Soeppakket: AH courgettesoep verspakket

AH Courgettesoep verspakket soeppakket

Als een nieuw seizoen begint, dan gaan er altijd weer een aantal verspakketten uit het assortiment en worden er ook weer een aantal nieuwe aan toegevoegd. Zo is laatst bij de Albert Heijn het verspakket courgettesoep in het assortiment gekomen. Reden om deze mee te nemen en weer eens lekker soep met broodjes te eten. Ik vertel je wat wij van deze soep vinden.

Inhoud, zelf toevoegen en bereiding courgettesoep

Inhoud

 • 3 courgettes
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 uien
 • 1 teen knoflook
 • tijm
 • 2 groentebouillonblokjes

Zelf toevoegen

 • 2 el olijfolie
 • 1 l water
 • peper

Bereiding

 • Maak de groenten schoon. Rasp een halve courgette met een grove rasp en zet apart. Snijd de overige 2,5 courgette in stukjes. Doe dit ook met de bleekselderij. Snipper de uien en snijd fijn. Snijd ook de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
 • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de courgette, tijm en bleekselderij toe en bak dit al roerend op middelhoog temperatuur.
 • Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat het met deksel op de pan 10 minuten koken.
 • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe. Voeg peper naar smaak toe.

Tip

Garneer de soep met ringetjes bosui, focacciacroutons met knoflook en/of kleine bolletjes verse geitenkaas.
Geef de soep een fris zomers tintje door de geraspte schil van een citroen en 2 takjes fijngehakte munt toe te voegen.

AH Courgettesoep verspakket weegt 1200 gram, is geschikt voor 4-6 personen en kost € 3,39

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Orzo basilicum pesto verspakket

Mijn mening

Binnen no-time staat er een heerlijke pan soep op tafel. Stokbrood in de oven, smeersels en salades op tafel en je kunt al snel aan tafel om lekker te eten. Zo’n maaltijd doet het bij ons altijd goed. Joas is helemaal dol op kipsatésalade, dat eet hij dan ook alleen maar, en Elin wil altijd eiersalade of kruidenboter. De courgettesoep is eenvoudig klaar te maken. Even groenten snijden, koken, pureren en de soep is klaar. Met ruim een kilo aan courgettes en bleekselderij krijg je ook genoeg groenten binnen.

De smaak van de soep is ontzettend lekker. Zelf vind ik het ook erg lekker om er een klein lepeltje groene pesto aan toe te voegen. Dat geeft de soep weer een net even wat andere en vooral lekkere smaak. Aan 1 liter soep hebben we met ons vieren zeker genoeg, er is zelfs nog genoeg over om de volgende dag tijdens de lunch nog een klein kommetje soep leeg te eten.

Courgettesoep kun je natuurlijk heel eenvoudig zelf bereiden, zonder een pakket. Alle ingrediënten zijn immers ook los verkrijgbaar. Eén courgette kost momenteel € 0,99, dat is niet heel goedkoop voor een courgette. In het pakket zit dus alleen al voor 3 euro aan courgettes. Dan heb je ook de andere ingrediënten nog nodig. Bleekselderij, waarvan je dus maar 2 stengels nodig hebt, kost ook al ruim een euro. Wat dat betreft kun je dus veel beter een verspakket kopen. Momenteel ben je dus zelfs goedkoper uit. En het is bovendien nog veel makkelijker ook. Je hebt alles in één keer bij de hand.

Eet jij vaak verspakketten?

Lees ook: Soeppakket: AH Pastinaaksoep verspakket
Lees ook: Soeppakket: AH Noedelsoep verspakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *