Review: Flowersticks | Wat is het en wat kun je ermee doen?

Word een circus expert met de flowersticks

Een aantal weken geleden was ik samen met Elin op de Spotlight beurs in Nieuwegein. Daar raakte ik in gesprek met Ruud van Circus-Expert. Elin mocht direct oefenen met de Flowersticks en was heel enthousiast. Van het een kwam het ander, en een paar dagen later werd er door de postbode een leuk pakketje bezorgd. Jawel, met de Flowersticks.

Jongleren

Jongleren is het omhoog brengen en omhoog houden van meerdere objecten. Je doet dit door de objecten in beweging te houden. Je kunt daarbij gebruik maken van bijvoorbeeld ballen of ringen. Er zijn zelfs ervaren jongleurs die het met fakkels of messen doen.

Bij jongleren hebben we vaak het beeld bij 3 ballen die je in de lucht moet houden. Maar jongleren is veel breder, ook de flowersticks/devilsticks behoren tot de jongleerartikelen, of denk bijvoorbeeld eens aan de diabolo waarmee je allerlei leuke acts kunt doen.

Wat is een flowerstick?

Een flowerstick bestaat uit drie stokken. Twee gewone rechte stokken en één stok met daaraan flapjes (oftewel bloemetjes) aan beide uiteindes. De bloemetjes zorgen ervoor dat de stok trager ronddraait. Daarnaast zijn de stokken omhuld met een siliconenlaagje. Dit siliconenlaagje, maar ook de bloemetjes aan de uiteindes, zorgen voor een tragere reactie en betere grip. Hierdoor is de flowerstick zeer geschikt voor jonge kinderen die willen oefenen met jongleren. Ook voor volwassenen biedt een flowerstick nog voldoende oefening, mogelijkheden en uitdaging. De devilstick is een variant die sneller draait en daardoor moeilijker is.

In dit filmpje zie je Daniël. Daniël geeft je een aantal oefeningen die je met de flowerstick kunt doen.

De voordelen van jongleren

Het oefenen met jongleren (in de brede zin van het woord) heeft enorm veel voordelen voor kinderen.

  • Jongleren is een fantastische manier om heerlijk in beweging te zijn.
  • Het is goed voor de ontwikkeling van de oog-hand-coördinatie.
  • Kinderen leren gooi- en vangtechnieken, ritme en timing en verbeteren hun grove en fijne motoriek.
  • Jongleren is een ontspannende bezigheid waar kinderen urenlang mee zoet kunnen zijn.
  • Het stimuleert het zelfvertrouwen; jongleren is vrij eenvoudig te leren en het gevoel van ‘dat kan ik niet’ slaat al snel om in ‘wat kun je er allemaal nog meer mee’.
  • Kinderen oefenen hiermee hun geduld en doorzettingsvermogen.

Lees ook: Review: LaQ | Ontdekt het geniale bouwsysteem uit Japan

SpeelgoedSpeelgoed

Mijn mening

Op de beurs was Elin al niet weg te slaan bij de stand met de flowersticks. Ze wilde maar door blijven oefenen met gooien en vangen. Toen we eenmaal verder liepen om bij andere stands te kijken, zeurde ze elke keer of ze terug mocht naar de stand van het circus. Nu was de beurs niet zo heel groot, dus ik kon haar met een gerust hart bij die stand achterlaten terwijl ik verder de beurs rondliep.

Elin was dan ook de koning te rijk toen een paar dagen de flowersticks door de postbode werd bezorgd en ze zelf thuis kon oefenen. En dat doet ze dan ook graag. En veel. Ze wil ook aan iedereen laten zien wat je ermee kunt doen en hoe goed de het al kan. Op Youtube zijn er ook filmpjes te vinden met oefeningen die ze dan ook gaat proberen. Het leuke is, dat het vrij snel en eenvoudig is te leren en dat je het steeds kunt uitbreiden naar moeilijkere dingen. Daardoor blijft het een erg leuk item om mee te spelen en te oefenen.

Het liefst zou Elin nog veel meer circus-dingen willen hebben, zoals jongleerballen. Nu probeert ze het met knikkers, maar dat werkt natuurlijk niet zo goed. Maar deze Flowerstick is al een zeer leuk begin om te oefenen met allerlei circus-acts! En daar gaat vast nog meer bij komen 🙂

Elin laat zien wat zij van Daniël heeft geleerd tijdens de beurs.

Lees ook: Review: Turbo Force Racers | VTech
Lees ook: Review: Junior GeoStix | en meer over Educadora

Share this:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: