Review: Squla Zomerboek | Denksport Junior

Squla zomerboek van Denksport Junior

Fan van Squla en fan van de puzzelboekjes van Denksport Junior. Voeg deze twee dingen bij elkaar en je hebt ontzettend leuke, maar ook leerzame Squla puzzelboekjes van Denksport Junior. Recent zijn er weer een aantal nieuwe puzzelboekjes op de markt gekomen en wij mogen er twee van testen; Het Squla zomerboek en Squla lezen en rekenen.

3 maanden thuis

In de afgelopen maanden zijn de blogs die al eerder online zijn gekomen over Denksport Junior veelvuldig gelezen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met 11 weken thuisonderwijs konden veel ouders wel wat hulp gebruiken en dat zocht men onder andere in de puzzelboekjes van Denksport Junior, maar ook in Squla De puzzelboekjes zijn niet alleen leuk, maar sluiten ook nog eens aan bij de belevingswereld en het lesmateriaal op scholen. Het helpt kinderen op een speelse manier hun woordenschat en denkvermogen te vergroten. En bovendien is het een leuke vrijetijdsbesteding.

Ook voor de kinderen kocht ik nieuwe puzzelboekjes. Voor Joas een dino-puzzelboek en voor Elin eentje met als thema elfjes. Superleuk! Daarnaast vonden we in een van de lades nog een puzzelboekje met echte breinbrekers, Dokter D’s puzzellab. En die laatste bleek een enorm succes te zijn. De een na de andere sudoku en binaire puzzel werd gemaakt. Maar omdat wij ook een abonnement op Squla hebben, werden ook de nieuwe puzzelboeken die vorige week in de brievenbus vielen met enthousiasme ontvangen. Het feest der herkenning.

Squla Zomerboek

Het Squla zomerboek is een dik boek van maar liefst 64 pagina’s vol met puzzels. Geheel in het stijl van de vakantie maken de kinderen samen met hun vertrouwde Squla-figuren een wereldreis over verschillende continenten. Het vakantieboek is uitdagend, afwisselend, leerzaam, maar bovenal heel leuk. Naast bekende puzzels als woordzoeker, kleuren op nummer, tafels leren en Engelse woorden leren zijn er ook een aantal doe-pagina’s en leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kunt doen. Vervelen hoeft dus zeker niet met dit Squla vakantieboek.

Squla zomerboek van Denksport Junior

5 nieuwe Squlaboekjes

Naast het Squla zomerboek zijn er ook 5 nieuwe Squla puzzelboekjes op de markt gekomen.

 • Spelend lezen en rekenen –
 • Letterflat – Taal- en spellingpret van A tot Z
 • Rekenhotel – Check in en reken mee
 • Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen
 • Topotrein – Verken de wereld per spoor

Deze puzzelboekjes zijn geschikt voor kinderen uit groep 3/4/5.

Squla

Squla is een online platform waar kinderen alle vakken van de basisschool kunnen oefenen. Dit online platform is al geschikt voor peuters en kleuters, voor schoolkinderen, maar ook nog voor kinderen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Squla is niet alleen een leerzaam online platform, maar ook nog eens ontzettend leuk. Het ziet er gezellig, vrolijk en kleurrijk uit en kinderen kunnen zich er urenlang mee vermaken. Of elke opdracht die de kinderen doen ontvangen ze muntjes die weer in te wisselen zijn voor leuke cadeautjes. Zo zijn en blijven kinderen gemotiveerd om met Squla aan de slag te gaan.

Lees ook: Review: Squla – Leuk leren | Met kortingscode

Mijn mening

Van Denksport Junior ontving ik twee puzzelboekjes die beiden geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Elin is 6 en de meeste puzzels in beide boeken gaat haar zeker lukken om te maken, al dan niet met wat hulp van een van ons. Joas is 4 en daarom heb ik eerst goed gekeken in welk boekje het meest voor hem geschikt zou zijn. Zo heb ik Elin het Squla zomerboek gegeven en Joas spelend lezen en rekenen.

Als moet ik zeggen dat er nog weinig wordt gepuzzeld momenteel. Over het algemeen is het buiten prachtig weer en daar wordt dan ook van genoten door de kinderen. Zitten ze niet op school, dan zijn ze wel buiten aan het spelen. Die puzzelboekjes gaan we gewoon meenemen op vakantie.

Vooral Squla leren rekenen en lezen is superhandig voor in de auto onderweg naar je vakantiebestemming. Het is een klein boekje met uitscheurbare bladzijdes. Je hebt weinig ruimte nodig om te puzzelen.

Beide boeken zien er vrolijk, leuk, kleurrijk, gezellig en afwisselend uit. Dat maakt dat het voor kinderen een feestje is om erin te werken.

Squla puzzelboek leren rekenen en lezen

Lees ook: Review: De educatieve puzzelboekjes van Denksport en Squla
Lees ook: Review: puzzelboekjes voor kinderen – Denksport Junior

Reactie (10)

 • Heidie| 19 juni 2020

  Ja, leuk voor mijn dochter die in groep 4 zit. Heeft ze deze vakantie wat leuks en leerzaam om te doen.

 • Lindsey hartevelt| 19 juni 2020

  Dat vindt mijn dochter geweldigggg,lekker puzzelen!

 • elisabeth maria martina| 19 juni 2020

  ik doe graag mee voor kleindochter lise, ideaal voor de #staycation

 • anita kempenaers| 19 juni 2020

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes, werken graag in doeboeken

 • Miekske Dingens| 19 juni 2020

  Wat leuk! Graag een kansje voor ons zoontje, net 6 <3

 • Marita Cuypers| 19 juni 2020

  Ik zou er graag onze kleinzoon mee blijmaken, hij vind het leuk om spelenderwijs dingen te kunnen leren!

 • Marian B| 20 juni 2020

  Leuk! Mijn zoontje gaat straks naar groep 4. Hij heeft de doe-boeken helemaal ontdekt en wil deze zomervakantie net als mama graag puzzelen. Met deze twee boekjes kan hij vast uit de voeten. Leuk, leerzaam en beter dan een schermpje.

 • riggie van lochem| 24 juni 2020

  O dit gaan mijn kids echt heel erg leuk vinden. Zij zitten ook echg in die groepen 3 en 4 en gaan naar 4 en 5. Dus dit is heel leuk voor de vakantie. Bedankt dat we mee mogen doen.

 • Jolijn kools| 26 juni 2020

  Oh woooowww dat zou helemaal geweldig zijn voor mijn dochters !!! Dit boek winnen zou echt GE-WEL-DIG zijn want mijn jongste dochter van 6 Jaar oud misten school echt in deze rare corona tijd. Ik denk niet dat ze er blij van word om nu weer 6 weken vrij te zijn. Zou dus erg leuk zijn als we wat kunnen oefenen in de vakantie 🙂 En na de vakantie kan ze aan de bak in groep 3 #ZeKanNietWachtenOmTeStartenInGroep3

 • Gera| 5 juli 2020

  Ik doe graag mee voor heel wat puzzelplezier in de zomervakantie!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *