Recensie: Angela & Emma – Weerzien | Alice Bakker en Elly Godijn

Angela & Emma, weerzien

Van Godijn Publishing ontving ik een klein boekje. Een mini-roman. Geschreven door Alice Bakker en Elly Godijn. Het draagt de titel Angela & Emma – Weerzien. De auteurs zijn goed bezig met hun boekpromotie, ik ben het de laatste dagen zo vaak tegengekomen via Facebook, dat het mij gewoon nieuwsgierig heeft gemaakt. En hoera. Van Elly mocht ik het boekje lezen en meedoen met een blogtour.

Angela & Emma – Weerzien

Angela & Emma, een twee-eiige tweeling, hebben een onbezorgde jeugd gehad. Tenminste, zo lijkt het. Als Emma 18 jaar is, verlaat ze haar ouderlijk huis. Om er nooit meer terug te komen. Maar wat de reden daarvan precies is? Dat blijft voor haar ouders, maar ook voor Angela onduidelijk. Of weet Angela toch meer?

25 jaar later.

Angela: Via haar tante komt Angela erachter dat Emma in Stockholm woont, getrouwd is en een dochtertje heeft. Ze heeft bovendien een goedlopend bedrijf in gebreide mutsen en sjaals, met haar eigen label Emm’Ull. Na 25 jaar neemt Angela de moedige stap om contact te zoeken met haar tweelingzus Emma en reist af naar Stockholm. Ze weet het adres van het bedrijf van Emma en gaat daar naartoe. Als ze ontdekt wie de man van Emma is, krijgt ze de schrikt van haar leven. Angela zoekt uit waar Emma woont en besluit om gewoonweg aan te bellen. Zou Emma openstaan voor een verzoening?

Emma: Met een rugzak vol familiegeheimen is ze Nederland ontvlucht. Ze ontmoet Brent, is bij hem ingetrokken om er nooit meer weg te gaan. Maar één ding heeft ze hem nog nooit verteld. Wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Dan staat Angela voor de deur. Is ze wel klaar om de rugzak die ze altijd met zich meedraagt te openen en alle familiegeheimen die onderin de tas zitten op te rakelen.

Angela & Emma: Ze spreken af in een restaurant. Om bij te praten. Om elkaar te vertellen wat er toch in het verleden is gebeurd. Maar dan krijgt Emma een telefoontje. Haar dochter Tyra is opgenomen in het ziekenhuis. Bloedonderzoek roept heel veel vragen op bij Emma. Is Angela echt wel zo onschuldig als ze doet voorkomen?

Lees ook: Recensie: De storm van 2020 | Diverse auteurs

Mijn mening

Wat een gemeen boekje, zo’n mini-roman. Lekker nieuwsgierig maken, en als het uit is met een heleboel vragen blijven zitten. Dat was mijn eerste reactie. Met een knipoog natuurlijk. Wat zit er toch in die rugzak van Emma? Waarom zijn de familiegeheimen zó diep weggestopt in die rugzak dat er nauwelijks een opening lijkt te zijn om erover te praten? Lukt het de tweelingzussen om nader tot elkaar te komen en alles wat er zich in het verleden heeft afgespeeld uit te praten en achter zit te laten? Daar krijg je (nog) geen antwoord op. Daar moet je op wachten. Het vervolg, een dik exemplaar, verschijnt later.

Deze novelle leest als een trein. Je hebt het zo uit. En niet alleen omdat het maar een dun boekje is. Ook omdat het spannend is en je wilt weten hoe het afloopt.

Ik kan dan ook niet wachten totdat de gelijknamige roman verschijnt.

Productinformatie

Titel: Angela & Emma – Weerzien
Auteurs: Alice Bakker & Elly Godijn
Uitgeverij: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-93157-35-4
Aantal bladzijdes: 116

Angela & Emma - Weerzien

Lees ook: Recensie: Jouw spel, mijn regels | Alice Bakker
Lees ook: Recensie: Blauw Gras | Elly Godijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *