Het is altijd tijd voor een spelletje met 999-games

Het is altijd tijd voor een spelletje | 999-games

Het is altijd tijd voor een spelletje. En daarom heeft 999-games 7 allerleukste, snel te spelen spellen op een rij gezet. Spellen die binnen of buiten, op het strand, het terras of in het park te spelen zijn. Spellen in een klein doosje en die makkelijk mee te nemen zijn op reis. En spellen die leuk zijn voor voor volwassenen en voor kinderen en die je samen met je hele gezin kunt spelen.

7 allerleukste, snel te spelen spellen

  • L.A.M.A.
  • Clever
  • Chili Dice
  • Valse motten
  • Beverbende
  • Keer op Keer
  • Regenwormen

Mijn mening – in het kort

Van deze 7 spellen staan er 4 op mijn staan om mee te nemen op vakantie. In ons vakantiehuisje is een kleine eettafel, dus we kunnen geen spellen meenemen die veel ruimte in beslag nemen. Ik keek alvast in de kast welke spellen wel op die eettafel zouden passen in ik dus mee zou nemen. L.A.M.A. en Beverbende zijn 2 spellen die we veel met de kinderen spelen. Met name L.A.M.A. is favoriet, maar ook Beverbende is een leuk, vlot en snel te leren kaartspel. Die gaan dus mee. Arjan en ik spelen regelmatig een potje Clever, dus die gaat ook mee. Regenwormen hebben we nog nooit met de kinderen gespeeld, maar het leek mij wel leuk om het de kinderen te leren, ik denk dat ze er wel aan toe zijn en tevens een goede oefening om het rekenen op peil te houden.

Ook Keer op Keer is een veel gespeeld spel en ontzettend leuk. Ik snap wel dat dit spel dit rijtje terecht is gekomen. Van Valse motten ben ik wat minder weg van omdat ik graag serieus een spelletje speel. Chili Dice ken ik niet, maar hoop ik wel snel te leren. Ik ben benieuwd.

L.A.M.A.

Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. En dat mag er één van waarde 1 of van waarde 10 zijn. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

L.A.M.A. Leg alle minpunten af van 999-games

Lees ook: Review: L.A.M.A – Leg Alle Minpunten Af | 999-Games

Clever

Clever is een tactisch dobbelspel voor het hele gezin van 999-Games!
Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen inde bijbehorende categorie in. Elke categorie levert opeen andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen.
Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.
In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend!

Clever dobbelspel van 999-games

Lees ook: Review: Clever | 999-Games

Chili Dice

De dobbelstenen branden in je handen. Met Chili Dice, het pittigste dobbelspel van dit moment, gaat het erom je tegenspelers te verslaan door zoveel mogelijk punten te scoren in zo min mogelijk worpen. In totaal heb je 30 worpen tot je beschikking, die je over 10 ronden mag verdelen. Worpen die je aan het einde van het spel niet gebruikt hebt, leveren bonuspunten op. Elk van de 6 dobbelstenen heeft een andere pittige zijde, die je desgewenst naar een minder pittige zijde kunt draaien. Een Kleine chili, Grote chili of Pittige chili gooien levert je bonuspunten op, maar pas op! Brand je handen niet!

Chili Dice nieuw dobbelspel

Valse motten

Eindelijk een spel waarin je mag, nee moet, valsspelen om te winnen. De spelers leggen kaarten volgens bepaalde spelregels af, maar proberen door vals te spelen sneller van hun kaarten af te komen. Eén van de spelers is echter de bewakingskever. Als die een speler betrapt, moet de dader zijn kaarten weer terugnemen en er extra bijpakken. Wie is als eerste zijn kaarten kwijt?

Valse Motten van 999-games haakt creatief in op ieders behoefte om een loopje met de spelregels te nemen. Ideaal voor gezelschappen en families die op zoek zijn naar een niet te serieus kaartspelletje.

Valse motten van 999-games

Beverbende

Beverbende van 999-games is een spannend en tactisch geheugenspel. Scoor de minste strafpunten. Enige probleem is dat je maar twee van je vier kaarten kent. Actiekaarten brengen daar verandering in.

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

Beverbende, ga altijd voor de kleintjes

Keer op Keer

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Keer op Keer van 999-Games

Lees ook: Review: Keer op Keer dobbelspel | 999-games

Regenwormen

Verzamel zoveel mogelijk wormen in dit snelle dobbelspel genaamd regenwormen. En lukt dat niet eerlijk, dan pak je ze gewoon van een ander af.

Dit snelle compacte dobbelspelletje van 999-Games kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen!

Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren.

Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Regenwormen | 999-Games

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *