Review: Jungle Trip | Piatnik

Jungle Trip Piatnik

Leeuwen, vleermuizen en kikkers. Wie is de baas over deze wilde dieren? Speel elke beurt een kaart, de speler met het sterkste dier wint de slag. Verzamel jij de meeste dieren? Jungle Trip van Piatnik is een vrolijk dierenspel voor het hele gezin.

Jungle Trip

Inhoud:

  • 55 kaarten (5 setjes van 11 kaarten)
  • Spelregels

Doel van het spel:

De eerste speler die 15 punten haalt, wint het spel! Speel je kaarten slim uit en win zoveel mogelijk slagen.

Voorbereiding:

Elke speler ontvangt een set van 11 kaarten van één kleur. Een set kaarten bevat 2x de getallen 1 t/m 5 en 1x een 6. De spelers houden hun kaarten op hand, de andere spelers mogen de kaarten niet zien.

Spelregels:

Elke speler kiest een kaart en leg deze gesloten voor zich neer op tafel.

Als iedereen een kaart heeft gekozen, worden de kaarten open gedraaid.

  • Als alle kaarten een verschillende waarde hebben, wint de speler die de kaart met de hoogste waarde heeft gespeeld de slag. Hij neemt alle kaarten en leg deze voor zich op tafel.
  • Liggen er twee of meer kaarten van dezelfde waarde op tafel? Dan vallen deze kaarten tegen elkaar weg. Ze tellen niet meer mee. Vervolgens kijk je naar de hoogste waarde van de kaarten die overblijven. De speler die die kaart heeft gespeeld wint de slag en legt de kaarten voor zich op tafel.

Herhaal bovenstaande totdat alle 11 de kaarten zijn gespeeld.

Houd de punten per speler bij. Je ontvang 1 punt per gewonnen slag. Speel net zolang door totdat een speler 15 punten heeft verzameld. Dat is de winnaar!

Lees ook: Review: Kang-a-roo | Strategisch spel voor kinderen van Piatnik

Jungle Trip Piatnik

Mijn mening

Eenvoudiger kan ik het echt niet maken. Hoe simpel kan een spelletje zijn. Door de eenvoudige spelregels is dit spel al geschikt voor jonge kinderen. Joas speelde dit spel voor het eerst toen hij 4,5 jaar was.

Toch is het opletten geblazen. Je wilt natuurlijk de slag winnen en daarvoor is het van belang dat je goed weet welke kaarten de andere spelers al gespeeld hebben. Een ander interessant puntje is dat gespeelde kaarten die dezelfde waarde tegen elkaar wegvallen en dus niet meer meetellen. Je kunt dan wel een 6 spelen en daarmee denken een slag te winnen, als je tegenspeler ook een 6 speelt, dan wil je daarmee alsnog de slag niet en ben je de 6 kwijt.

Daarmee is dit spel een goede leermeester voor kinderen. Ze leren om niet alleen naar zichzelf te kijken, maar ook goed op te letten welke kaarten de andere al hebben gespeeld. En omdat de spelregels zo ontzettend eenvoudig zijn, kun je goed de tijd nemen om de kinderen dat te leren en ze te helpen om de juiste kaart te spelen.

De artwork van het spel is ook prachtig en aansprekend, zeker voor kinderen. De dieren in dit spel zijn erg leuk getekend en de kleuren zijn prachtig!

Productinformatie

Titel: Jungle Trip
Uitgeverij: Piatnik
Leeftijd: 5+
Speelduur: Ongeveer 15 minuten
Aantal spelers: 2-5

Jungle Trip | Piatnik

Lees ook: Review: The Genius Square | Happy Puzzle Company
Lees ook: Review: Buurman & Buurman het bordspel | Just Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *