Recensie: Juf Zebrahoed | Lieve van den Berg

Juf Zebrahoed - Lieve van den Berg | Godijn Publishing

Zodra het regent en de zon schijnt, dan vliegen de kinderen naar het raam om te kijken of de regenboog te zien is. In het boek Juf Zebrahoed gaat het over de regenboog. Maar wat je vast nog niet wist is dat er mensen op de regenboog wonen; de familie Regenboog. Ik deze blog vertel ik je alles over dit superleuke, fantasierijke en magische kinderboek.

Juf Zebrahoed

Op de regenboog staan allemaal huisjes. In deze huisjes wonen familieleden de familie Regenboog. Mama Triool, een jongen die luistert naar de naam Mars en zijn zusje Venus. Papa Satur is spoorloos, hij is tijdens het verplaatsen van de regenboog ervan af gevallen en niemand weet waar hij nu is. Ook wonen tante Jupi en oom Merc in één van de huisjes. Tante Jupi is de zuurpruim van de familie en helemaal niet gezellig. En dan hebben we natuurlijk nog oma Knot en opa Sik. En als laatste is daar Juf Zebrahoed. Toen ze nog op aarde woonde was ze een zebra. Maar Roggbiv, een vogel, bracht haar naar een huisje op de regenboog. Nu is ze juf en geeft ze Mars en Venus les. Door Mars belanden ze nogal eens in enge, gevaarlijke avonturen, maar dankzij de toverkrachten van Juf Zebrahoed, komt alles weer goed.

Op een dag wil Mars als Superman zijn. Dat gaat mis, Mars doet te wild op de regenboog en hij valt zo op de aarde. Gelukkig heeft hij van Juf Zebrahoed genoeg verhalen gehoord over hoe het er op de aarde aan toe gaat en hij heeft van zijn juf wat toverkracht gekregen. Vanaf dat moment beleeft Mars het ene avontuur na het andere. En Juf Zebrahoed probeert ondertussen Mars weer terug op de regenboog te krijgen, maar dat blijkt nog moeilijker dan ze dacht. Zou het haar gaan lukken? En daarmee is het boek een superspannend verhaal, vol magie en met een zeer verrassend plot.

Lees ook: Recensie: Jouw spel, mijn regels | Alice Bakker

Mijn mening

Een leuk verhaal vol spanning en magie. En bovendien nog een tikkie leerzaam ook. In dit boek kunnen kinderen de kleuren van de regenboog leren en deze onthouden door middel van een ezelsbruggetjes. Ook leren ze hoe alle planeten heten. Verder is het een heerlijk fantasierijk verhaal.

De cover van het boek is kleurrijk en aantrekkelijk. Maar wat wil je ook als het boek over de regenboog gaat. Daarnaast staan er in het boek tekeningen die het verhaal ondersteunen. Het boek heeft een groter lettertype en korte hoofdstukjes, wat fijn is voor de kinderen. Het boek is een leuk voorleesverhaal voor de jongere kinderen en een leuk boek om zelf te lezen voor de al wat gevorderde lezer. Moeilijke woorden worden in het verhaal uitgelegd en dat is voor de kinderen ook fijn. En leerzaam.

Het boek staat vol met verschillende personages, dat vind ik het minst prettig aan dit boek. Het was soms wat verwarrend. Soms moest ik echt even terugbladeren wie het ook alweer was en of ik die naam al eerder was tegengekomen. Wat minder personages zou prettiger zijn geweest.

Luisterbieb

Het boek is ook als luisterboek in de app van de luisterbieb te downloaden. Als je een lange autorit naar je vakantiebestemming voor de boeg hebt, dan kun je dit luisterboek thuis in de app downloaden en via bluetooth op de autoradio te luisteren.

Productinformatie

Titel: Juf Zebrahoed
Auteur: Lieve van den Berg
Uitgeverij: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-93157-26-2
Aantal bladzijdes: 214
Verschijningsdatum: Januari 2020

Juf Zebrahoed | Lieve van den Berg

Lees ook: Recensie: Kleur mee met Ukkie & Pukkie maken vriendjes
Lees ook: Recensie: Het grote boek over de aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *