Review: Mama Josie de Kangoeroe – FurReal

Mama Josie de Kangoeroe

Laatst bekeek Elin het genomineerd speelgoed in de categorie 6 & 7 jaar. Ze is 7 jaar, dus ‘haar’ categorie. Toen ze FurReal Mama Josie de Kangoeroe zag, had ze nog maar één liefste wens en kwam het hoog op haar verlanglijstje te staan. Ze wilde zó graag een knuffel om te verzorgen. En nu heeft ze deze schattige kangoeroe in huis en kan ze er heerlijk mee knuffelen en verzorgen.

Mama Josie de Kangoeroe

Mama Josie de kangoeroe is een lief en interactieve speelgoeddier en heeft schattige baby’tjes! (Wist je dat een babykangoeroe ‘joey’ genoemd wordt? Echt waar!) De ene baby is een jongen en de andere een meisje, en de derde is … een verrassing! Pak ze alle drie uit om te weten of het een jongen of een meisje is. Dan kan deze liefhebbende mama voor haar kleintjes zorgen en met jou spelen. Ze reageert op aanrakingen met meer dan 70 combinaties van geluiden en bewegingen, zoals lieve geluidjes, kusjes, drinkgeluidjes (soms met een hik of een boertje). Mama Josie weet ook hoe ze zich kan ontspannen en amuseren, want ze kan een huppeldansje doen en tegelijk muziek spelen. Mama Josie is altijd fascinerend, wat ze ook doet!

Mama Josie de kangoeroe

Wat zegt de vakjury van Speelgoed van het Jaar

FurReal Mama Josie de Kangoeroe is genomineerd in de leeftijdscategorie 6 & 7 jaar.

De mening van de jury:

Daar houden kinderen van: lekker knuffelen met de kangoeroe en haar drie baby’tjes, haar verzorgen en smoothies geven. Als beloning allemaal verschillende geluidjes. Heel leuk.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Mama Josie is een knuffel-kangoeroemoeder met grote ogen, die allerlei stem-achtige geluidjes en bewegingen kan maken. Ze heeft drie kangoeroebaby’s die in haar buidel passen of die vastgeklikt kunnen worden in haar handen. Josie reageert op allerlei manieren wanneer het drinkflesje in haar mond wordt gestoken of wanneer ze een baby in haar hand heeft. Leuk gezelschapsdier voor kinderen die van knuffels en verzorgen houden.

Lees ook: Review: Bank Attack | Megableu

Mijn mening

Ja, ik snap wel dat Elin deze kangoeroe wilde hebben. Het knuffel- en aaibaarheidsgehalte is dan ook enorm hoog. Wat istie zacht en lief zeg! En wat maak tie schattige geluidjes. Al een tijdje wilde Elin een knuffel hebben om te verzorgen – echte huisdieren gaan hier in huis echt niet komen – en toen ze deze kangoeroe op internet zag, was ze meteen verliefd. En zeg nou zelf, Josie ziet er ook echt uit om verliefd op te worden.

Het leuke van deze kangoeroe is dat zij reageert op allerlei aanrakingen. Binnen in de poten zit een soort kliksysteempje waaraan je een babykangoeroe of flesje kunt klikken. Josie zal dan dankbaar reageren. Ook reageert ze als ze een flesje in haar mond krijgt. Ze danst, huppelt en is blij met haar baby’tjes. Eerlijk gezegd was ik bang dat de kangoeroe best wel een herrie zou maken met maar liefst 70 geluiden, maar dat is helemaal niet zo. De geluidjes zijn zacht, leuk en schattig en irriteert zeker niet. Aan de onderkant is een stukje vacht vastgezet met klittenband, daarachter kun je de batterij stoppen en zit ook de aan- en uitknop.

Hoera! Een drieling!

In de doos zitten 3 baby’tjes die elk nog een accessoire hebben, bijvoorbeeld een speentje, klein flesje en klein knuffeltje. Het is sowieso één meisje en één jongetje. De derde is… een verrassing en dat maakt het openmaken echt superspannend. De baby’tjes zijn van plastic en zijn niet echt om te knuffelen, dat is wel jammer. Josie kan haar baby’tjes meedragen in de buidel, maar je kunt ook een baby’tje vastklikken in de poot van de kangoeroe.

Hoewel de vacht van mama Josie zacht is, is het verder een stevige en harde knuffel. Echt ermee slapen is dan weer niet zo fijn. Josie ligt nu in een reiswiegje bij het bed van Elin te slapen. Samen met haar kleintjes. Zo heeft een gezellige kangoeroe-familie zijn weg weten te vinden naar huize Flikweert.

Mama Josie de Kangoeroe

Lees ook: Review: LEGO DOTS BFF Armbandenset
Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 6 t/m 7 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *