Recensie: Water en wolfskers | Anke Verbraak

Water en Wolfskers | Anke Verbraak

Van Godijn Publishing ontving ik laatst maar liefst 4 boeken. Het eerste boek dat ik las was Water en Wolfskers van Anke Verbraak, een spannende thriller, die leest als een trein. In dit artikel vertel ik meer over het boek en wat ik er verder van vind.

Water en Wolfskers

Britt is een succesvol makelaar, maar tijdens de crisis moet ze alle zeilen bijzetten om haar bedrijf overeind te houden. Al vanaf haar studententijd is Britt bevriend met Michiel, maar pas nu, jaren en jaren later, wil Michiel meer en besluiten ze samen verder te willen gaan.

Op een dag staat Oscar, een oude jeugdliefde, voor haar deur en wil graag een huis bezichtigen. Of wil hij meer dan alleen dat huis bezichtigen? Als Britt hem met het verleden confronteert, schrikt hij terug. Hun samenzijn eindigt in een groot drama.

“Een harde plons. In mijn hoofd waarschijnlijk harder dan in werkelijkheid te horen. Het water spat hoog op. Ik voel de druppels op mijn benen. Een eend klapwiekt luid snaterend het water uit. In het halfduister scheert hij langs me heen. Ontzet staar ik naar het water, mijn ene hand voor mijn mond geslagen, terwijl ik in de andere nog steeds het busje haarspray vasthoud.”

Tegenover Michiel zwijgt Britt in alle talen over dit voorval met Oscar. Totdat Michiel er zelf achterkomt en tot razernij gedreven wordt bij het idee dat er meer speelde tussen Oscar en Britt. Michiel laat het er niet bij zitten en dat heeft verstrekkende gevolgen. Niet alleen voor hun relatie …

Lees ook: Recensie: De weddenschap | José Kruijer

Mijn mening

In dit boek staat werkelijk niet één woord te veel. Daarmee bedoel ik dat de schrijfstijl van de auteur vlot is, héél vlot zelfs. In dit boek staat niet één woord te weinig. Want hoewel de schrijfstijl vlot is en de gebeurtenissen zich in raptempo opvolgen, is het wel een compleet verhaal. Het is beslist niet afgeraffeld.

Al vanaf het eerste moment word je meegezogen in het verhaal. Al in het begin van het boek slaat het noodlot toe en voel je de tweestrijd waarin Britt zich verkeert. Het is kiezen tussen twee kwaden. Verdergaan met haar leven is moeilijker dan ze dacht, het noodlot blijft haar achtervolgen. Bovendien is de relatie met Michiel niet wat ze ervan hoopte en staat ze opnieuw voor een tweestrijd.

Water en Wolfskers is een onwijs spannend boek met onverwachte plotwendingen. Stap voor stap worden diverse gebeurtenissen ontrafeld en wordt er soms even teruggeblikt naar hoe het ooit was en hoe het zover gekomen is.

De karakters zijn ijzersterk neergezet. Je leert Britt goed kennen, maar niet alleen leer je haar kennen, ook haar ouders, Lynn en Mark, Oscar en Michiel leer je goed kennen. Al blijkt later wel dat sommigen onder hen in eerste instantie niet hun ware gezicht hebben laten zien.

Al met al is Water en Wolfskers een ijzersterk debuut van Anke Verbraak en beslist een aanrader als je van thrillers houdt.

Productinformatie

Titel: Water en Wolfskers
Auteur: Anke Verbraak
Uitgeverij: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-93157-95-8
Aantal bladzijdes: 258

Lees ook: Recensie: Bonuszoon | Antoinette Kalkman
Lees ook: Recensie: Vuurvogel | Jozef Hoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *