Review: Geosmart Mars Explorer | Games by Smart

Geosmart Mars Explorer

Ken je SmartGames? SmartGames zijn superleuke, logische denkspellen voor één persoon. Joas is er dol op, we hebben er dan ook zeker wel een stuk of 20 van in huis. Smart bedenkt, maakt en produceert niet alleen SmartGames, ook GeoSmart is één van de speelgoedmerken bedacht, gemaakt en geproduceerd door dit bedrijf. Laatst ontving ik een set Geosmart Mars Explorer. En ik kan je zeggen; het is niet alleen supertof speelgoed, ook nog eens superleerzaam en uitdagend.

GeoSmart

Geosmart is magnetisch constructiespeelgoed waarmee kinderen allerlei creaties kunnen maken. Het bestaat uit 6 verschillende vormen in 9 verschillende heldere kleuren: rood, oranje, neon geel, neon groen, donkergroen, lichtblauw, donkerblauw en paars. Door deze felle kleurenmix krijg je prachtige gekleurde bouwwerken. De 6 verschillende vormen zijn:

  • Vierkanten
  • Driehoeken
  • Rechthoeken
  • Ruiten
  • Gelijkbenige driehoeken
  • Trapeziums

Met deze 6 vormen kunnen kinderen eindeloze combinaties maken. Daarnaast bevat Geosmart enkele unieke stukken als wieltjes, lampjes, rupsbanden of een afstandsbediening (wat erin zit is afhankelijk van de set die je wilt aanschaffen, er zijn een stuk of 15 verschillende sets verkrijgbaar). Deze unieke elementen zorgen voor nog meer speelplezier en eindeloos veel creativiteit.

Gepatenteerd magneetsysteem

Elke vorm bevat magneten die worden beschermd door een gepatenteerde dubbele veiligheidssysteem. Een roestvrijstalen kapje bedekt de magneet. De behuizing is van dubbel hoogwaardig polycarbonaat. Dit gepatenteerd systeem maakt dat Geosmart enorm veilig is, maar ook zeer sterk en duurzaam. Het biedt een lange levensduur en het is makkelijk schoon te maken.

Educatieve waarde

Geosmart biedt een duidelijke educatieve waarde. Kinderen leren tijdens het spelen:

  • Ruimtelijk inzicht: kinderen maken met Geosmart 3D-figuren
  • Concentratie en logisch denken: kinderen maken met Geosmart een stevige en stabiele constructie
  • Creativiteit: je kunt steeds weer nieuwe dingen bouwen, niet alleen volgens het instructieboekje, maar ook volgens je eigen fantasie
  • STEAM: STEAM staat voor Science, Technology, Engingeering, Arts en Mathematics. Uitstekend te gebruiken voor wiskunde-, wetenschap- en techniekonderwijs.

Geosmart Mars Explorer

Geosmart heeft een stuk of 15 verschillende sets in het assortiment; Ski Patrol, FlipBot, RoboRacer, Spaceball, U.F.O., Moon Lander, Solar Spinner, GeoSphere, Staship, Alien Creatures, GeoSpace Station, Lunar Rover, Space Truck en Mars Explorer. Ik ontving de set Mars Explorer. Deze set bestaat uit 51 delen. Naast de verschillende vormen bevat deze set ook wielen, lichtjes en een afstandsbediening.

Bekijk Geosmart Mars Explorer of de andere sets van Geosmart op de websites van Games by Smart. Naast Geosmart vind je op deze website ook SmartGames.

Lees ook: Review: Plug & Play Puzzler | SmartGames

Mijn mening

Wat een fantastisch speelgoed. Je klikt de vormen aan elkaar, wat dankzij magnetisme zeer snel en eenvoudig gaat, en je kunt de meest fantastische bouwwerken maken. In het bijgevoegde instructieboekje vind je stappenplannen van meerdere Mars Explorers. De lichten en de afstandsbediening maken deze set helemaal af. In huis is het tegenwoordig oppassen geblazen, Joas racete de hele woonkamer door met zijn zelfgemaakte Mars Explorer.

Zeer goede kwaliteit

De kwaliteit is echt enorm! Wat dat betreft valt het zeker in de categorie duurzaam en kwaliteit. Zoals je van bijvoorbeeld SmartGames, Lego, Duplo, Hubelino, Playmobil etc. gewend bent. En daar houd ik van! Daarnaast is Geosmart ook nog eens leerzaam en uitdagend. Kinderen leren hiermee meer over wiskunde, wetenschap en techniek. Ook vergroten ze met Geosmart hun logisch denken, ruimtelijk inzicht en hun creativiteit. Het leuke is dat GeoSmart open-ended speelgoed is. Je kunt natuurlijk Mars Explorers nabouwen volgens het bijgevoegde instructieboekje, maar je kunt er ook je eigen fantasie en creativiteit in leggen en steeds weer wat anders bouwen. Je kunt er mee blijven spelen, het is nooit klaar omdat er telkens weer wat anders gemaakt kan worden. Zeker als je later nog eens een andere set aanschaft zodat je meerdere sets met elkaar kunt combineren.

Slechts een paar figuren en de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast zijn de kleuren ook prachtig zodat het zeer aansprekend is voor kinderen. De doorzichtige (neon)kleuren zijn prachtig in combinatie met de verlichting. Ook de verlichting heeft trouwens meerdere kleurenmogelijkheden.

Leeftijd

Geosmart is al leuk voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Joas is van de week 5 geworden en vindt het echt supertof! Eerst wilde hij gezellig samen met papa een space-voertuig maken – nieuw is natuurlijk spannend – maar nu hij eenmaal weet hoe het moet en hoe het werkt maakt en bedenkt hij zelf ook voertuigen. Van anderen hoor en lees ik terug dat kinderen van 10 jaar dit ook nog ontzettend leuk speelgoed vinden. En ook dat feit maakt dat je met Geosmart een duurzaam product in handen hebt waarmee je jaren vooruit kunt.

En om toch een nadeeltje te noemen: deze set heeft maar liefst 7 AAA-batterijen nodig, die natuurlijk om de haverklap leeg zijn. Niet bij alle Geosmart-sets heb je batterijen nodig.

Lees ook: Review: Skillmatics Ruimteverkenners | Games by Smart
Lees ook: Review: Cube Duel | SmartGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *