Maaltijdpakket: AH Groentequiche verspakket

AH Groentequiche verspakket maaltijdpakket van de Albert Heijn

Volgens mij is dit verspakket weer terug van weggeweest; de AH Groentequiche. Een taart bij het avondeten valt bij de kinderen goed in de smaak. Reden te meer om dit verspakket mee te nemen, te proberen en er een review over te schrijven. Ik vertel je meer over AH groentequiche verspakket.

Inhoud, zelf toevoegen en bereiding AH groentequiche verspakket

Inhoud

 • 1 courgette
 • rode puntpaprika
 • gele puntpaprika
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 prei
 • 2 tomaten
 • 2 rode uien
 • 1 teen knoflook
 • tijm
 • rozemarijn
 • zakje groentebouillonpoeder

Zelf toevoegen

 • 6 plakjes bladerdeeg
 • 2 el olijfolie
 • 1 el bloem
 • 100 g fetakaas
 • 4 eieren
 • 125 ml zure room
 • Peper naar smaak

Bereiding Groentequiche

 • Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Verwarm de over op 180°C voor.
 • Was de groenten en snijd alle groenten in stukjes.
 • Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
 • Verhit olie in een koekenpan en bak alle groenten, behalve tomaat, op hoog vuur gaar.
 • Voeg de tomaat, groentebouillonpoeder en kruiden toe en roerbak het geheel nog enkele minuten.
 • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg.
 • Verkruimel de helft van de fetakaas en meng deze met het groentemengsel.
 • Klop de eieren los met de zure room. Voeg eventueel peper naar smaak toe. Meng het met het groentemengsel en giet het geheel in de quichevorm. Verkruimel de overige fetakaas en verdeel het over het groentemengsel.
 • Bak de quiche in 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

AH Groentequiche verspakket weegt 1040 gram, is geschikt voor 4 personen en kost € 4,69

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Indonesische nasi goreng verspakket

Mijn mening

Aan een verspakket kun je toevoegen wat je zelf wilt. Wij vinden het lekker om een quiche ook te vullen met gehakt of spekreepjes. Ditmaal heb ik gekozen voor gehakt. Fetakaas vind ik zelf minder lekker dan geraspte kaas of mozzarella. Daarom heb ik de fetakaas vervangen door zowel mozzarella als geraspte pittige kaas. Het kan allemaal. Je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt.

De bereiding van dit pakket is eenvoudig en duidelijk omschreven op de verpakking. Het is alleen wel even een werkje om alle groenten is stukjes te snijden. Het is dan ook niet voor niets een groentequiche en dit pakket zit dan ook boordevol lekkere groentes, waarmee je prima de dagelijks aanbevolen hoeveelheid haalt.

De smaak van de taart was heerlijk! We hebben allemaal genoten van deze lekkere maaltijd. Eén zo’n taart is meer dan voldoende voor ons vieren. Alleen lukken quiches bij mij nooit zo helemaal goed. Bij het aansnijden van en quiche krijg ik niet zo’n mooie, stevige punt, maar valt alles direct uit elkaar. Hoe het komt, ik heb geen idee, maar het doet in ieder geval niet af aan de smaak. Maar een quiche zal ik dus om die reden eigenlijk nooit maken als ik mee-eters krijg.

Hebben jullie de AH Groentequiche al gegeten? En lukt het bij jullie wel om een stevige taart te krijgen die niet uit elkaar valt?

Lees ook: Soeppakket: AH Noedelsoep verspakket
Lees ook: Soeppakket: AH Zoete aardappelsoep verspakket

Reactie (1)

 • Miep Muller| 19 oktober 2021

  Jammer dat dit pakket al heel lang niet meer verkrijgbaar is in onze AH-winkel. Was heerlijk…..Dus maak ik het zonder pakket en koop alles los. Alleen weet ik niet hoeveel groentebouillonpoeder er in het zakje zit. Ik doe dat maar op het gevoel.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *