Review: Uitbreidingsset Knikkerlift | Hubelino

Hubelino knikkerlift

In de kerstvakantie kwam de kist met Hubelino weer tevoorschijn en Joas is hele dagen bezig geweest met het bouwen van knikkerbanen. De ene na de andere knikkerbaan werd gebouwd, afgebroken, om vervolgens weer een nieuwe te bouwen. Laatst is er een nieuwe uitbreidingsset op de markt gekomen; de Hubelino 24-delige uitbreidingsset Knikkerlift. En ook die valt goed in de smaak bij Joas.

Wat is Hubelino?

Ik heb al een heel aantal artikelen over Hubelino geschreven. En dat is niet voor niets. Hubelino is dan ook prachtig mooi speelgoed. Met name Joas speelt er graag en veel mee. Hubelino bestaat uit losse elementen die allen compatibel zijn met het welbekende Duplo. En wie heeft dat nu niet in huis. Met de baanelementen Hubelino kun je een knikkerbaan maken, met Duplo als pijlers. Heb je geen Duplo? Dan biedt Hubelino ook sets waarin je, naast de baanelementen, ook bouwstenen kunt vinden.

Op de website – www.hubelino.nl – kun je diverse instructies vinden zodat je aan de hand daarvan een prachtige knikkerbaan kunt bouwen. Natuurlijk kun je je eigen creativiteit in werking zetten en een geheel eigen knikkerbaan bouwen. De kwaliteit van Hubelino is uitstekend, net als de kwaliteit van Duplo. De prijs van Hubelino is vergelijkbaar met de prijs die je betaalt voor een set Duplo. Nee, niet goedkoop, wel duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien geef je met Hubelino je Duplo een tweede leven. Op het moment je kind van Duplo overstapt op Lego, verdwijnt Duplo in de kast. Maar Hubelino is ook leuk en uitdagend voor veel oudere kinderen! En volwassenen. Dus op deze manier wordt Duplo veel langer gebruikt voordat het in de kast verdwijnt.

Verschillende sets

Hubelino heeft een aantal verschillende sets. Zo heb je een aantal basissets waarin je zowel baanelementen als bouwstenen kunt vinden. Als je al een flinke hoeveelheid Duplo hebt, zijn die bouwstenen niet nodig en kun je veel beter een set met alleen baanelementen aanschaffen. Dan noem ik de 128-delige baanelementenset als aanrader. Ook zijn er diverse sets met oranje uitbreidingselementen die de knikkerbaan nog leuker, spannender en uitdagender maken. De laatste set die op de markt is verschenen is de 24-delige knikkerlift!

Hubelino 24-delige knikkerlift

24-delige Hubelino Knikkerlift

Dankzij de knikkerlift is het eindelijk mogelijk om de knikkers, zodra deze aan het einde van de baan zijn gekomen, weer terug te brengen naar het begin van de knikkerbaan. Daarmee kun jij je knikkerbaan veranderen in een circuit waarbij de knikkers steeds weer opnieuw hun tocht naar beneden kunnen maken. De knikkerlift staat uit 3 transparante buizen die je op elkaar kunt stapelen. Zo kun je de knikkerlift gebruiken in kleinere knikkerbanen, maar ook toevoegen bij de hoge knikkerbanen. Deze transparante buis klik je op een pomp die voorzien is van een knopje waarmee je de knikker omhoog kunt duwen. Bovenop de transparante buis plaats je het sluitstuk die je in elke gewenste positie kunt draaien. Naast de lift bevat deze set nog 18 kleurrijke knikkers!

Bekijk het filmpje zodat je ook kunt zien hoe de knikkerlift werkt.

Lees ook: Review: Hubelino knikkerbaan | 45-delige miniset

Mijn mening

Ondertussen hebben we al flink wat Hubelino verzameld. Zo hebben we heel wat baanelementen en in combinatie met onze eigen Duplo kunnen er fantastische knikkerbanen gemaakt worden. De oranje uitbreidingselementen maken de knikkerbaan nog leuker en spannender. Zo hebben wij al de Katapult en de Swing. Superleuk. Joas was als een kind zo blij toen daar nog een uitbreidingsset bij kwam; de Hubelino Knikkerlift!

Het startpunt en het eindpunt worden door middel van de knikkerlift met elkaar verbonden en zo kunnen de knikkers steeds weer en weer en weer hun route afleggen, dit kan eindeloos doorgaan. Daarbij komt er wel een nieuwe uitdaging om te hoek kijken. Als je een knikkerlift op de grondplaat bevestigt, dan is het niet alleen het startpunt, maar ook meteen het eindpunt van de knikkerbaan bekend. De knikkerbaan moet je dus zo bouwen dat je precies weer onderaan de knikkerlift uitkomt. En dat is best nog lastig.

Knikkerlift

Inclusief 18 kleurrijke knikkers

Het is prettig dat de transparante buis in 3 stukken zijn opgebouwd. Jongere kinderen zullen eerst nog beginnen met het bouwen van kleine en lagere knikkerbanen. Zij zullen aan 1 stukje knikkerlift al voldoende hebben. Zijn de kinderen ouder, of vind je het als volwassene ook leuk om een fantastische knikkerbaan te maken? Dan kies je voor de hoogst mogelijke knikkerlift om daarmee een hogere knikkerbaan te kunnen bouwen!

En met de 18 knikkers die in de set zit bijgevoegd kun je ook voorlopig weer even vooruit. Want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier verdwijnt nog al eens een knikker, of rollen onder de kast of de bank waar we vervolgens dan weer niet goed bij kunnen.

En daarom vinden wij de knikkerlift absoluut een waardevolle toevoeging aan ons assortiment Hubelino, een must have voor elke knikkerbaanbouwer!

Hubelino voorkant van de doos, knikkerlift

Lees ook: Review: Hubelino – uitbreidingsset Katapult
Lees ook: Review: Hubelino uitbreidingsset Swing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *