Review: Foto op wandcirkels | Fotocadeau.nl

Wandcirkels van aluminium op fotocadeau.nl

Laatst mocht ik bij Fotocadeau.nl foto’s op hexagons af laten drukken, maar liefst 9 stuks! Ze hangen nu in het trapgat, op een grote, kale, lege, witte wand. Ze hangen daar prachtig! Elke keer als we de trap op of af lopen zien we ze hangen. Direct nadat ik de blog hierover geschreven had, kreeg ik de vraag of ik het ook leuk zou vinden om 3 foto’s op wandcirkels van aluminium af te laten drukken. Eh, ja, leuk zeker, maar waar moet ik ze dan hangen? Totdat ik las dat je foto’s afgedrukt op aluminium ook buiten kun ophangen!

Wandcirkels op Fotocadeau.nl

Tot voor kort waren er alleen nog maar vierkante en rechthoekige wandpanelen waarop je je foto kon laten afdrukken verkrijgbaar. Daar is niet alleen de hexagon bijgekomen, maar ook de muurcirkels. Daarmee is het uniek, een echte eyecatcher aan de muur die zeker op zal vallen! Bij fotocadeau.nl kun je je muurcirkel op verschillende materialen af laten drukken. Je hebt keuze uit:

  • Aluminium
  • Forex
  • Karton
  • Behangsticker

Wandcirkels zijn verkrijgbaar in een groot aantal formaten, de kleinste heeft een diameter van 20 cm en de grootste die je kunt bestellen heeft een diameter van maar liefst 140 cm.

Foto op dibond, oftewel aluminium

Een foto op canvas af laten drukken om deze in je huis op te laten hangen is wel een van de bekendste manieren. Maar er is meer mogelijk. Naast canvas is het ook mogelijk om je foto bijvoorbeeld op karton, forex of aluminium af te laten drukken. Een ander woord voor aluminium is ook wel Dibond. Als je hiervoor kiest dan wordt de foto afgedrukt op een aluminium plaat. De foto zoals je het geleverd krijgt bestaat uit 3 lagen. De twee buitenste lagen zijn van aluminium en de middelste laag is van hoogwaardig zwart gekleurd plastic. De reflectie van aluminium geeft de foto een aantrekkelijke glans en een schitterend effect. De kleuren spatten van het materiaal en daardoor komt jouw eigen foto op een prachtige manier tot leven. Het is een stoere wanddecoratie met een industriële look.

Een groot voordeel van aluminium is dat het weer-, wind-, uv- en temperatuurbestendig is. Daardoor is het materiaal ook zeer geschikt om het buiten op te hangen. Daarnaast is aluminium licht van gewicht, en de plaat van slecht een aantal millimeters dik is eenvoudig op te hangen.

Lees ook: Review: Je foto op Hexagon | Fotocadeau.nl

muurcirkels op aluminium

Mijn mening

Toen ik las dat je de aluminium wandcirkel ook buiten op kunt hangen, wist ik het; ik zou ze in ons prieeltje ophangen! Ons prieeltje is een gezellig plekje met daarin een loungebank, waar we heerlijk kunnen genieten van de tuin en het mooie weer. Afgelopen week heeft het huisje weer een likje verf gekregen en het ziet er weer stralend wit uit (voor zolang het duurt). De wanden zijn nog kaal en kunnen zeker wel wat fleurige gezelligheid gebruiken. Tijd om de mooiste foto’s op te zoeken en deze af te laten drukken op de muurcirkel.

Ik heb Arjan aan het werk gezet en hem zijn mooiste foto’s in een map laten verzamelen. Met deze foto’s kon ik aan de slag om de cirkels te bestellen. En toen stuitte ik op een probleempje. Foto’s zijn rechthoekig en ik kwam erachter dat lang niet alle foto’s geschikt zijn om er een cirkel uit te snijden. Daarbij iser ook een wat minder handig dingetje op de bestelsite. De foto’s die je upload worden niet bewaard in het systeem. Elke keer als je een andere foto wilt proberen, dan moet je deze opnieuw uploaden. Wat mij betreft zou het handiger geweest zijn als alle geüploade foto’s in het bestelsysteem bewaard zouden blijven zodat je snel kunt wisselen van foto en zo kunt bepalen welke het mooist uitkomt. Met het bestellen van 3 wandcirkels op aluminium zijn we dus wel eventjes bezig geweest. Maar dan heb je ook wat…

Prachtige foto’s

Slechts enkele dagen later werd het pakketje bezorgd met daarin de drie muurcirkels. De cirkels waren met zorg en goed ingepakt om beschadigingen tijdens het vervoeren te voorkomen. De cirkels moesten nog eventjes blijven liggen, omdat het prieeltje nog gebeitst werd. Een paar dagen later was het beitsen klaar en kon ik ze ophangen. Ik heb ze met zeer sterke plakstips aan de wanden vastgeplakt en de cirkels blijven, mede doordat ze zeer licht van gewicht zijn, ontzettend goed zitten.

De foto’s op aluminium komen heel goed tot zijn recht. Je moet er niet met je neus bovenop staan, maar als je er iets verder vanaf staat en er naar kijkt, dan zijn ze werkelijk prachtig. Ook als ik in huis op de bank zit en naar buiten kijk, dan kan ik de cirkels goed zien. Hoe leuk is dat! De ronde vormen in het best wel strakke vierkante huisje doen het ook erg goed, het geeft een speels en vrolijk effect. Nu nog een keertje naar het tuincentrum om wat mooie plantjes kopen.

Wil je ook wandcirkels bestellen? Kijk dan op de website van Fotocadeau.nl en ontdek alle mogelijkheden wat je met jouw foto kunt doen!

Lees ook: Review: een wereldkaart op plexiglas | Wereldkaarten.nl
Lees ook: Review: tuinposter van Fotofabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *