Maaltijdpakket: AH Orzo basilicum pesto verspakket

AH Orzo basilicum pesto maaltijdsalade

Deze maaltijd staat echt met stip op nummer 1 van de lekkerste verspakketten die Albert Heijn te bieden heeft. Het is een tijdje weggeweest, maar nu het weer lente is, ligt dit pakket weer in de schappen: Maaltijdsalade Orzo basilicum pesto. Dit pakket heeft echter één groot nadeel, dat lees je verderop in dit artikel.

Inhoud, zelf toevoegen en bereiding maaltijdsalade Orzo basilicum pesto

Inhoud

 • 1 aubergine
 • 1 rode paprika
 • 2 tomaten
 • 1 stengel bleekselderij
 • 2 uien
 • 1 groene appel
 • krulpeterselie
 • groentebouillonpoeder
 • zakje orzo
 • zakje basilicum-pestodressing

Zelf toevoegen

 • 25 gram olijven
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 liter water
 • 300 gram kipfilet

Bereiden

 • Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Maak alle groenten schoon. Snijd de aubergine, paprika, tomaten, bleekselderij en olijven in stukjes. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de appel in stukjes en hak de peterselie fijn.
 • Leg de paprika, aubergine en ui in een ovenschaal en meng de groenten met twee eetlepels olie. Bak deze in het midden van de oven zo’n 20-25 minuten gaar. Af en toe omscheppen. Laat 5 minuten afkoelen en meng de groenten met de helft van het zakje groentebouillonpoeder.
 • Breng water aan de kook en kook hierin in 11 minuten de orzo gaar. Giet de orzo af, spoel af met koud water en laat het uitlekken. Meng met de andere helft van het bouillonpoeder.
 • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de koekenpan gaar.
 • Meng de orzo met de groenten uit de oven, de andere groenten, appel, olijven en kip. Breng de salade op smaak met de dressing. Bestrooi met peterselie.

Tip

 • Meng rucola door de salade.
 • Liever vegetarisch? Vervang de kipfilet door blokjes feta en granaatappelpitjes.
 • Liever vis? Vervang de kipfilet door gebakken zalmfilet.

Maaltijdpakket AH Orzo basilicum pesto weegt 1120 gram, is geschikt voor 4 personen en kost € 4,99

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Indonesische nasi goreng verspakket

Mijn mening

Dit maaltijdpakket is echt een van de lekkerste die de Albert Heijn in het assortiment heeft. De smaak is lekker fris, een heerlijke maaltijd voor een zonnige lente- en zomerdag. Dit verspakket heeft wel een nadeel, het is voor ons echt veel, maar dan ook veel te weinig. De pan is binnen no-time leeg en onze buik is nog echt niet vol. Er had wat ons betreft gerust wat meer orzo en groenten in mogen zitten. Er zit ook maar 200 gram orzo in. Dat is niet veel in vergelijking met de 300 gram rijst die wij eten.

Maar oké, de smaak is gewoon superlekker en daarom neem ik dit pakket regelmatig mee. De bereiding is niet moeilijk, hoewel ik soms voor nog meer gemak ga en de groenten ook weleens in de pan mik in plaats van in de oven. En dat kan ook gewoon. Al is de bereiding niet moeilijk, je moet er wel wat voor doen om deze lekkere maaltijd op tafel te krijgen. Er moet veel gesneden worden, een deel moet in de oven, de kip in een koekenpan en de orzo in een ander pannetje. Maar als je klaar bent dan heb je ook wat.

Het leuke van deze maaltijdsalade is dat het allemaal net even anders is, als dat ik normaal zou koken. Orzo kun je volgens mij niet kopen bij de Albert Heijn en ook de dressing is waarschijnlijk niet los te verkrijgen. Daarmee hoop ik dat dit pakket nog lang in de winkel blijft, maar dat er wel wat meer groenten en orzo in komt te zitten zodat wij wel genoeg hebben aan één pakket.

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Lente Risotto verspakket
Lees ook: Maaltijdpakket: AH Groentequiche verspakket

Reactie (3)

 • Lyn| 29 juni 2022

  Fijn dat jij deze pakketten test dan weet ik welke ik moet kopen. De orzo staat hier vanavond op het menu!

 • Cathalijn| 22 januari 2023

  Hoi,

  Wij vinden dit ook een heerlijk pakket. Ik maak het inmiddels zelf zonder pakket en bak de groente gewoon in de pan. Tip voor jouw Lassie heeft ook orzo die kun je dan zelf extra toevoegen heb je wat meer om te genieten… en ik doe er ook mini naans bij dat vult ook!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *