Review: Blazelets Style Set Rings | Ravensburger

Blazelets Style set Rings van Ravensburger

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een review over Blazelets Style Studio van Ravensburger. Een set waarmee je prachtige armbanden kunt maken met magisch poeder. Blazelets is ook genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019. Laatst zijn er twee nieuwe sets op de markt gekomen; Blazelets Style Studio ‘Charms’ en Blazelets Style Set ‘Rings’.

Ravensburger Blazelets Style Studio Charms

Inhoud

 • Opbergkoffer
 • Gereedschap
 • 3 mallen
 • Waterflesje
 • 5 zakjes met magisch poeder in verschillende kleuren
 • 1 zakje glitters
 • 7 armbanden
 • 7 sluitingen
 • Handleiding

Zo ga je te werk

Met deze set kun je prachtige armbanden maken met hartjes, bloemetjes en sterretjes. Als eerste leg je de vormpjes in de daarvoor bestemde vakjes in de koffer. Vervolgens span je een elastiekje in de sleufjes van de vormpjes en maak je het elastiekjes zowel links als rechts vast. Daarna vul je de vormpjes met magisch poeder, in jouw favoriete kleur(en) en indien gewenst met glitters. Vul het bijgeleverde flesje met water en maak het magisch poeder nat. Na ongeveer 10 minuten kun je het elastiekje aan beide zijden loshalen en druk je de figuurtjes uit de vormpjes.

Laat het armbandje goed drogen. Daarna kun je het armbandje helemaal afmaken door er een sluiting aan te bevestigen.

Met deze set kun je 7 armbandjes maken. Zo kun jij je outfit altijd voorzien van een hippe accessoire. Maar … voor nog meer leuke armbanden is er altijd een navulset verkrijgbaar met magisch poeder, elastiekjes en sluitinkjes.

Ravensburger Blazelets Style Studio Charms

Blazelets Style Set Rings

Inhoud

 • 2 siliconen vormen
 • 5 ringen
 • 1 waterflesje
 • 2 zakjes magisch poeder in verschillende kleuren
 • 1 zakje glitter
 • Handleiding

Zo ga je te werk

Een nieuwe set is ook Style Set Rings waarmee je zelf je mooiste ringen kunt maken. Het principe is eigenlijk hetzelfde als de set met armbanden. Als eerste doe je het magisch poeder in de siliconen vorm. Vanuit het waterflesje giet je er wat water op en druk je de ring erin. En een minuut of 10 laten drogen voordat je de ring uit de vorm kunt drukken. De ring kan vervolgens nog mooi worden versierd met glitters. En zo maak je voor elke vinger een prachtig sieraad! Of je maakt ze voor je beste vriendinnen!

Lees ook: Review: BlaZeLets – Complete set voor coole armbanden | Ravensburger

Mijn mening

Al eerder hebben we een set Blazelets ontvangen. Met deze set kon je armbanden maken. Elin heeft daarmee een aantal leuke armbanden gemaakt. Het leuke is dat je eens op een andere manier armbanden maakt, in plaats van met kralen bijvoorbeeld. Alle spullen die je nodig hebt zitten in een handige werkkoffer waarin alles netjes opgeborgen kan worden. Zo heb je alles bij elkaar en slingert er niets rond.

Elin vond het leuk dat er een toevoeging hierop op de markt is gekomen; de ringen. Het maken van ringen gaat heel eenvoudig, een ring heb je zo gemaakt en na het drogen kan de ring al snel aan. Het is niet een knutselwerkje waar je urenlang aan bezig kunt zijn.

Je merkt wel meteen dat Ravensburger een goed merk is. Dat kwaliteit is gewoon goed. Ook de beschrijving is duidelijk. Je kunt aan de hand van de beschrijving aan de slag en je begrijpt het meteen. Een kind kan de was doen.

Gelukkig kun je ook een navulling bestellen. Als je een leuke starterskit in huis hebt dan is het natuurlijk zonde als je dat na 7 armbanden weer weg kunt doen. Met steeds weer een nieuwe navulling kun je voor al je BFF’s en familieleden een armbandje of ring maken!

Blazelets Style Set Rings

Lees ook: Review: Mixxy Colors | Ravensburger
Lees ook: Review: String It | Ravensburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *