Recensie: Het meisje op de rots | Lucinda Riley

Het meisje op de rots Lucinda Riley

Wow, wat een prachtig boek! Al vanaf de eerste bladzijde word je volledig meegezogen in het verhaal en kun je het boek niet meer naast je neerleggen. Ik las het boek Het meisje op de rots van Lucinda Riley. In dit artikel lees je waar het boek over gaat en wat ik van het boek vind.

Het meisje op de Rots

Twee families, voor altijd verbonden door een noodlottig verleden …

Grania verlaat met een gebroken hart New York en gaat terug naar haar ouders in Ierland. Haar relatie met Matt is stukgelopen en Grania weet niet hoe ze haar leven weer op moet pakken. Haar trots staat haar in de weg om open en eerlijk te zijn over het feit waarom ze weg is gegaan bij Matt.

Als ze in één van de eerste dagen in Ierland tijdens een wandeling langs de Ierse kust Aurora, een meisje van 8 jaar, ontmoet, zal haar leven voorgoed veranderen.

Aurora woont samen met haar vader Alexander in een naburig huis. Haar moeder is niet lang geleden overleden. Het klikt direct tussen Aurora en Grania en Grania is dan ook vaak bij Aurora thuis te vinden om samen leuke activiteiten te ondernemen. Aurora bloeit op. Als Alexander een maand van huis moet, vraagt hij Grania of zij voor zijn dochter wil zorgen. Grania stemt toe. De moeder van Grania is echter niet zo blij hiermee. Haar familie en de familie van Aurora zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door een noodlottig verleden, en dat staat Kathleen, de moeder van Grania, in de weg om contact met deze familie te hebben.

Zal liefde het verdriet uit het verleden kunnen overwinnen?

Kathleen besluit dat Grania het verhaal over het verleden moet leren kennen. Ze vertelt haar over de gruwelijkheden die in de Eerste Wereldoorlog hebben plaatsgevonden in haar familie. Ze vertelt haar over haar overgrootoma Mary en wat zij allemaal heeft meegemaakt en hoe de twee families aan elkaar verbonden werden. En ze vertelt haar over het noodlot wat zijzelf in haar tienerjaren heeft meegemaakt.

Ondertussen is Kathleen wel veel van het meisje Aurora gaan houden. Ze beseft dat wat er in het verleden heeft afgespeeld niets meer te maken heeft met de generatie van nu.

Maanden later is er in korte tijd ontzettend veel gebeurd in het leven van Grania, maar ook in het leven van haar ex-vriend Matt. Aurora ziet dat Grania veel verdriet heeft over wat er tussen Matt en Grania is gebeurd en ze besluit dat zij het wel kan oplossen … Maar of dat zal lukken is nog maar de vraag. Zal liefde het verdriet uit het verleden kunnen overwinnen?

Lees ook: Recensie: De Olijfboom | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: Het Italiaanse meisje | Lucinda Riley

Mijn mening

Vaak is het zo dat je een boek direct wilt uitlezen omdat je antwoorden wilt op bepaalde vragen. Die antwoorden zijn vaak te lezen in het laatste hoofdstuk van het boek, en dat maakt dat een boek spannend is. Het boek ‘Het meisje op de rots’ is echt anders. In dit boek komen heel weinig vragen naar boven waar je het antwoord op wilt weten. Toch is dit boek vanaf de eerste bladzijde boeiend en wil je het liefst het boek in één ruk uit lezen. Niet omdat je antwoorden op vragen wil hebben of omdat je wilt weten hoe het afloopt, maar omdat je wilt weten hoe het verhaal verder verloopt.

De sprong naar het verleden

Net zoals bij de boeken van De zeven zussen zijn er meerdere verhalen verweven tot één boek. In de boeken wordt er steeds een sprong naar het verleden gemaakt, naar de overgrootoma, de oma en de moeder van de hoofdpersoon. In de recensies van De zeven zussen schreef ik regelmatig dat ik moeite had om steeds die sprong naar het verleden te maken en dat ik in die verhalen moest komen omdat het mij in het begin vaak niet boeide. Bij dit boek is het absoluut anders. Ook het verhaal van overgrootmoeder Mary boeide enorm, net als het verhaal van Kathleen. En zo boeit het boek van begin tot eind, elke bladzijde.

Het boek heeft bijna 500 bladzijdes en het is beslist niet een langdradig verhaal. Het is precies goed zoals het is. Daarbij vind ik het ook fijn dat de boeken van Lucinda Riley geen open eindjes heeft en je na de laatste bladzijde alsnog met duizend vragen blijft zitten. Ook dit boek is mooi afgerond. Het einde is misschien niet zoals je had gehoopt, maar wel oké. Je kunt met een goed gevoel het boek sluiten.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 1 | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 2 – storm | Lucinda Riley

Productinformatie

Titel: Het meisje op de rots
Auteur: Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 978-94-01611-20-6
Aantal pagina’s: 494

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 3 – schaduw | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven Zussen deel 4 – parel | Lucinda Riley
Leestip: Recensie: De zeven zussen deel 5 – maan | Lucinda Riley

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *