Recensie: Het zoekavontuur van Geenhoorn | Mark de Groot

Het zoekavontuur van Geenhoorn | Mark de Groot

Wat is er nu voor een meisje van 6 jaar magischer dan eenhoorns. Daarom viel het boek Het zoekavontuur van Geenhoorn van Mark de Groot dan ook goed in de smaak bij Elin. Toen het boek binnenkwam zijn we meteen begonnen met voorlezen. Elke avond een hoofdstuk. Maar toen kwam Corona en kwamen de kinderen thuis te zitten van school. En van voorlezen kwam niets meer. Helemaal niets. Het leuke is dat dit boek ook te uploaden is via de app Luisterbieb. En zo hebben wij dit boek in de auto op weg naar onze vakantiebestemming geluisterd.

Het zoekavontuur van Geenhoorn

Heb jij ook weleens het gevoel nergens bij te horen? Je bent wel een van hen, maar eigenlijk toch weer niet. Je voelt dat je anders bent dan de anderen en je gaat op zoek naar waar wel je wel thuishoort. Het is precies hoe Geenhoorn zich voelt. Hij is anders dan de andere eenhoorns in zijn dorp. Hij is – je raadt het vast al – de enige eenhoorn zonder hoorn. Zou hij echt de enige eenhoorn zonder hoorn zijn?

Als het waait in je hart moet je erop uit. En dat doet Geenhoorn dan ook. Op een nacht verlaat hij zijn vader en moeder en trekt het grote woud in, op zoek naar andere eenhoorns zonder hoorn. Al snel vindt hij paarden. Hoewel Geenhoorn op hen lijkt, komt hij er al snel achter dat paarden echt anders zijn. Hij trekt verder en ontmoet Neekhoorn en later ook Spronkhaan. Met z’n drieën trekken ze verder op zoek naar andere eenhoorns zonder hoorn. Al snel blijkt dat hun avontuur niet zonder gevaar is. Hij weet namelijk niet dat Kwaadwilg in het woud woont. En ook niet dat in het Labyrinth een wezen schuilgaat dat donkerder is dan een donderwolk. Dan ontmoet hij een mensenmeisje, Keeva, ze is gewond… Geenhoorn ontfermt zich over haar.

Eenmaal weer thuis – wat is Geenhoorn blij dat hij weer bij zijn ouders thuis is, de enige plek waar hij zich echt thuis voelt en waar hij echt zichzelf kan zijn, ondanks dat hij anders is – maakt vader Eenhoorn Keeva weer beter, door middel van de magische kracht van de hoorn. Als Keeva weer is aangesterkt moet ze weer teruggebracht worden naar haar eigen mensenwereld, de plek waar zij thuishoort. Er is er maar één die geschikt is om haar te begeleiden naar de mensenwereld…

Lees ook: Recensie: Juf Zebrahoed | Lieve van den Berg

Mijn mening

Wat een fantastisch boek vol humor, magie, fantasie en spanning. En hoewel het allemaal fantasie is, is het boek enorm herkenbaar en realistisch. We hebben immers allemaal wel eens het gevoel dat we anders zijn dan de anderen en dat we er niet helemaal bij horen. En als je het hoort waaien in je hart is het goed om eropuit te trekken en te ontdekken waar je wel thuishoort. En je zult niet de eerste zijn die ontdekt dat de plek waar je vandaan komt dan ook de plek is waar je je het meest thuis voelt.

Het verhaal is een toegankelijk verhaal. Een sprookjesachtig avontuur dat niet alleen voor kinderen enorm leuk is, maar voor volwassenen is het ook een leuk boek. Het boek heeft een fijn groot lettertype, korte hoofdstukken en een eenvoudig taalgebruik, zodat ook jongere kinderen het boek snel zullen pakken om zelf te lezen. Voor kleuters en kinderen uit groep 3/4 is het een fijn voorleesboek. Boven elk hoofdstuk staat een eenvoudige en kleine illustratie, verder is het boek niet voorzien van illustraties. De kleine illustratie boven de titel, maar ook de titel, geeft duidelijk weer waar het hoofdstuk over gaat. De cover laat een prachtige sneeuwwitte eenhoorn zonder hoorn zien in het grote groene woud.

Wij hebben dit boek in de auto geluisterd, geüpload via de app Luisterbieb en via Bluetooth afgespeeld op de autoradio. Hiermee hebben we ons dus de lange reis naar onze vakantiebestemming vermaakt. De kinderen vonden het leuk leuk verhaal, maar ook een spannend verhaal. Het is dan ook echt een spannend verhaal. Wat hoe zou het aflopen?

Productinformatie

Titel: Het zoekavontuur van Geenhoorn
Auteur: Mark de Groot
Uitgeverij: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-93157-29-3
Verschijningsdatum: januari 2020

Het zoekavontuur van Geenhoorn

Lees ook: Recensie: Jouw spel, mijn regels | Alice Bakker
Lees ook: Recensie: Blauw Gras | Elly Godijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *