Review: Nieuwe sets van Colour Mazing

Colour Mazing Nieuwe sets

Colour Mazing; ondertussen hebben we al twee sets in huis die wij mochten testen. En het leuke, beide kinderen vinden het ontzettend leuk om te doen. Naast de 7 verschillende Colour Mazing sets die al in het assortiment zijn, zijn er recent 3 nieuwe sets op de markt gekomen. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Colour Mazing

Allereerst vertel ik je even wat Colour Mazing precies is. In een set zitten een aantal kleurplaten en verschillende kleuren inktpennen. De kleurplaten zijn voorzien van lijntjes die iets dieper liggen. Met de inktpennen kunnen je de kleurplaten inkleuren. Elke druppel inkt vloeit uit, maar omdat de lijnen iets dieper liggen, zal de inkt niet voorbij de lijnen vloeien. Daardoor kun je altijd binnen de lijnen kleuren. De kleuren inkt zijn ook met elkaar te mengen zodat je nieuwe kleuren krijgt en je tekening nog kleurrijker wordt.

Verschillende sets

Colour Mazing heeft verschillende sets in het assortiment onder te verdelen in 3 categorieën.

  • In de eerste plaats zijn er de travelsets; deze bevatten 2 kleurplaten en 3 inktpennen. Ze zijn verpakt in een zakje en ideaal om mee te nemen op vakantie.
  • Als tweede heb je sets die verpakt zijn in een kartonnen doosje. Deze bevatten 4 toverinktpennen, 3 kleurplaten en een oefenblad.
  • En de laatste categorie zijn de 3D-sets. Een 3D-set bevat maar liefst 4 kleurplaten die je ook tot een 3D werkje in elkaar kunt zetten. En je ontvangt 6 verschillende kleuren inktpennen.

Lees ook: Review: ColourMazing Travelset – Onderwaterwereld

3 nieuwe sets

Magical Land

De eerste nieuwe set heeft als titel Magical Land. Superleuk voor iedereen die wel van een beetje magie houdt. Met 4 nieuwe ontwerpen en 4 nieuwe inktpennen kunnen kinderen weer flink aan de slag om er mooie creaties van te maken.

Design & Illusions

De tweede nieuwe sets is een heel andere. De ontwerpen zijn abstract, maar niet minder leuk om in te kleuren. De resultaten worden prachtig. Ook in deze set zitten 4 verschillende ontwerpen en 4 toverinktpennen.

3D Magical & Adventure

De derde nieuwe set is een grote 3D-set met maar liefst 3 ontwerpen die je daarna in elkaar kunt zetten en 6 nieuwe inktpennen. Ook deze set heeft een magisch thema en is geschikt voor elk kindje dat wel van een beetje magie houdt. Een draak, een elfje en een prachtige vogel kan van deze set worden gemaakt.

Mijn mening

Er zijn nu een heleboel sets op de markt, met verschillende thema’s in verschillende prijsklassen. Zo is er voor elk kindje wel een set te vinden die helemaal aansluit bij de belevingswereld van het kind. Er zijn sets voor meisjes, sets voor jongens, maar wat opvalt is dat elke set wel geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Het ene ontwerp zullen jongens wat meer leuk vinden, het andere ontwerp zullen meisje over het algemeen wat leuker vinden.

Colour Mazing vinden Elin en Joas kinderen erg leuk om te doen. Ze kunnen het helemaal zelfstandig, zonder hulp. Wat nog wel een beetje lastig is, is om echt binnen de lijntjes te kleuren. Knijp je iets te hard en te dicht langs het lijntje, dan vloeit de inkt wel over de lijn. Het is vooral een kwestie van oefenen en kijken hoe hard je in de pen kan knijpen en hoe de inkt dan reageert. Als je eenmaal door hebt hoe hard je kunt knijpen en hoever de inkt uitvloeit, dan gaat het steeds beter.

De tekeningen zijn gedrukt op A5-formaat. Die is groot genoeg, met één zo’n tekening zijn kinderen al best wel lang bezig en hebben ze best behoorlijk wat geduld voor nodig. Een tekening komt hier vaak ook niet in één keer af. Zo kunnen de kinderen heel lang met een set doen en is het niet zomaar een knutselpakketje dat je na één uurtje knutselen helemaal af hebt.

Een groot plezier

Wij hebben ondertussen nu 3x een pakket gekregen om te testen (de 3e keer zelfs 2 sets) en elke keer als er een nieuwe set door de postbode bezorgd wordt staan de kinderen weer te juichen en te springen en willen ze gelijk aan de slag. Ze vinden het erg leuk om te doen. Zoals ik al eerder schreef, het is geen verven, het is ook geen kleuren. Daarmee is het echt weer heel iets anders en een waardevolle toevoeging om de markt. De prijs van deze sets is ook leuk en hiermee heb je ook een leuk cadeautje voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of de verjaardag van een neefje of nichtje.

Lees ook: Review: Colourmazing Bloemen en Prinsessen
Lees ook: Review: Mixxy Colors | Ravensburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *