Recensie: Kleur mee met Ukkie & Pukkie maken vriendjes

Ukkie & Pukkie maken vriendjes

Ik zag dit boek op Facebook voorbijkomen en was meteen helemaal verliefd. Natuurlijk klikte ik gelijk door wat dit boek verder inhield. Na het nader bekeken te hebben dacht ik: ‘Dat is een gaaf boek.’ De titel van het boek is ‘Kleur mee met Ukkie & Pukkie maken vriendjes‘. En het leuke van dit boek is, het ziet er enorm saai en zwart/wit uit, maar het zijn de kinderen zelf die daar verandering in mogen brengen door de tekeningen zelf in te kleuren. Hoe leuk is dat! Bovendien gaat een deel van de opbrengst van dit boek naar een zeer goed doel; KiKa. In dit artikel vertel ik je meer over dit boek.

Ukkie & Pukkie

In het bos wonen Ukkie en Pukkie. Ze wonen er nog maar net, samen met Mama Beer. Na het opruimen van hun kamertje mogen Ukkie & Pukkie naar buiten, het bos ontdekken. Zouden er nog andere dieren wonen? Zouden er vriendjes zijn om mee te spelen? Al snel ontmoeten ze Wallie de Walvis, Meneer Krab en Victor Vos. Victor Vos is boos, want zijn koekjes zijn gestolen en hij geeft Kleppie de Ekster de schuld. Zou Kleppie echt zo stout zijn? Ukkie & Pukkie gaan Victor helpen en beleven daarmee allerlei avonturen.

Donatie aan KiKa

Wil je het nieuwe kinderboek kleur mee met Ukkie en Pukkie kopen? Dat kan voor slechts € 12,50. Voor elk verkocht boek doneert auteur Mirjam Boers-Steinmann € 2,50 aan Stichting KiKa.

Klik hier om naar de actiepagina te gaan.

Jaarlijks krijgen er ruim 550 kinderen kanker. 25% van de kinderen die kanker krijgt redt het helaas niet. Met acties zoals deze kan Stichting Kinderen Kankervrij onderzoek doen om zieke kinderen beter te behandelen en sneller te genezen. Geld wat gedoneerd wordt gaat naar:

  • Onderzoek naar genezing van kinderkanker
  • Verbetering van de kwaliteit van de behandeling
  • Ondersteuning Prinses Máxima Centrum
  • Vermindering van bijwerkingen na de behandeling

Lees ook: Recensie: Juf Fiep – Laat die beer los! | Corien Oranje

//youtu.be/_LBifrrSD2g

Mijn mening

Dit boek is niet alleen een leuk voorleesverhaal voor peuters en kleuters, maar ook nog eens een kleurboek. Op elke rechterbladzijde staat tekst en een heel klein tekeningetje, op elke rechterbladzijde staat een bijpassende grote tekening. Deze tekening kunnen kinderen zelf inkleuren.

Waar een ‘normaal’ prentenboek vaak is afgedrukt op wat gladder papier, is dit boek afgedrukt op gewoon papier zodat het makkelijk in te kleuren is. Wel is het papier dikker en daarmee best stevig.

Doordat dit boek een combinatie is van een voorleesboek en een kleurboek, is het uniek en bijzonder. Ik denk dat veel kinderen hier heel blij van worden en er lekker mee aan de slag kunnen gaan. En als je denkt dat het een dun prentenboekje is, nee absoluut niet. Ik vind het boek zelfs verrassend dik. Kinderen zijn echt niet zomaar klaar met kleuren en lezen.

Dit boek is dan ook echt fantastisch om cadeau te doen aan bijvoorbeeld een jarige peuter of kleuter. Maar hiermee heb je ook een superleuk en origineel kraamcadeau in handen.

En het is natuurlijk gewoon tof dat Mirjam per gekocht boek € 2,50 doneert aan KiKa.

Zoals je wel gemerkt heb ben ik super positief over dit boek. Toch wil ik even één klein nadeeltje benoemen; het lettertype van de tekst vind ik niet fijn lezen. Joas (4 jaar) leest al onwijs goed en leest veel (prenten)boeken zelf, maar hier struikelde hij toch steeds over bepaalde woorden. En dat kwam met namen door de ‘gekke’ letters Het streepje door de z vond hij toch maar heel gek 😉 Een wat strakker lettertype zou prettiger zijn, niet alleen voor Joas, ook voor mij.

Kleuren in Ukkie & Pukkie maken vriendjes

Bestellen?

Wil je het boek bestellen? Ga dan naar de Facebookpagina van Mirjam Boers-Steinmann en stuur haar een privéberichtje.

Lees ook: Recensie: Het grote boek over de aarde
Lees ook: Recensie: Het onwijs grote filosofie doeboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *