Recensie: Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Hallo Allemaal

Als leerkracht breng je heel wat uren door op internet, op zoek naar allerlei leuke werkjes en activiteiten voor kinderen in de klas. Met name de kleuterjuffen en -meesters kunnen flink wat werkbladen, werkjes, tips en ideeën opdoen rondom bepaalde thema’s en vaak komen ze dan uit op websites van bekende juffen of meesters. Want wie kent ze niet: Juf Maike, Juf Sanne, Meester Sander, Juf Anke, Juf Bianca en nog vele andere leerkrachten. Al deze bekende leerkrachten hebben hun krachten gebundeld, letterlijk, en het daar is het boek ‘Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters‘ het resultaat.

Hallo Allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Heb je wel eens van een invalmeester die kan toveren gehoord? Zo’n meester wil jij vast ook wel hebben. Of wat dacht je van magische stiften waarmee alles wat je tekent echt wordt. Zou dat niet fantastisch zijn? Een juf met een groot geheim, een paarse eenhoorn op het schoolplein. Of een boomhut bouwen met je beste vriend. Als dat maar goed afloopt. Wie weten beter wat er leeft onder kinderen en waarover zij graag willen lezen dan de juffen en meesters zelf. Ze werken immers dagelijks met ze! In deze voorleesbundel lees je 25 leuke, grappige verhalen vol magie en avontuur! Geschreven door meesters en juffen, voor kinderen.

De meesters en juffen – oftewel; de auteurs

21 leerkrachten hebben meegewerkt aan dit boek. 20 daarvan hebben 1 of 2 verhalen geschreven en Juf Annemarie heeft het boek voorzien van prachtige illustraties. Ik zal alle juffen en meesters die met elkaar hun krachten hebben gebundeld tot deze prachtige voorleesbundel eens op een rijtje zetten.

 • Ismaël Aghzanay – In 2018 werd hij Leraar van het Jaar
 • Bianca Antonissen – jufbianca.nl
 • Willemijn Bekebrede – @jufwillemijnopallstars
 • Anke van Boxmeer – jufanke.nl
 • Maike Douglas-Westland – jufmaike.nl
 • Merel Gordijn – jufmerel.com
 • Sander Gordijn – meestersander.nl
 • Hilal Gün – @juf.hilal op Instagram
 • Annemarie Hagelaar – zij maakte de illustraties in dit boek, haar website is happyh-art.com
 • Stephanie van den Handel – @instajuffie op Instagram
 • Kim Haslinghuijs – jufkunst.nl
 • Pauline Kort – @jufkort
 • Josje Melis – jufmelis.nl
 • Daisy Mertens – In 2016 werd zij Leraar van het Jaar
 • Bart Ongering – Docent en columnist
 • Sanne Ramakers – jufsanne.com
 • Ingrid Rijnbout-Evers – kinderboekenjuf.nl
 • Jeroen Schipper – bekend van o.a. het lied ‘Banaan’, zijn website is jeroenschipper.info
 • Wouter Siebers – In 2015 werd hij Leraar van het Jaar
 • Joy van Veen – @juv_ op Instagram
 • Thomas van Velzen – @meester.thomas op Instagram

Bekijk ook eens onderstaand filmpje; beslist de moeite waard! Dan krijg je een enorm goed beeld van het boek, de verhalen en de auteurs!

Lees ook: Recensie: Naar school – Jozua Douglas & Juf Maike

Mijn mening

Wat leerkrachten al jarenlang doen, konden ouders in het afgelopen jaar ook doen; tijdens thuisonderwijs op internet op zoek naar leuke werkjes voor je kleuterzoon of -dochter. Omdat de werkjes van school niet toereikend waren voor Joas, heb ik heel wat uren op alle juffen- en meesterpagina’s doorgebracht. Mijn favoriete pagina’s voor Joas waren die van Juf Anke, Juf Milou en Meester Sander. Ik denk dat niet alleen leerkrachten, maar ook heel veel ouders deze bekende juffen en meesters ondertussen ook wel kennen. Hoe leuk is het dan dat deze juffen en meesters hun krachten gebundeld hebben. Elke van deze juffen en meesters hebben 1 of 2 verhalen geschreven voor dit voorleesboek. En dat is natuurlijk superknap. Leerkrachten zijn goed in lesgeven, werkjes en activiteiten bedenken, ze zijn heel creatief, maar een verhaal schrijven is toch weer een vak apart. Mijn complimenten aan deze leerkrachten.

Leerkrachten weten als geen ander wat kinderen graag lezen en wat hen bezighoudt. Deze verhalen sluiten dan ook perfect aan bij de belevingswereld van de kinderen. De verhalen zijn leuk en grappig, vol magie, avonturen en belevenissen.

Het boek Hallo Allemaal is niet alleen leuk en bedoeld voor leerkrachten. Ook vele ouders met kinderen zul je een plezier met dit boek kunnen doen. Leuk om zo’n verhaaltje voor te lezen voor bijvoorbeeld het slapengaan.

Nog één tip: viert de juf of meester binnenkort zijn haar of zijn verjaardag? Worden alle verjaardagen van de juffen en meester in één keer tijdens juffen- en meestersdag gevierd? Of zoek je nog een leuk bedankje voor het einde van het schooljaar? Met de ouders van de kinderen in de klas kun je afspreken dat elk kind 1 à 2 euro inlegt voor een groter cadeau voor de juf of meester. Nu weet ik uit ervaring dat je leerkrachten sowieso blij kunt maken met een voorleesboek. En daarom weet ik zeker dat jouw (kleuter)juf of meester ook ontzettend blij zal zijn met deze bundel vol verhalen.

Productinformatie

Titel: Hallo Allemaal
Diverse auteurs
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 978-90-25880-11-8
Aantal bladzijdes: 136

Hallo Allemaal voorleesboek

Ps. zou de titel een verwijzing zijn naar een andere bekende juf…?

Lees ook: Recensie: Bonkie is niet blij | Gitte Spee
Lees ook: Recensie: Het zoekavontuur van Geenhoorn | Mark de Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *