Review: Je foto op Hexagon | Fotocadeau.nl

Foto afdrukken op Hexagons fotocadeau.nl

Tegenwoordig zijn er heel wat meer mogelijkheden om je foto op af te drukken en op te hangen. Een foto afdrukken inlijsten en ophangen, of je foto laten afdrukken op canvast zijn wel de bekendste manieren. Maar er is nog zoveel meer mogelijk; denk aan het afdrukken van een foto op hout, karton, aluminium of plexiglas. Het kan allemaal. Van fotocadeau.nl mocht ik 9 foto’s op hexagons af laten drukken. Een nieuwe en hippe manier om je foto’s te laten printen. Het resultaat is prachtig geworden!

Foto op hexagon

Een ander woord voor Hexagon is zeshoek. Je foto’s worden dus afgedrukt in de vorm van een zeshoek. Het leuke daaraan is, is dat je klein kunt beginnen, met bijvoorbeeld een stuk of 4 à 5 foto’s die je op de muur plakt. Elke keer als je op vakantie bent geweest, of andere leuke foto’s hebt, kun je die af laten drukken en kun je je hexagon-collage aan je muur uitbreiden. Op de manier hoe jij maar wilt.

De foto’s worden afgedrukt op het materiaal Forex. Forex is een zeer lichte vorm van kunststof, het best te vergelijken piepschuim. Het is ook net zo licht van gewicht als piepschuim. Forex heeft een harde toplaag waardoor het perfect is om te gebruiken voor foto’s.

Als je bij fotocadeau.nl hexagons bestelt, dan worden er plakstrips meegeleverd. Ook ontvang je een afstandshoudertje, die is afgestemd op de hexagon. Met dit houdertje kun je ervoor zorgen dat je alle hexagons netjes kunt ophangen, met precies de juiste afstand tussen de zeshoekjes.

Op fotocadeau.nl zijn 5 verschillende formaten verkrijgbaar:

  • 17 x 15 cm
  • 22 x 19 cm
  • 27 x 23 cm
  • 32 x 28 cm
  • 37 x 32 cm

Lees ook: Review: een wereldkaart op plexiglas | Wereldkaarten.nl

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Mijn mening

Van fotocadeau.nl mocht ik 9 hexagons bestellen in het formaat 17 x 15 cm. Arjan en ik zijn eerst op zoek gegaan naar leuke foto’s van onszelf, onze kinderen, maar ook natuurfoto’s. Eenmaal uitgezocht kon ik aan de slag met het bestellen van de foto’s. Het bestellen gaat heel eenvoudig. Je kunt de foto uploaden en daarna kun je de foto nog verschuiven zodat het object of persoon op de foto precies in het midden komt. Niet alle foto’s zijn even geschikt om op een hexagon af te drukken, omdat er toch ‘hoekjes’ van de foto worden afgesneden om er een zeshoek van te maken.

Als je eenmaal alle foto’s die je wilt laten afdrukken hebt geüpload, dan gaat het bestellen snel en eenvoudig. Het is een kwestie van je adres invullen en bestellen maar. Een aantal dagen later bracht de post een doosje. Wat direct opviel is dat het doosje niks woog. Ik had het gevoel alsof ik een leeg doosje in handen had. Wat mij wel verbaasde is dat de 9 zeshoekjes helemaal los in het doosje lagen. Niet beschermd met een plasticje en het doosje was ook niet opgevuld met vulling. Maar blijkbaar is de kwaliteit dus zo goed dat het niet snel zal beschadigen.

Foto op hexagons van fotocadeau.nl

Het resultaat

Eenvoudig op te hangen

Het ophangen ging ook supereenvoudig. Als eerste heb ik de hexagons op de grond neergelegd zoals ik ze op de muur wilde hebben. Vervolgens heb opgemeten wat de totale breedte zou worden van de 9 hexagons. Ik wilde de collage toch graag een beetje in het midden van de muur hebben hangen. Bij de bestelling worden meer dan genoeg plakstrips meegeleverd, maar ook een hulpstukje zodat je de hexagons allemaal op dezelfde afstand kunt ophangen. Dat werkte echt top! In een klein kwartiertje had ik ze alle 9 opgehangen.

Eerste wilde ik de hexagons op een andere muur, een muur die niet egaal glad is. Ik heb eerst een foto opgehangen om te zien of het goed zou blijven hangen. Niet dus. Daarom moest ik een andere muur kiezen waarop een zo goed als glad behangetje zit. Ik merkte meteen dat het zeshoekje veel steviger op de muur bleef zitten. Een gladde muur is dan wel een voorwaarde om de foto’s op te hangen. Het uiteindelijke resultaat zie je hier boven op de foto. Vind je het niet mooie geworden?!

Wil je ook foto’s op een originele manier af laten drukken? Kijk dan eens op fotocadeau.nl.

Lees ook: Review: Foto op wandcirkels | Fotocadeau.nl
Lees ook: Review: tuinposter van Fotofabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *