Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 10 t/m 11 jaar

Speelgoed van het Jaar 2020 genomineerd speelgoed 10 t/m 11 jaar

Hebben jullie al gestemd voor Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020? In de categorie 10 t/m 11 jaar zijn er 3 onwijs mooie items genomineerd; Overbooked, De zoektocht naar El Dorado en Cube Duel. Overbooked heb ik mogen ontvangen om te testen, daarover komt binnenkort een review online. Cube Duel hebben we ook al een tijdje in huis en is echt superleuk. En de Zoektocht naar El Dorado verwacht ik later nog te ontvangen van 999-games. In dit artikel vertel ik je meer over deze 3 items en waar ik op gestemd heb.

Over deze leeftijd

Spelletjes spelen en kennis testen, dat past precies bij de leeftijd 10 en 11 jaar. Allerlei soorten spelletjes zijn geschikt. Partyspellen voor de lol, maar ook tactische spellen. Tieners zijn nieuwsgierig en willen dingen uitproberen, hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Wetenschat, constructiematerialen, kennis, raadsel, maar ook buitenspelen past bij deze categorie.

Genomineerd speelgoed in de categorie 10 t/m 11 jaar

In de leeftijdscategorie 10 t/m 11 jaar zijn een drietal items genomineerd:

  • Overbooked – Jumbo
  • De zoektocht naar El Dorado – 999-games
  • Cube Duel – SmartGames

Overbooked – Jumbo

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen … Ben jij degene die de meeste passagiers tevredenstelt?

De zoektocht naar El Dorado – 999-games

Een spannende race van expeditieleiders door het oerwoud om als eerste de mysterieuze schat El Dorado te bereiken. Dit spel maakt op een toegankelijke manier gebruik van het ‘deck building mechanisme’ waarbij spelers een ideale mix van kaarten moet zien samen te stellen.

Cube Duel – SmartGames

Een spel voor twee spelers die ieder de rode of de gele stenen kiezen. Tijdens het spel creëren de spelers een kubus door om de beurt een steen in het speelbord te plaatsen en proberen zo veel mogelijk vierkanten in hun kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus te krijgen. De speler die op het einde van het spel de meeste vierkanten in zijn kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus heeft, wint het spel. Ook geschikt om alleen te spelen met de one-player-training-mode.

Lees ook: Review: Cube Duel | SmartGames

Mijn mening

Overbooked van Jumbo is gewoon echt een leuk spel. De spelregels zijn simpel, maar om je vliegtuig op zo’n manier te vullen, is nog een heel gepuzzel. Bovendien heb je ook flink wat inzicht nodig.

Ook Cube Duel is een erg leuk spel van SmartGames die je zowel met z’n tweeën, als alleen kan spelen. Uniek. En moeilijk. De adviesleeftijd is 10 jaar. Maar die uitdaging gaan wij niet uit de weg.

De zoektocht naar El Dorado kennen we niet. Ik ga dit spel op een later moment ontvangen van 999-games, als deze weer beschikbaar is. Het ziet er wel veelbelovend uit vind ik.

Wat zou ik stemmen

Drie prachtige items die genomineerd zijn in deze categorie. En wat kies je dan? Geen idee dus. Hoewel ik De zoektocht naar El Dorado nog niet ken, denk ik toch dat alle drie de spellen aan elkaar gewaagd zijn en ook alle drie een reële kans maken om te winnen. Zelf heb ik op Cube Duel van Smart Games gestemd. SmartGames is sowieso een merk dat ik een heel warm hart toedraag. Wij hebben een behoorlijk aantal spellen van SmartGames in huis en deze worden zeer regelmatig gespeeld. Zelfs papa heeft ze ontdekt. Daarnaast vind ik Cube Duel uniek. Uniek omdat je deze alleen kunt spelen, zoals je van SmartGames gewend bent, maar er is ook een variant voor twee spelers. Het leuke is ook dat de adviesleeftijd 10 jaar is en daarmee ook voor volwassenen zeer uitdagend te noemen is.

Ik moet zeggen dat ik Overbooked ook een erg leuk spel vind. Het heeft prachtig en vrolijk artwork, je wordt er blij van. Het spel is wel moeilijk en uitdagend te noemen. Zie het vliegtuig maar op zo’n manier te vullen dat jij de meeste punten haalt. De spelregels op zich zijn trouwens wel heel eenvoudig!

Wat heb jij gestemd?

Lees ook: Review: LEGO DOTS BFF Armbandenset
Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 8 t/m 9 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *