Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 12 t/m 17 jaar

Speelgoed van het Jaar leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar

Nog een berichtje over Speelgoed van het Jaar. Je hebt nog slechts enkele dagen de tijd om te stemmen, dus gauw even doen zou ik zeggen. Ik heb al zeker een aantal genomineerde producten mogen ontvangen om te testen en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Ook in de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar zijn er 2 items genomineerd. Ik vertel je welke. Helaas heb ik geen van deze twee producten kunnen testen, dus ik kan je mijn ervaring hiermee niet delen.

Over deze leeftijd

Spelen stopt niet als je de basisschool verlaat. Dat komt ongetwijfeld omdat het aanbod steeds meer gericht wordt op 12-plussers.

Genomineerd speelgoed in de categorie 12 t/m 17 jaar

In de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar zijn een drietal items genomineerd:

  • Herrloff – Jolly Dutch
  • Stay Cool – 999-games

Herrlof – Jolly Dutch

Tijdens de Vikingperiode vocht je voor de titel van koning. Vier Vikingen vechten nu voor Herrlof: de winst en lof verdiend in oorlog. Tijdens de Vikingperiode vocht men om de titel van koning te bemachtigen. ‘Vikingen’ vechten nu voor Herrlof. Wie wordt de volgende Viking koning? Herrlof is een slagenspel voor twee spelers waarbij je speelt tot een van de spelers minstens 50 punten heeft. De speler met de meeste punten wint. Je scoort punten door slagen te winnen en kan bonussen verdienen. Het spel bestaat uit maximaal 10 rondes.

Stay Cool – 999-Games

Een partyspel waarin spelers vrij simpele vragen moeten beantwoorden. De uitdaging zit hem er in dat er door twee personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene vraag moet mondeling beantwoord worden terwijl de andere vraag gespeld moet worden met gekleurde letterdobbelstenen. Multitasken was nog nooit zo leuk.

Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 10 t/m 11 jaar

Mijn mening

Twee spelletjes die genomineerd zijn in deze categorie. Ik ben dol op spelletjes, dus dit klinkt mij goed in de oren. Waar ik niet dol op ben zijn partyspellen. Als ik de beschrijving van Stay Cool lees, dan word ik daar niet zo heel warm van en denk ik niet; ‘dat spel moet ik hebben.’ Maar dat is natuurlijk mijn mening.

Herrlof lijkt mij wel een leuk spelletje. Het klinkt als een leuk, vlot en snel kaartspel voor twee personen. Altijd leuk. Of zou het weer een beetje meer van hetzelfde zijn? Er zijn immers al zoveel slagenspelletjes die lijken op bijvoorbeeld hartenjagen. Geen idee. Beide spellen ken ik immers niet, ik heb ze nog nooit gespeeld. Zo op het eerste oog lijkt mij Herrlof het leukst, simpelweg omdat ik niet zo heel erg van een partyspel houd.

Welke spel lijkt jou het leukst?

Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 8 t/m 9 jaar
Lees ook: Speelgoed van het Jaar 2020: genomineerd speelgoed 6 t/m 7 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *