Review: Het grote Bosatlas puzzelboek | Denksport

Het grote bosatlas puzzelboek van Denksport

Houd je van aardrijkskunde en topografie, van kaarten en atlassen, en houd je van puzzelen, dan is Het Grote Bosatlas Puzzelboek van Denksport precies wat voor jou. Een prachtig puzzelboek, dat eruit ziet als een echt boek, boordevol met puzzels en allerlei wetenswaardigheden over de hele wereld.

De geschiedenis van de Bosatlas

De Bosatlas is vernoemd naar de Groningse aardrijkskundeleraar Pieter Roelf Bos. In 1877 brengt hij de eerste editie van de Schoolatlas der geheele aarde uit. Hij kreeg veel kritiek op deze atlas. Bos trekt zich deze kritiek aan en een tweede editie volgde al snel. Zo blijft Bos editie na editie verbeteringen aanbrengen en binnen 10 jaar is zijn atlas de best verkochte atlas in Nederland.

Het Grote Bosatlas Puzzelboek

Het Grote Bosatlas Puzzelboek neemt je mee over de hele wereld, in het heden en het verleden. Het doet een beroep op je bedrevenheid in het lezen van kaarten, je kennis van de wereld en je talent voor het beantwoorden van puzzelvragen. Van Friesland naar Limburg en via Italië verder oostwaarts naar de Kaukasus. Van Indonesië naar Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten en via de Noordpool terug naar het Nederland van de negentiende en twintigste eeuw. Het Grote Bosatlas Puzzelboek is een ontdekkingsreis door Nederland, de wereld en de geschiedenis.

Het puzzelboek is opgedeeld in 4 verschillende delen.

 1. Een rondje Nederland
 2. Nederland waterland
 3. Wereldreis
 4. Tijdreis

Alle kaarten die je in dit puzzelboek kunt vinden zijn voorzien van puzzelvragen. De antwoorden zijn te vinden door de bijbehorende kaart goed te bekijken. Soms wordt er ook een beroep gedaan op de kennis van de wereld of je vermogen om puzzelvragen op te lossen.

Lees ook: Review: Squla – Leuk leren | Met kortingscode

Mijn mening

Wie kent ‘m niet; De Grote Bosatlas. Velen onder ons zullen de Bosatlas wel gebruikt hebben op school, is het niet de grote versie, dan wel de kleine. Naast alle andere varianten van de Bosatlas die verkrijgbaar zijn, is er nu ook een puzzelboek bijgekomen; Het Grote Bosatlas Puzzelboek uitgegeven bij Denksport. Superleerzaam! Want ik denk zomaar dat allerlei aardrijkskundige wetenswaardigheden nóg beter blijven hangen als ze beantwoord zijn door middel van het maken van een puzzel.

Dit puzzelboek ziet eruit alsof je een ‘gewoon’ boek in handen hebt, in plaats van een tijdschrift. Het boek heeft een semi-harde kaft en bladzijdes van ‘gewoon’ papier. Daarmee is dit puzzelboek een speciale, luxe uitgave en is het ook erg leuk om cadeau te geven.

Het Grote Bosatlas puzzelboek staat boordevol met kleurrijke kaarten en prachtige foto’s van vroeger en nu, maar ook boordevol met puzzelvragen die je kennis behoorlijk op de proef stellen. Als je de vragen doorleest, dan zijn er maar weinig vragen die je direct weet, je zult echt naar het antwoord op zoek moeten door goed op de bijbehorende kaart te kijken of via Google je antwoord zien te vinden. Het zijn wel allemaal dezelfde soort puzzels die je in dit boek vindt, wat dat betreft is er weinig variatie.

Een nadeeltje is er wel. Het boek blijft niet goed openliggen, het valt steeds dicht en dat is wat onhandig tijdens het puzzelen. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.

€ 14,95 lijkt misschien wat duur voor een puzzelboek, maar deze speciale en luxe uitgave is beslist meer dan een gewoon puzzelboekje. Het boek heeft dan ook 175 bladzijdes, is gemaakt van goed kwaliteit papier, heeft een stevigere kaft en is voorzien van heel veel kleurrijke kaarten en foto’s. Een prachtig boek dus!

Productinformatie

Titel: Het Grote Bosatlas Puzzelboek
Uitgeverij: Denksport (ook hier te bestellen)
EAN: 978-94-92911-79-7
Aantal pagina’s: 176
Verschijningsdatum: November 2020

Het grote Bosatlas Puzzelboek van Denksport

Lees ook: 90 jaar Denksport vier je met het Denksport Magazine
Lees ook: Review: Super dino doeboek | Denksport Junior

Reactie (2)

 • Annette Maassen| 12 oktober 2021

  Wat ontzettend jammer, dat nergens een voorbeeld van een puzzel te vinden is!!!!
  Het is nl zoooo leuk, ik zou er 10 willen kopen, maar kan niemand enthousiasmeren, want er is geen voorbeeld!
  Gemiste kans, dom….

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *