Recensie: Juf Fiep – Laat die beer los! | Corien Oranje

Juf Fiep - Laat die beer los - Corien Oranje

Elin zit nu in groep 3 en heeft in rap tempo leren lezen. Het leuke is dat Joas, groep 1, gewoon net zo hard met haar mee doet. Elin leest nu boeken op AVI-niveau E3. Joas leest nu boeken op AVI-niveau M3. Maar zijn er wel leuke boeken te krijgen op dat niveau? Ja zeker! Neem de serie van Juf Fiep geschreven door Corien Oranje, met illustraties van Marja Meijer. Superleuke boeken met een spannend verhaal. Van Royal Jongbloed ontving ik het 14 deel in de Juf Fiep AVI-Thrillerreeks; Laat die beer los!

Juf Fiep – Laat die beer los!

Het is de laatste dag voor de kerstvakantie. Groep 3 mag wat voor zichzelf doen en iedereen is met wat anders bezig. Dan merkt iemand op dat er helemaal geen kerstboom in de klas staat. Een van de leerlingen weet dat je in het bos een kerstboom mag kappen, omdat er te veel sparren in het bos staan. Juf Fiep en de kinderen van groep 3 gaan naar het bos, zien daar een mooie spar en hakken deze om. Maar dan horen ze een geluid. Piep, piep, ieuw! Het lijkt wel een pup. Kas klimt in de boom zodat hij het goed kan zien. Dan ontdekken ze dat het een ijsbeertje is. Er zit bloed aan zijn poot, zij poot zit vast in een klem.

Samen bevrijden ze het ijsbeertje en willen hem meenemen naar school om hem daar verder te verzorgen. Maar dan horen ze weer een geluid. Plof plof –plof. Het is vast de meneer van de klem. Ze zetten het op een rennen.

Als ze midden in het bos zijn, weten ze de weg terug naar school niet meer. Ze zijn verdwaald. Ze hebben het koud en bovendien gaat het ook nog harder sneeuwen. Zullen ze de weg terug naar school vinden?

Lees ook: Recensie: De Schatkaart – Trenke Riksten-Unsworth

Mijn mening

Een thrillerreeks voor kinderen om AVI-niveau M3 tot E4? Fantastisch toch?! Ook voor kinderen uit groep 3 moet lezen leuk en spannend zijn! En de boeken van Juf Fiep spannend zijn blijkt wel. Elin kan vaak niet wachten om verder te lezen in het boek. Ze wil graag weten hoe het afloopt. Vervolgens wil ze graag nog meer boeken van Juf Fiep bij de bieb halen. Op deze manier slaagt Corien Oranje er zeker in om kinderen te motiveren om te gaan lezen en vervolgens gewoon weer een nieuw boek te pakken als er een uit is. Er zijn al 14 boeken in de Juf Fiep serie, dus Elin kan nog even vooruit.

Gelukkig zijn niet alle boeken op hetzelfde AVI-niveau geschreven. Er zijn een aantal boeken op AVI-niveau M3 geschreven, maar ook op E3, M4 en E4. Geschikt voor kinderen van groep 3 en 4 dus.

En zo is er met Juf Fiep een leuke en spannende serie beschikbaar voor kinderen die net leren lezen. Het is wel spannend op hun niveau hoor 😉

Lees ook: Recensie: Op zoek naar Torrie – AVI E3
Lees ook: Recensie: Een nieuw huis voor Noekie | Trenke Riksten-Unsworth

Productinformatie

Titel: Laat die beer los
Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Marja Meijer
Uitgeverij: Columbus
Avi-niveau: E3
ISBN: 978-90-85434-31-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *