Review: LEGO DOTS BFF Armbandenset

LEGO DOTS BFF Armbandenset

LEGO DOTS is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020. En da7 snap ik wel. Lego Dots BFF Armbandenset heeft mij nog meer verrast dan ik van tevoren had gedacht. Dat Elin dit leuk zou vinden, dat wist ik al wel. Maar als je tijdens het maken van een armband merkt dat het ook nog eens van supergoede kwaliteit is, dan worden we daar helemaal blij van. Het doet gewoon wat het moet doen.  

LEGO DOTS BFF Armbandenset

Deze set bevat 5 flexibele armbanden in verschillende pastelkleuren. Daarnaast bevat deze set 295 tegeltjes in verschillende kleuren, waaronder ook tegeltjes met een speciale opdruk en één superzeldzame. Alle onderdelen zitten in een doos met handige verdeelvakken. Zo kunnen de tegeltjes eenvoudig gesorteerd worden. Op het meegeleverde ideeënvel kun je inspiratie opdoen, of gewoon je eigen versie ontwerpen. 

De armbandjes kun je plat op tafel neerleggen. Vervolgens kun je ze versieren door de tegeltjes op de nopjes te klikken. Is de armband af? Dan kun je deze om de pols bevestigen. Dit kan in verschillende standen, zodat het voor zowel de smallere pols, als de bredere pols geschikt is. De tegeltjes zijn er ook weer eenvoudig af te halen zodat je steeds weer een nieuwe armband kunt maken.

Wat zegt de vakjury van Speelgoed van het Jaar

Lego Dots is genomineerd in de leeftijdscategorie 8 t/m 9 jaar.

De mening van de jury:

Bouw je eigen armband! En vind je hem niet meer leuk, dan maak je gewoon een nieuwe. Bouw elke dag een andere armband. LEGO wordt hiermee aantrekkelijk voor creatieve meisjes. De verpakking is herbruikbaar en duurzaam. Veel uitbreidingssets verkrijgbaar.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Met de LEGO DOTS BFF armbandenset kunnen kinderen kleurrijke armbandjes maken. Het koffertje bevat vijf armbandjes van verschillende kleuren met nopjes waarop de kleurige Lego-steentjes bevestigd kunnen worden. Kinderen kunnen zo hun eigen armbanden creëren en als ze willen weer veranderen. Leuk om te maken en eventueel aan je BFF te geven. De LEGO DOTS bevorderen de fijne motoriek en creativiteit. Ze zijn ook leuk om samen mee te spelen.

Lees ook: Review: Tangram | een nieuw denkspel van Hubelino

LEGO DOTS armbandenset

Mijn mening

Wat een leuke set! De armbanden kunnen versierd worden met allerlei leuke tegeltjes in verschillende vormpjes. Je kunt er bijvoorbeeld ook hartjes mee maken. Zo kun je een armband volledig vullen met leuke hartjes of andere creaties. Doordat een armband maar 2 noppen breed is, ben je wel iets beperkt in je creativiteit, maar dat mag de pret niet drukken.

Als je ermee bezig bent, merk je dat het LEGO is, dus kwaliteit! De tegeltjes kun je eenvoudig op de armband klikken. Goed voor de motoriek trouwens. De tegels blijven vervolgens stevig op de armband zitten, ook tijdens het dragen. De armband zelf is flexibel, maar wel dik en stevig. Je kunt het vastklikken en dan zit het ook echt vast. De armband raakt dus niet ineens los tijdens het dragen. Kinderen kunnen dan ook niet goed zelf de armband vastklikken om hun pols, daar is hulp van een ouder voor nodig.

Topkwaliteit spul dus! Maar wat mij wel opviel is dat de bewaarbak dan weer niet van de kwaliteit is die we van LEGO gewend zijn. Deze ziet er wat fragieler uit. Ideaal is de bewaarbak trouwens wel. Diverse vakjes waar alle elementen keurig inpassen en voorzien van een deksel zodat de bak goed is af te sluiten. Handig om mee te nemen als je ergens naartoe gaat waar kinderen even een poosje moeten wachten en daarmee iets om handen hebben om verveling tegen te gaan.

Bevordert creativiteit

Het maken van de armbanden bevordert de creativiteit. Het is een leuke bezigheid. Het voordeel van een armbandje is dat het redelijk snel klaar is, wat een voordeel is voor jongere kinderen met een kortere spanningsboog. De tegeltjes zijn er ook weer af te halen, zodat je steeds weer opnieuw nieuwe armbandjes kunt maken.

Elin en Joas vinden het geweldig. Er zijn al heel wat verschillende en leuke armbandjes gemaakt. De armbanden staan stoer om hun polsen, het kleurgebruik is daarentegen wel zacht en lieflijk.

Elin wist direct wat er op haar verlanglijstje moest komen; nog een set LEGO DOTS. Samen zijn we op zoek gegaan naar een andere leuke set en die is – na enige twijfel – gevonden. Wat mij wel opviel is dat LEGO DOTS met name op meiden is gericht. LEGO zou er denk ik goed aan doen om het assortiment uit te breiden met stoerdere ontwerpen en ander kleurgebruik. Joas vindt het namelijk ook superleuk om hiermee aan de slag te gaan.

Nog een laatste puntje; LEGO DOTS is genomineerd in de categorie 8 t/m 9 jaar. Ook voor kinderen die jonger zijn, vanaf een jaar of 4-5, is het zeker al een leuke set.

LEGO DOTS

Lees ook: Review: BiOBUDDi Pixel and Create
Lees ook: Review: Hubelino Pi – 100% compatible met Lego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *