Review: Foto op meerluik | Fotocadeau.nl

Fotocadeau.nl meerluik

Fotocadeau.nl heeft iets nieuws in het assortiment; de meerluik. Een meerluik is kortweg gezegd een foto over meerdere luiken verdeeld en die je naast elkaar met een centimeter tussenruimte aan de muur kunt hangen. Dit geeft weer een bijzondere uitstraling. Van Fotocadeau.nl mocht ik een meerluik bestellen. In dit artikel vertel en laat ik je zien wat ik gekozen heb en hoe het is geworden.

Een foto op meerluik van Fotocadeau.nl

Bij een meerluik wordt jouw foto op meerdere luiken geprint. Deze luiken hang je, met een beetje afstand tussen elke luik, aan de muur. Daarmee creëer je een bijzondere en decoratieve uitstraling. Bij Fotocadeau.nl kun je wat betreft het formaat en het aantal luiken kiezen uit 14 verschillende opties. De kleinste is 80 x 60 cm en bestaat uit 2 luiken. De grootste is maar liefst 200 x 100 cm en bestaat uit 5 luiken. Ook 3 of 4 luiken behoort tot de opties. Bij een aantal van deze opties zijn de luiken steeds van hetzelfde formaat, maar je kunt er ook voor kiezen om elke luik in een ander formaat te nemen. Daarmee creëer je een extra spectaculair effect.

Keuze uit formaat, aantal luiken en materiaal

Of de keuze wat betreft het formaat en het aantal luiken nog niet lastig genoeg is, kun je ook nog kiezen op welk materiaal je de foto afgedrukt wilt hebben. Neem bijvoorbeeld canvas met een 2 mm dik frame. De witte kleur van het doek maakt dat jouw foto haarscherp en heel helder wordt. Door de foto op karton af te laten drukken, creëer je een stoere eco-look. Een foto op plexiglas geeft jouw muur een luxe uitstraling. Deze 3 genoemde opties zijn alleen geschikt voor binnen. Forex of aluminium zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Forex is een kunststof en enorm licht van gewicht. Tijdloos en passend in elk interieur. Aluminium is strak, modern en stoer, een tikkeltje industrieel en erg chique.

Foto kiezen, formaat kiezen, aantal luiken kiezen, materiaal kiezen; als je dat allemaal gedaan hebt en je bent tevreden dan kun je op de bestelknop drukken. Vervolgens kun je er meteen een ophangsysteem bij bestellen, maar als dat niet nodig is, hoeft dat natuurlijk niet. Eenmaal besteld dan heb je de foto snel in huis.

Op fotocadeau.nl kun je nog veel meer leuke dingen bestellen. Ook voor buiten. Zo kun je een foto op forex of op aluminium af laten drukken en deze in je tuin aan een muur of schutting hangen. Een tuinposter met eigen foto af laten drukken behoort ook tot de mogelijkheden. Of maak je loungehoek compleet door bijvoorbeeld een foto op kussen af te laten drukken en de kussens op de loungebank te leggen.

Lees ook: Review: Foto op wandcirkels | Fotocadeau.nl

Fotocadeau.nl meerluik op aluminium ook geschikt voor buiten

Mijn mening

In de woonkamer hebben wij al geruime tijd een meerluik hangen; een vijfluik met foto op canvas om precies te zijn. De luiken hebben verschillende formaten; klein-middel-groot-middel-klein. Tussen elke luik zit zo’n anderhalve centimeter tussenruimte. Het staat prachtig op de muur! Ik vond het dan ook superleuk dat ik van Fotocadeau.nl een meerluik mocht bestellen. Ditmaal wilde ik een meerluik voor in de tuin en koos ik er een van aluminium. Een foto had ik snel gevonden. Wat ik wel lastiger vond is de keuze voor het formaat en het aantal luiken. Zelf vind ik de vijfluik enorm bijzonder en mooi, maar omdat de buitenste luiken klein zijn, wordt dat gedeelte van de foto afgesneden waardoor het bij deze foto niet mooi uit kwam. Daarom hebben wij voor een drieluik gekozen met drie even grote luiken. Dat is bij deze foto het mooist.

Bij de bestelling hebben we meteen aangegeven dat we er een ophangsysteem bij wilden. Deze werd ook netjes meegeleverd met de bestelling. De aluminium luiken werden overigens zeer netjes afgeleverd in beschermende folie en in een doos van dik en stevig karton.

Ophangen

Het ophangen was nog wel even een klein dingetje. Je moet op de achterkant enorm goed aftekenen waar je het ophangsysteem wilt bevestigen. Op alle drie de luiken moest dat dan ook op dezelfde zitten. Anders komt het scheef te hangen. Vervolgens plak je het systeem op de luik. Zit het eenmaal, dan is het er ook nooit meer af te krijgen, dus je moet het wel meteen goed doen. Ook het aftekenen op de muur moet heel goed en nauwkeurig gebeuren. Houd daarbij ook rekening met ongeveer een centimeter ruimte tussen de panelen. Maar op zich ging het bij ons best in een keer goed, zij het dat het ophangsysteem er ietsiepietsie scheef is opgeplakt. Maar gelukkig zie je er na het ophangen helemaal niets meer van.

De panelen hangen prachtig aan de muur van de schuur en is ook vanuit de woonkamer goed te zien. De blauwe kleur op de foto past perfect bij de kleur van onze achterdeur, kozijnen en gloednieuw zonnescherm. De afdruk van de foto is heel scherp en helder. Elk klein detail zie je heel duidelijk. De foto is werkelijk prachtig geworden en wij zijn er heel blij mee!

Wil je ook een foto op meerluik of een ander prachtig schilderij aan de muur in je huis of tuin. Neem dan snel eens een kijkje op fotocadeau.nl

Lees ook: Review: Je foto op Hexagon | Fotocadeau.nl
Lees ook: Review: een wereldkaart op plexiglas | Wereldkaarten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *