Review: Skillmatics Ruimteverkenners | Games by Smart

Skillmatics ruimteverkenners

Skillmatics. Ook weer zo leuk. En leerzaam. Precies die combi, daar houd ik van. En mijn kinderen ook. Er zijn diverse sets verkrijgbaar. Een aantal sets voor kinderen van 3-6 jaar, andere sets zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik mocht een set kiezen. Ik koos voor de set Skillmatics Ruimteverkenners, omdat deze momenteel het beste past bij de belevingswereld, interesse en leeftijd van mijn kinderen.

Skillmatics Ruimteverkenners

Over het spel

De Ruimte; een ongelofelijk en mysterieus onderwerp voor kinderen. Een onderwerp dat altijd fascineert. Met Skillmatics ruimteverkenners leren kinderen alles over de wonderen van de ruimte, terwijl ze er ook veel plezier aan beleven. Al spelend leren. Deze set bevat 20 innovatieve activiteiten waarbij ze alles over de ruimte leren. Van het leren over zwaartekracht, tot het ontwerpen van een eigen ruimteschip! En het leuke van alles; met de bijgevoegde pennen kun je op de spelborden schrijven/tekenen en daarna ook weer uitvegen. Voor eindeloos speel- en leerplezier!

Inhoud

 • 20 herbruikbare spelletjes
 • 6 dubbelzijdige spelborden
 • 2 duurzame Skilly Billy pennen
 • 1 schoonmaakdoekje
 • 1 handleiding
 • Een certificaat

Spelenderwijs leren

Deze set bevat 20 zeer boeiende en herbruikbare spelletjes die de vaardigheden stimuleren door middel van leuk leren!

Wat leren kinderen

 • Planeten en de maan
 • Asteroïden, Kometen en Meteoren
 • Zwaartekracht
 • Standen van de Maan
 • Sterrenstelsels
 • Astronauten en Ruimteschepen

Andere sets

Skillmatics heeft naast Ruimteverkenners nog een groot aantal sets met unieke spellen die de aandacht van de kinderen grijpen en vasthouden. Een aantal sets zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, andere sets voor kinderen vanaf 6 jaar.

 • Dierenrijk
 • De wereld om ons heen
 • Hersenkrakers
 • Breinbrekers
 • Puzzelpret
 • Puzzelpret Junior
 • Stippen en doolhoven
 • Vormen en patronen
 • Test jezelf

Lees ook: Review: Plug & Play Puzzler | SmartGames

Skillmatics ruimteverkenners

Mijn mening

Wat ziet het er leuk uit! 20 verschillende en diverse opdrachten op 6 puzzelbladen. Deze puzzelbladen zitten in een handig koffertje, zodat je het ook mee kunt nemen als je op pad gaat. De koffer van Ruimteverkenners is best groot (ongeveer A3-formaat), andere Skillmatics set zitten in een kleiner doosje en zijn daarmee nog handiger mee te nemen.

In Ruimteverkenners vind je onder andere een sudoku, een doolhof, een zoekopdracht en een woordzoeker. Ook kunnen kinderen samen een spelletje “ganzenbord” spelen, geheel in het teken van de ruimte. Kinderen leren over de standen van de maan, de sterrenstelsel en over de zwaartekracht. Leuk én leerzaam dus. En heel gevarieerd, bijna geen opdracht is hetzelfde. Ik ben fan!

Dat je de puzzelbladen kan uitvegen is natuurlijk superhandig. Zo kun je de opdrachten nogmaals spelen. Maar tsja …  die whiteboardstiften. Je schrijft er een paar keer mee en ze zijn alweer leeg. Het kenmerk van een whiteboardstift. In de set zit een groene en een zwarte stift. De groene deed het prima, de zwarte was al leeg toen we de set ontvingen. Gelukkig hebben we een flink aantal stiftjes in huis, dus hebben die er maar bij gepakt.

Zowel Elin (6) als Joas (4) vinden deze set enorm leuk. Ruimte is natuurlijk sowieso een fascinerend thema. Het sluit aan bij hun belevingswereld. Het leeftijdsadvies aangegeven op de doos is juist, maar voor slimme kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong (zoals Joas) is deze set ook zeer geschikt, uitdagend, leuk en leerzaam.

Ideaal voor scholen

Skillmatics zie ik echt in de basisschool gebruikt worden. Ruimteverkenners zou een perfecte set zijn in de kleuterklas als er bijvoorbeeld over het thema ruimte wordt gewerkt. Ook voor groep 3/4 is deze set ontzettend leuk als extra activiteit. Kinderen kunnen een opdracht maken, uitvegen en zo kan de hele klas om de beurt aan de slag met de opdrachten. Ideaal. Daarom heb ik besloten om deze set aan de klas van Joas te geven zodra Elin en Joas alle opdrachten een keer, of twee keer, hebben gedaan. We kunnen immers ook niet alles bewaren en ik denk dat de school er heel blij mee is.  

Op de website van Games by Smart kun je alle verschillende sets bekijken en bestellen.

Lees ook: Review: LEGO DOTS BFF Armbandenset
Lees ook: Review: Bank Attack | Megableu

Reactie (39)

 • Linda van Duren| 3 oktober 2020

  Ik wil dit heel graag winnen voor Lucas en Eva, zij zouden dit geweldig vinden 😁

 • Majonne Twigt| 3 oktober 2020

  Mijn eerste idee was “Wat leuk voor in de klas, past perfect bij het thema en leeftijd van de middenbouw”. Maar ik denk dat mijn jongste dochter daar niet blij mee zal zijn, die zal het zelf willen houden.

 • Helena| 3 oktober 2020

  Ik waag mijn kans voor Kasper en Leon, ik zie hun oogjes al blinken als ze dit krijgen

 • Marjo| 3 oktober 2020

  Dit ziet er erg leuk uit! Zeker voor onze jongste die wel wat uitdaging kan gebruiken!

 • elisabeth maria martina| 3 oktober 2020

  voor een jarige job helemaal top, mijn kleinzoon maakt hier heel graag kans op

 • Marian zw| 3 oktober 2020

  Lijkt me echt super leuk. Mijn zoon vind alle wat met de ruimte te maken heeft helemaal te gek.

 • Jose de Groot| 3 oktober 2020

  Dit is echt iets voor mijn kleinzoon.

 • wal029| 3 oktober 2020

  Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, altijd leuk om ze te verrassen met dit leerzame speelgoed.

 • Jasmijn Kot| 4 oktober 2020

  Wat super leuk! Dit gaat mijn neefje Luuk helemaal geweldig vinden, want hij is ontzettend geïnteresseerd in alles van de ruimte! En wanneer hij alles geleerd heeft, kan het mooi door naar zijn broertje Gijs en mijn zoontje Valentijn!

 • Oma Will| 4 oktober 2020

  Ik heb vijf kleinkinderen en die vinden dit vast een geweldig leuk spel.
  Alles over de ruimte weten is toch fascinerend.
  Ik volg op bloglovin, maar heb geen facebook.
  Graag zou ik willen mee doen.

 • wilmsen anita| 4 oktober 2020

  Ik doe graag mee voor de kleinkinderen

 • Nelly| 4 oktober 2020

  Een leuk spel of eigenlijk spellen, kan ik wel gebruiken in mijn klas.

 • A.| 4 oktober 2020

  Leuk ruimte ….daar kunnen we niet genoeg van krijgen 😉

 • Marijke| 4 oktober 2020

  Leuk spel! Ik loot graag mee!!

 • Lida| 4 oktober 2020

  Hoi, hier zouden de twee knapen zich uitsteken mee kunnen vermaken. Super leuk leer/ speelgoed . Heel graag doen we mee aan deze leuke actie .

 • Anneliese de Waal| 4 oktober 2020

  Heel erg leuk voor de kinderen, doe erg graag voor ze mee 😊😊 Groetjes Anneliese

 • janneke| 4 oktober 2020

  ik doe graag mee voor mijn neefjes

 • Sonja| 4 oktober 2020

  Super leuke prijs. Ik doe dolgraag mee voor onze jongste zoon Martin.

 • Heleen Haarsma| 4 oktober 2020

  Wat een leuk spel zeg! Mijn dochter is juf op een basisschool en ideaal om spelenderwijs ook nog wat te leren. Plus, mijn kleindochters zijn ook nog eens helemaal weg van de ruimte, dus thuis daar valt het spel natuurlijk dan ook helemaal in de smaak! Duimen maarr….

  PS: Ik heb zelf geen Facebook

 • Jacqueline Benschop| 4 oktober 2020

  Deze Skillmatics Ruimteverkenners zou ik graag willen winnen voor mijn zoon Bjarne (9 jaar) die
  op Speciaal Basisonderwijs zit en moeilijk lerend is.
  Zijn groep 5a hebben regelmatig thema’s waar ze meer aandacht en tijd aan besteden. Zodat de kinderen op alle vragen een antwoord krijgen.

 • Jade| 4 oktober 2020

  Fantastisch om met mijn oppaskinderen te doen. Ik heb geen FB

 • Jan| 4 oktober 2020

  Ik laat me heel graag verrassen.

 • Marja Legius| 4 oktober 2020

  Hier zou groep 8 van de school waar mijn zoon leerkracht van is heel blij van worden

 • Suus| 5 oktober 2020

  Ik waag ook graag een kansje! Ik gebruik geen Facebook meer.

 • Debby Koeman| 5 oktober 2020

  Leuk en leerzaam! Mijn neefje en nichtje komen in de herfstvakantie een paar dagen bij me logeren. Ik denk dat we ons hier wel een aantal uur mee zullen vermaken. Ik doe graag mee!

 • Anja jager| 5 oktober 2020

  erg leuk en leerzaam voor de kids dus k doe graag mee

 • ingridL| 5 oktober 2020

  Dit ziet er superleuk uit voor mijn 3 lieve kanjers, ik doe heel graag mee!

 • Tamara Jongkees| 5 oktober 2020

  Super leuk voor mijn oudste zoon. Ik doe graag voor hem mee, zonder facebook.

 • iris| 5 oktober 2020

  Echt leuk voor mijn zoontje. Heb geen FB. Mvg iris

 • Iris Bakker| 6 oktober 2020

  Ik heb geen Facebook, maar ik zou wel heel graag mee willen doen voor mijn zoons zevende verjaardag. Hij is momenteel helemaal into de ruimte, gek op puzzelboekjes en spelletjes, dus ik weet zeker dat hij dit te gek zou vinden

 • Marin B| 6 oktober 2020

  Uitdagend en leerzaam lijkt me. Ik doe graag mee voor mijn kinderen. Ik denk dat ze het beide wel leuk en interessant vinden. Ik ben niet actief op FB, volg wel op Bloglovin.

 • Ivana Rubin| 8 oktober 2020

  Geweldig spel! Ik zou het graag willen winnen voor mijn nichtje.

 • Sandra| 9 oktober 2020

  Wij zijn dol op educatief speelgoed. Onze groep 4-er blijkt ook wel aat extra hulp nodig te hebben dus dit zou heel goed van pas komen 😁

 • Manon| 9 oktober 2020

  Ik wil dit wel winnen voor mijn zoontje! (geen facebook)

 • Gea Jager| 9 oktober 2020

  heel erg leuk voor de kinderen in mijn klas

 • Imke Jager| 9 oktober 2020

  dit is erg leuk voor mijn dochter

 • J Vink| 11 oktober 2020

  Zou zo leuk zijn voor kleinzoon Daan

 • co| 14 oktober 2020

  leuk! ik doe graag mee

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *