Maaltijdpakket: AH Linzen Harissa maaltijdsalade verspakket

AH Linzen Harissa maaltijdsalade verspakket

De Orzo pesto-basilicum maaltijdsalade is terug is van weggeweest, schreef ik in een eerdere review. Ook de Linzen Harissa maaltijdsalade is terug van weggeweest. En dat vinden wij fijn. Het biedt weer even net wat meer variatie in de keuze van verspakketten en vorig seizoen vonden we deze erg lekker. Ook nu eten we dit pakket weer met smaak. Ik vertel je meer over dit maaltijdpakket met linzen.

Inhoud, zelf bereiden en toevoegen Linzen Harissa

Inhoud

 • 1 rode paprika
 • een courgette
 • 1 winterpeen
 • 2 rode uien
 • 1 midi komkommer
 • 2 tomaten
 • 1 limoen
 • rode peper
 • 1 teentje knoflook
 • zakje linzen zakje
 • groentebouillonpoeder
 • zakje harissadressing

Zelf toevoegen

 • 3 el olijfolie
 • 1 liter water
 • 300 gram kipfilet

Bereiding Linzen Harissa

 • Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Maak de groenten schoon.
 • Snijd de paprika, courgette en winterpeen in stukjes. Pel de uien en snijd in halve ringen. Snijd de tomaten in stukjes en hak de peper fijn.
 • Leg de paprika, courgette, winterpeen en rode ui in de ovenschaal en voeg 1 eetlepel olie toe. Leg het teentje knoflook tussen te groenten. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar. Schep tussendoor een keer om.
 • Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de linzen in 5 minuten gaar. Spoel de linzen af met koud water.
 • Bak in een koekenpan de in stukjes gesneden kipfilet gaar.
 • Verwijder de schil van de zachte knoflook en meng de knoflook met de groenten. Meng de groenten met de linzen, kip, tomaat en stukjes komkommer en breng op smaak met de harissadressing.
 • Voeg naar smaak limoenrasp, limoensap en rode peper toe.

AH Linzen Harissa verspakket weegt 1280 gram, is geschikt voor 4 personen en kost € 4,99

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Lente Risotto verspakket

Mijn mening

AH Linzen Harissa maaltijdsalade is een erg lekkere, eenvoudig te bereiden maaltijd. Qua smaak haalt het niet bij de Orzo pesto-basilicum, want die vinden wij gewoon echt het lekkerst, maar het is er wel een om met regelmaat op tafel te zetten.

Soms doe ik wel eens makkelijk en bereid de groenten tegelijk met de kipfilet in de koekenpan. Ook dat gaat prima. Wat betreft het koken van de linzen moet je wel even opletten, deze mogen niet langer dan 5 minuten gekookt worden als je geen linzensoep wilt eten, maar een maaltijd. Het snijden van de verschillende groenten kost eventjes wat tijd, maar verder is deze maaltijdsalade snel en eenvoudig te bereiden. De aanwijzingen op de verpakking is duidelijk.

De smaak van deze maaltijdsalade is lekker. In de salade zit een enorme hoeveelheid groenten, maar de totale hoeveelheid is toch wat aan de matige kant. We hebben er eigenlijk net niet genoeg aan en moeten er nog iets bij doen om met 2 volwassenen en 2 kinderen genoeg te hebben aan deze maaltijd. We ervaren dat ook bij de Orzo pesto-basilicum maaltijdsalade. Maar dat weerhoud ons er niet van om het niet meer te eten, want deze salade is veel te lekker.

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Orzo basilicum pesto verspakket
Lees ook: Soeppakket: AH courgettesoep verspakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *