Review: Escape Puzzel 1: De sterrenwacht | Ravensburger

Escape Puzzel de Sterrenwacht Ravensburger

Na een paar heerlijke avondjes puzzelen was puzzel De Sterrenwacht van Ravensburger eindelijk af. Het was best een pittige puzzel. Je denkt de rand van de puzzel als eerste te leggen, maar daar kwam ik al spoedig niet helemaal uit. Toen ben ik maar aan de slag gegaan met duidelijk herkenbare stukken van de puzzel zelf. Maar na een paar dagen had ik dan toch Escape Puzzel De sterrenwacht van Ravensburger af. Ik vertel je meer over deze puzzel.

Het observatorium

Tijdens een avondwandeling ontdek je een vreemd licht in de lucht. Uit nieuwsgierigheid ga je naar de nabijgelegen bibliotheek zoekt informatie op de afdeling Astronomie. Terwijl je een boek oppikt met de titel ‘wij ontdekken de ruimte’, valt er een brief aan je voeten.
Op het blaadje staat geschreven:

Mijn naam is Professor Dr. Fresenius Gamomeus,
Ik bestudeer al jaren de sterren en de ruimte. Een paar weken geleden heb ik een vreemd object ontdekt in de lucht. Ik heb zijn baan berekend en ben tot de conclusie gekomen dat het rechtstreeks naar de aarde komt! Ik besloot een laser te ontwerpen om het object te kunnen vernietigen. Helaas was dit op een legale manier niet te regelen in zo’n korte tijd, en nu ben ik bang dat de geheime dienst me te pakken zal krijgen. Voor het geval ik gearresteerd word heb ik de benodigde onderdelen in mijn lab verborgen.
Hopelijk zal mijn bericht op tijd worden gevonden, de laser in elkaar wordt gezet en wordt gebruikt om de wereld te redden!
Hoogachtend,
Prof. Dr. F. Gamomäus

Nadat je de brief nog een keer hebt gelezen, kijk je ongelovig op en ontdekt een deur. Je opent de deur en volgt de trap naar boven …

Escape Puzzel

Een Escape Puzzel telt 759 stukjes. Een geheimzinnige illustratie dompelt je onder in een mysterieuze wereld waaruit je moet ontsnappen! In eerste plaats is het van belang dat je de puzzel maakt. Let wel; dit kost best nog wel moeite, omdat de puzzel zeer gedetailleerd is en de afbeelding op de doos niet helemaal overeenkomt met de daadwerkelijke afbeelding.

Als je stap 1 hebt gezet, het maken van de puzzel, kun je verder met stap 2, het oplossen van de puzzel en op deze manier op zoek gaan naar het allerlaatste puzzelstukje. Dit doe je door de 6 raadsels die op de puzzel staan afgebeeld te zoeken en deze raadsels ook op te lossen. Als je alle 6 de raadsels hebt opgelost, hier komen 6 getallen uit, ga je op zoek naar de 6 puzzelstukjes waarop deze getallen staan. Deze 6 puzzelstukjes puzzel je in elkaar en vormen het ultieme antwoord.

Klaar? Dan open je de gesloten envelop die in de doos zit en kun je controleren of je het goed hebt gedaan.

Kom je niet uit een raadsel? Ravensburger heeft een supportpagina waarop je ziet welke 6 raadsels er zijn en je kunt er bij elk raadsel een aantal aanwijzingen opvragen. En kom je er helemaal niet uit? Dan kun je het antwoord lezen zodat je altijd verder kunt en nooit vastloopt.

Lees ook: Review: Escape Tales | Het ritueel

Mijn mening

De Sterrenwacht is de derde Escape Puzzel die wij proberen op te lossen. Waar we bij de eerste puzzel nog flink wat moeite hadden met het oplossen van de raadsels, het was immers onze eerste puzzel en je weet dat nog niet zo goed hoe je moet denken, ging het bij de tweede puzzel al een stuk makkelijk. Je weet beter waar je moet zoeken, hoe je moet zoeken en snapt beter de bedoeling van de puzzel.

De derde puzzel hebben wij ook bijna in één avondje opgelost. We zijn er een dik uur mee bezig geweest. Ja, je leest het goed; bijna. We losten 5 opdrachten één voor één op, dat lukte vrij eenvoudig. Natuurlijk moet je goed nadenken om tot een antwoord te komen, het is niet iets wat je ‘even’ doet, maar het lukte ons wel binnen een acceptabele tijd.

Het laatste raadsel

Na het oplossen van 5 raadsels van De Sterrenwacht bleef er nog een raadsel over. We hadden wel door waar het raadsel stond afgebeeld op de puzzel, maar wat we er precies mee moesten doen dat wisten we niet goed. We besloten om de eerste aanwijzing erbij te pakken, maar daar kwamen we niet verder mee. Die aanwijzing hadden wij ook al bedacht. Ook met de tweede aanwijzing kwamen we niet verder, want ook die stap hadden wij al bedacht. En toch komen we niet tot een antwoord.

Op dat moment was het al wat later op de avond en besloten we maar naar bed te gaan en een andere keer verder te kijken. Arjan kan het niet uitstaan dat er nog geen antwoord is, dus hij gaat beslist nog verder kijken. Desnoods bekijken we het antwoord en proberen we er op die manier achter te komen hoe we tot dat antwoord hadden moeten komen. Het kan toch niet zo zijn dat we De Sterrenwacht niet kunnen oplossen?!

Wij vinden het superleuk om met de Escape Puzzels aan de slag te gaan, oftewel, ik maak de puzzel en samen gaan we aan de slag met de raadsels. Als jij van puzzelen houdt, van spelletjes, van raadsels en van escape rooms, dan kan ik je deze puzzels van Ravensburger van harte aanbevelen.

Lees ook: Review: Escape Puzzel 4: De Onderzeeër | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Puzzel 7: De roedel wolven | Ravensburger

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *