun je nog wel 10 minuutjes bij optellen. Maar dat is niet erg. De bereiding hiervan is verder wel heel makkelijk. Gewoon alles in één pan mikken, gaar laten worden en klaar is kees.

Het gerecht was absoluut heerlijk en de pan kwam dan ook helemaal leeg. We hadden er met zijn vieren absoluut genoeg aan, maar je wilt gewoon dooreten als het zo lekker is. Ook de kinderen vonden het lekker. Vooral dat appeltje erin deed het bij de kinderen heel goed.

Misschien moet ik toch maar eens wat vaker bij de Jumbo binnenstappen om een maaltijdpakket te halen, al moet ik ook zeggen dat het assortiment aan maaltijdpakketten hier in de supermarkt niet zo heel groot is en ook dat schap vaak leeg is.

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Griekse Moussaka verspakket
Lees ook: Maaltijdpakket: AH Zoete aardappel sperziebonenstamppot

Reactie (1)

 • Inge| 6 september 2020

  Dat was ook mijn gedachte: vreemd dat er geen kerrie in het pakket zit… Maar ook mijn keukenkastje is goed voorzien van kruiden. Ik heb deze maaltijd al meermalen gemaakt, vandaag ga ik de curry maken met vis in plaats van kip. Ook lekker. Heel even kort gaarbakken, dan uit de pan halen. Verder de instructies volgen en de vis op het laatst weer toevoegen. In plaats van met rijst ook superlekker met Roti Paratha (bij de Jumbo in de diepvries).

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *