Recensie: De vlinderkamer | Lucinda Riley

De Vllinderkamer | Lucinda Riley

Een tijdje geleden heb ik weer heerlijk een boek van Lucinda Riley gelezen. Je weet wel, zo’n enorm dikke pil waar je wel een tijdje zoet mee bent, maar die je toch het liefst zo snel mogelijk uit wil hebben. De Vlinderkamer is dus ook zo’n boek. Maar toch, ik heb betere boeken van deze auteur gelezen. Maar al met al mag deze er toch ook zijn.

De Vlinderkamer

Dit boek heeft naast Posy nog een aantal hoofdpersonen. Ook haar zoons Sam en Nick, en haar schoondochter Amy spelen een grote rol in het verhaal.

Posy

Het leven van Posy – bijna 70 – staat volledig in het teken van de natuur. Als kind ving ze samen met haar vader vlinders. Ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge. En de laatste jaren is ze veel te vinden in de prachtige tuin van haar landhuis. Het landhuis raakt in verval en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het te verkopen. Haar oudste zoon Sam heeft wel interesse.

Dan ontmoet Posy een oude bekende; haar eerste liefde Freddie. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart om onbekende reden. Als de liefde na al die tijd weer aanwakkert, staat Freddie voor een keuze. Zal hij het geheim wat hij al die tijd al met zich meedraagt aan Posy vertellen? Of blijkt het ook nu weer een onmogelijke liefde te zijn?

Sam

Sam is de oudste zoon van Posy. Hij is getrouwd met Amy en is vader van twee jonge kinderen. Hij is zelfstandig ondernemer van beroep, maar de ene na de andere onderneming gaat failliet. Dit ten koste van zijn vrouw en twee kinderen. Momenteel wonen ze in een tochtig, koud en klein huisje omdat hun geld op begint te raken. Als Sam – samen met een geldschieter – een optie krijgt om het landhuis van zijn moeder te kopen om er appartementen van de bouwen, ziet het leven er even weer wat rooskleuriger uit. Of zou ook dit bedrijf weer gedoemd zijn te mislukken?

Amy

Haar huwelijk met Sam is niet zoals ze had verwacht. Haar man Sam is aan de drank, het tochtige en kleine huisje, en de zorg voor haar twee kinderen, het breekt haar op. Diep in haar hart wil ze van Sam scheiden, maar voor haar kinderen wil ze bij Sam blijven. Hoe lang houdt ze dit nog vol? Gelukkig heeft ze een ontzettend goede band met haar schoonmoeder Posy, haar steun en toeverlaat.

Nick

Nick is de jongste zoon van Posy en nog steeds vrijgezel. Hij heeft tien jaar in Australië gewoond en is net weer teruggekeerd naar Engeland. Al snel na zijn terugkeer ontmoet hij Tammy op wie hij stapelverliefd wordt. Hun relatie lijkt wat te worden. Totdat Tammy vermoedt dat er een ander in het spel is. En als Nick hoort dat zijn broer Sam een optie heeft op het landhuis van zijn moeder, dan ontstaan er nog meer spanningen.

Lees ook: Recensie: Het Italiaanse meisje | Lucinda Riley

Mijn mening

Wat een heerlijk boek van Lucinda is dit weer. Zoals we gewend zijn van deze auteur is ook dit boek weer een dikke pil dat je niet zomaar even uit hebt. Al zou je dat meteen vanaf de eerste bladzijde wel willen. Vanaf de eerste bladzijdes zit je al helemaal in het verhaal en wil je meteen door.

Zoals we vanuit meerdere boeken van Lucinda Riley kennen, worden er ook in dit boek sprongen gemaakt naar het verleden, naar de kleine Posy. Je leest hoe over de kindertijd van Posy, hoe ze opgroeit tot jonge vrouw en over de liefde voor Freddy. Maar, in de Vlinderkamer gaan slechts enkele hoofdstukken over het verleden, het grootste gedeelte van het boek speelt zich af in het hier en nu.

Het boek gaat voornamelijk over Posy, maar daarnaast wordt het verhaal ook verteld vanuit Nick, Tammy en Amy. Zo heeft het boek een mooie afwisselingen vanuit de verschillende hoofdpersonen die elk weer hun eigen verhaal vertellen. Een fijne afwisseling dus.

De Vlinderkamer is zeker prachtig boek kent zeker een aantal plotwendingen, het blijft een spannend boek tot het eind. Toch vind ik dat het boek een hoog gehalte van voorspelbaarheid heeft. Een aantal gebeurtenissen zijn niet moeilijk te raden. En dat vind ik jammer. Iets meer spanning had er wel in mogen zitten.

Al met al, ook dit boek van Lucinda Riley is zeker de moeite waard om te lezen. Ik vind het niet haar allermooiste en allerbeste werk, maar goed is nu eenmaal ook goed genoeg om het een mooi boek te laten zijn.

Productinformatie

Titel: De Vlinderkamer
Auteur: Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 978-94-01612-07-4
Verschijningsdatum: april 2020
Aantal bladzijdes: 512

De Vlinderkamer, Lucinda Riley

Lees ook: Recensie: De nachtroos | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De lavendeltuin | Lucinda Riley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *