Vakantie met kinderen: Neustift im Stubaital | Oostenrijk

Neustift im Stubaital | Tirol | Oostenrijk

Dit jaar wilden we eens een keertje vroeg zijn met het boeken van onze zomervakantie. November of december, ik weet het niet eens precies meer, lag onze vakantie naar Oostenrijk al vast. Een week in Neustift im Stubaital en een week in Umhausen im Ötztal. Via Traum Ferienwohnungen hadden we weer 2 leuke particuliere huisjes gevonden die we hebben geboekt. En toen kwam Corona en bleef het lange tijd onzeker of we daadwerkelijk naar Oostenrijk konden gaan. Maar gelukkig werd Oostenrijk op 16 juni weer code geel en dat bleef het ook tot 24 juli. Gelukkig maar.

Ons huisje in Neustift am Stubaital

Allereerst over ons huisje. Op Traum Ferienwohnungen kun je allerlei particuliere huisjes in Duitsland, maar bijvoorbeeld ook in Oostenrijk vinden. Vervolgens kun je de eigenaar mailen om informatie op te vragen en om het huisje te boeken. Wij vonden op deze website een allerschattigst huisje in een klein dorpje vlakbij Neustift. Het vakantiehuisje bevindt zich op de 1e etage van het huis. De eigenaren wonen op de daarboven en opa en oma wonen op de benedenverdieping. Iedereen heeft een eigen ingang met voordeur.

Het vakantiehuisje bestaat uit een woonkeuken, twee ruime slaapkamers, een douche, toilet, een hal en een balkon. Groot genoeg voor ons vieren. Lekker ruim zelfs voor een vakantiehuisje. Rondom het huis is een grote tuin met daarin flink wat speeltoestellen. De kinderen konden zich er opperbest vermaken en vanaf ons balkon konden we ze goed horen en in de gaten houden. Het huisje was compleet, zeer compleet. Ik heb niets, maar dan ook niets gemist van wat ik thuis heb en wat in het vakantiehuisje niet aanwezig was. Het internet was snel en zeer stabiel. De keuken was compleet en met grote en zeer goede koekenpan en zelf een dunschiller. Een kast vol schoonmaakartikelen met voldoende theedoeken en vaatdoekjes. Voldoende handdoeken voor een dagelijkse douchebeurt. Een ruime parkeerplek voor onze auto. Heerlijke bedden met stevige matrassen. Verduisterende gordijnen voor de ramen in de slaapkamers. Kortom, werkelijk een fantastisch huisje!

Het huisje in Neustift im Stubaital, Oostenrijk

Vrijdag, de dag van vertrek

Vrijdagochtend om iets over 7:00 uur zaten we in de auto. Voor onderweg hadden we een hotelovernachting in Stuttgart geboekt. Dat was maar goed ook. Het zat onderweg flink tegen, we stonden regelmatig in de file. Pas over vijven kwamen bij het hotel aan. We hadden daar een familiekamer in een Ibis Styles hotel. De kamer zag er keurig netjes en schoon uit. Er stond een tweepersoonsbed en een bedbank die voor een bedbank zeer goed lag. In de kamer was ook een bad aanwezig, daar hebben de kinderen die avond heerlijk in liggen plonsen. Ook de douche in deze familiekamer was echt fantastisch.

Om de hoek bij het hotel zat een pizzeria waar we die avond een hapje hebben gegeten. Voor de kinderen was er een kinderpizza die beslist niet kleiner was dan een gewone pizza. De kinderen hadden amper hun pizza voor hun neus of de eigenaar haalde ‘m alweer weg. Hij vond de randen van de pizza te zwart, ging ermee naar de keuken en zorgde ervoor dat de kinderen snel een nieuwe pizza kregen. De pizza’s waren in ieder geval lekker.

Ontbijt

Het ontbijt was even een ander verhaaltje. Deze was inbegrepen bij de hotelovernachting. Bij aanmelding kregen we een formulier waarop je je keuze voor een ontbijt kon invullen. Je kon 4 dingen kiezen uit 5; 2x een broodje met keuze uit diverse soorten beleg, een appel, een ei en een mueslireep. De volgende ochtend kon je bij de receptie een zakje met ‘je bestelling’ ophalen. Koffie, thee en sap kon je vooraan in de hal onbeperkt tappen en ermee naar je kamer lopen. (Je wilde de vloeren in de gangen niet zien). Natuurlijk was het ontbijt prima te eten, maar wel wat karig en met een ontbijtbuffet had ik toch wel iets anders in mijn hoofd. Maar ja, Corona eej.

Pizza eten vlakbij ons hotel in Duitsland

Lees ook: Gezinsauto kopen

Zaterdag, Oostenrijk, here we come!

Na het ontbijt zijn we in de auto gestapt om verder te trekken naar Oostenrijk. Om 14:45 uur kwamen we bij het huisje in Neustift aan. Het was makkelijk te vinden en we werden er heel hartelijk door de eigenaar ontvangen. Wat een prachtig en heerlijk huisje en de kinderen waren meteen niet meer weg te slaan uit de tuin. Na het uitladen van de auto zijn we meteen even naar de supermarkt gereden. Die is in de buurt. De boodschappen zijn gemiddeld genomen ietsje duurder dan in Nederland, maar op zich viel het allemaal nog wel mee, vooral als je een budgetmerk neemt. Vlees vind ik wel erg duur in Oostenrijk. De verdere dag hebben we niet veel meer gedaan.

Zondag, een prachtige wandeling

In de informatiemap bij het huisje staat de prijslijst van de bakker. Elke dag kun je voor 18:00 uur je bestelling doorgeven aan de eigenaar. De volgende ochtend vind je je bestelling in een afgesloten ton bij de voordeur. Al heel vroeg in de ochtend worden de broodjes bezorgd. Hoe lekker is dat. Deze dag hebben we een wandeling gemaakt. Vanuit ons huisje zijn we op pad gegaan en hebben een wandeling van een kilometer of 6 gemaakt. In Neustift hebben we de kinderen en onszelf getrakteerd met een lekker ijsje. De verdere dag hebben we heerlijk relaxed gedaan bij ons huisje.

In de avond hebben we via YouTube naar de kerkdienst van onze kerk geluisterd en gekeken. Fijn dat de kerkdienst nu ook – dankzij Corona – via beeld kunnen meemaken. Om 9:30 uur in de ochtend live, maar daarna nog na te kijken via YouTube.

Maandag, de berg op

Maandag hebben we weer een wandeling gemaakt. We zijn naar het eind van het dal gereden en via een heel smal weggetje een stuk de berg op gegaan. Zo af en toe moest je even wachten op een koe die midden op de weg stond. Daarna gingen we te voet verder de berg op. Het was best nog een pittige wandeling met 400 hoogtemeters. En wat waren de kinderen stoer zeg. Die deden het allemaal gewoon maar even.

Ikzelf ben halverwege gestrand. Ik heb al anderhalf jaar last van een ontsteking in mijn voet. Bij het aantrekken van mijn wandelschoenen merkte ik eigenlijk al dat ik niet helemaal goed in mijn wandelschoen kon. Toen merkte ik dat moet voet nog steeds een klein beetje dikker is dan normaal. Toch zette ik door en ging ik op pad. Maar de weg naar boven was behoorlijk pittig en mijn voet ging behoorlijk pijn doen. Bovendien ontwikkelde er op mijn hiel een enorme blaar. Tsja, dat heb je met schoenen die dus net wat te strak zitten.

Prachtig uitzicht

Ik ben dus zo’n half uurtje voor het einde gestrand. Arjan ging met Elin en Joas door naar de hut bovenop, terwijl ik bleef wachten tot ze weer terugkwamen. Met een puzzelboek en de zon heb ik mij prima vermaakt. En zo af en toe heb ik mijn voet in een ijskoud beekje gehouden om het even te koelen. De terugweg naar beneden ging gelukkig alweer ietsje beter. Voor Joas was de afdaling wel best pittig met zijn kleine beentjes en de reuzestappen die hij soms moest nemen. Maar wat hebben Elin en Joas het goed gedaan zeg. Superstoer! En eenmaal bij de auto was ik heel blij dat ik mijn schoenen weer uit kon doen.

Wandeling de berg op, bij Neustift

Dinsdag, naar de sneeuw

Mooi en warm weer, een onbewolkte strakblauwe lucht, dus een ideale dag om de berg op te gaan. Vanuit ons huisje hebben we uitzicht op een prachtige gletsjer. Daar zijn we naartoe gereden. Via 3 cabineliften kon je de gletsjer op en genieten van het prachtige uitzicht en de sneeuw! Wat fantastisch daar zeg! We zijn meteen alle drie de cabineliften omhoog gegaan en op dat niveau hebben we ons een uurtje vermaakt en genoten van het uitzicht. Daarna zijn we één lift naar beneden gegaan. Op dit niveau stonden van speeltoestellen en flink wat zitjes en bankjes. Ook was daar een ijsgrot die dat we hebben bezocht! Gaaf om zo door een tunnel van alleen maar ijs te lopen!

Lees ook: Vakantie met kinderen: Duitsland | Bodensee

Eisgrotte vlakbij Neustift in Oostenrijk

Een paar uur verder zijn we de liften weer naar beneden gegaan en weer naar huis gereden. Een heerlijke en prachtige dag!

Mammoet glijbaan op de gletsjes, Neustift

Woensdag, naar de stad

Vanmorgen zijn we al op tijd vertrokken naar Innsbruck. In Innsbruck is een dierentuin dat we bezocht hebben. Het is niet een heel grote dierentuin, in een uurtje of 2 heb je het wel bekeken. De dierentuin is op de berg gebouwd, je moet dus wel rekening houden met best wel wat hoogtemeters (arm voetje). Het was leuk om daar te zijn.

Vervolgens wilden we nog even naar de Altstadt. Maar wat was het druk zeg! Enorm druk. Té druk. We wilden er ergens wat drinken en een gebakje eten, maar het was ook warm, dus we kozen toch maar voor een heerlijk Italiaans ijsje. Bij de speelgoedwinkel hebben de kinderen nog wat leuks van hun geld gekocht en toen zijn we snel weer naar de auto gegaan.

Donderdag, een luierdagje

Alweer donderdag. Wat gaat de tijd toch snel. Eigenlijk zou ik hier best nog een week willen blijven 😉 In de ochtend zijn we eerst naar de Grawa waterval gereden en even naar het platform bij de waterval gelopen om daar te genieten van het uitzicht. Daarna zijn we ietsje teruggereden. Daar is een natuurlijke speeltuin met een zwemplas, Klaus Äuele. Wat een heerlijke plek! Picknickkleedje, boekje, broodje, mooi weer en we hebben ons er allemaal vermaakt.

Speeltuin Klaus Auele bij Neustift

Vrijdag, eventjes niets

Arjan is al vroeg op pad gegaan. Hij wilde een flinke wandeling maken. Elin, Joas en ik hebben ons vermaakt in de tuin bij het huisje en in het huisje. Er moest immers ook weer ingepakt worden om de volgende bestemming te trekken. En ik wilde ook nog een poosje wat weren. Arjan was ongeveer half de middag weer thuis. We zijn toen nog naar Neustift gereden, hebben daar een bakkerij gezocht en wat gedronken en een taartje (lees: grote taart) gegeten. Mmm. Heerlijk! Een rustig dagje dus.

Zaterdag, op naar de volgende bestemming

We moesten om 10:00 uur uit het huisje zijn, maar rond 9:00 uur stonden we al helemaal gereed. Omdat we pas om 15:00 uur in het volgende huisje mochten zijn, en het slechts een vijf kwartier rijden was, hebben we na 2 minuten rijden al een tussenstop gemaakt 😉 Vlakbij Neustift ligt een speeltuin en een zwemplas en tot 13:00 uur hebben wij ons daar heerlijk vermaakt met de zon, zwemmen, spelen, lezen, luieren. Om 13:00 uur stapten we in de auto, op weg naar het volgende huisje bij Umhausen.

Prachtige speeltuin en zwemplas

Ik wil helemaal niet weg

En wat ik nog nooit eerder zo beleefd hebt, beleefde ik het nu wel; ik wil helemaal niet al na één week hier weg. Ik wil nog een week in Neustift blijven. Het huisje was zo fijn, de omgeving schoon en prachtig! Ik ga het missen. Nu al. Als het aan mij ligt boeken we meteen het huisje in Neustift voor volgende zomer. En dan voor twee weken.

Lees ook: Vakantie met kinderen: Borger | Drenthe
Lees ook: Vakantie met kinderen: Duitsland | Harz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *