Uitje met kinderen: Monkey Town | Delft

Als je aan de kinderen vraagt waar ze naartoe zouden willen op een vrije dag, dan komen daar twee antwoorden uit; zwemmen of naar de ballenbak. We hadden de kinderen beloofd dat we in de kerstvakantie een keer naar een indoorspeeltuin zouden gaan en wel op 2 januari. Zelf vinden we het ook niet heel erg om naar een indoorspeeltuin toe te gaan. Mijn man neemt een boek mee en ik neem zelf ook een boek mee, maar ook mijn laptop en ga daar lekker zitten werken. En dat terwijl de kinderen zichzelf de hele dag aan het vermaken zijn! Wij zijn dit keer naar indoorspeeltuin Monkey Town in Delft geweest.

Monkey Town Delft

Monkey Town Delft heeft een aantal unieke attracties. Natuurlijk kunnen kinderen rennen, springen, klimmen, glijden en zich als een aap voortbewegen op allerlei speeltoestellen die deze speeltuin rijk is. Glijden van een megalange glijbaan, klimmen in de hoogste toren, rolschaatsen, voetballen in een speciale voetbalkooi en nog veel meer! De speeltoestellen zijn omgeven met een prachtige afwerking van hout met daarop cactussen, waardoor je je in het Wilde Westen waant. Er zijn nog een aantal andere activiteiten te doen in Monkey Town Delft.

Lasergame

De indoorspeeltuin is voorzien van een echte Laser Town. Lasergamen is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5. Elk kind krijgt daarbij een eigen spacegeweer. Deze lasergame wordt gespeeld in een omgeving van een woestijnlandschap met allemaal obstakels waar kinderen naar hartelust kunnen rennen en zich kunnen verstoppen. Degene die aan het eind de meeste tegenstanders heeft geraakt, heeft het spel gewonnen. Het leuke is, ook volwassen mogen meedoen. Een spel duurt in totaal ongeveer 10 minuten. Bij elk entreeticket krijg je een muntje voor een gratis spelletje lasergame.

Lasershoot Monkey Town

5D Bioscoop

Heb jij wel eens een 5D-film gezien? In Monkey Town Delft kan het. Er draaien verschillende films die elk ongeveer 5 minuten duren. Bewegende stoelen, wind en allerlei andere effecten zorgen ervoor dat deze film een unieke ervaring wordt die niet snel vergeten zal worden. Adviesleeftijd is 6 jaar.

Hubelino

Het is de enige indoorspeeltuin die het heeft; een ruime hoek met knikkerbaanelementen van Hubelino. Kinderen kunnen in deze hoek naar hartelust aan de slag gaan met het bouwen van knikkerbanen. De meest fantastische kunstwerken worden er gebouwd!

Hubelino

Peuterzone

Voor de allerkleinsten is er een afgeschermde peuterzone. Deze peuterzone is uitsluitend bedoeld voor kinderen tot en met 3 jaar. Oudere kinderen mogen niet in deze hoek komen. Het is absoluut geen kleine zone, ook de kleinsten onder ons kunnen zich er wel de hele dag vermaken.

Ook aan ouders is gedacht

Heerlijke relaxstoelen, een groot aantal zitjes, werkplekken voorzien van een stopcontact, een fitnessruimte voor ouders met uitzicht op de speeltuin; het is er allemaal voor ouders. En natuurlijk kun je genieten van een heerlijke kop koffie gemaakt van verse bonen, een uitgebreid ontbijtje, een heerlijke lunch of lekker diner! Zo is het ook voor ouders zeker geen straf om de hele dag in een speeltuin door te brengen.

Lees ook: Uitje met kinderen: Nijntjemuseum

Monkey Town Delft

Mijn mening

We kwamen binnen in een enorm grote ruimte, het is denk ik de grootste indoorspeeltuin waar wij ooit zijn geweest. Het eerste wat in het oog sprong waren die heerlijke relaxstoelen. Die wilden we wel bemachtigen voor onszelf, maar natuurlijk waren die allemaal bezet. Gelukkig vonden we nog een leuk plekje waar we rustig konden zitten om te lezen en te werken. Wat ons ook opviel is dat de tafels en stoelen op sommige plekken best wel dicht op elkaar stonden, het had wat mij betreft wel iets ruimer opgesteld mogen worden, zodat je toch ietsje meer privacy hebt.

De kinderen konden na binnenkomst niet wachten tot we een plekje hadden gevonden. Wij kregen direct hun jassen en schoenen in handen gedrukt en gingen er direct vandoor. Eenmaal gesetteld ben ik ook maar eens een rondje gaan lopen om te zien wat er allemaal te doen is. En dat was heel wat.

Rolschaatsen bij Monkey Town Delft

Heb je nog een kindje onder de 4 jaar, dan is Monkey Town Delft ook echt een aanrader. Vaak zie je in indoorspeeltuinen dat er nog wel ergens een hoekje is voor peutertje, maar hier was de peuterhoek heel groot. En het fijne is dat grotere kinderen echt geweerd worden uit deze hoek, zodat de kleintjes ongestoord kunnen spelen.

Omdat één van mijn opdrachtgevers Hubelino Benelux is, viel mij natuurlijk direct de grote knikkerbaanhoek op. Wat ontzettend veel bouwstenen liggen daar om knikkerbanen mee te bouwen. De hele dag door waren er kinderen bezig met het maken van een knikkerbaan. Een druk en goed bezochte hoek dus! Leuk om te zien.

Hubelino bij Monkey Town Delft

Lasergamen

Bij entree kregen we ook twee muntjes voor het lasergamen. Elin en Joas wilden dit op een gegeven moment doen. De groep bestond uit een stuk of 12 kinderen met allemaal een geweer en het spel duurde ongeveer 7 minuten. Degene met de meeste punten wint het spel. Joas was laatste geworden en Elin één na een na laatste! Joas snapte in eerste instantie geloof ik niet zo de bedoeling, maar Elin vond het in ieder geval echt superleuk om te doen.

Lasergamen @Monkey Town

Om een uurtje of half 1 gingen we wat eten. Joas wilde graag een pannenkoek en Elin, Arjan en ik namen een frietje met een kroket. De friet was eigenlijk te kort gebakken om echt lekker te zijn. Ze waren niet lekker knapperig en nog te zacht en te lichtgeel. Verder is de menukaart ook niet heel uitgebreid. Wat mij betreft hadden er wel iets meer belegde pistoletjes in de wat lagere prijsklasse op de kaart mogen staan. De koffie was overigens wel heerlijk!

Schoon

Vaak is het in een indoorspeeltuin ontzettend warm. In Monkey Town Delft wat dat niet het geval! Ja, de kinderen hadden het wel lekker warm van al dat rennen, klimmen, springen en klauteren, maar als je gewoon zomaar zit was het helemaal niet warm. Wel fijn. En het was ook overal heel schoon. Personeel kwam regelmatig langs om lege bekers, kopjes, dienbladen etc. weg te halen waardoor het allemaal schoon, netjes en opgeruimd was.

Tien voor 4 gingen we weer naar huis. De kinderen hebben zich ruim 5 uur lang opperbest vermaakt en ze vonden gewoon alles leuk! Graag willen ze er nog wel een keertje heen. Het liefst morgen natuurlijk! Ondanks dat de prijs/kwaliteitverhouding van het eten wel wat tegenviel, was het al met al wel een heerlijk dagje uit in een prachtige en grote indoorspeeltuin. De kinderen hebben genoten!

Informatie

Monkey Town Delft
Rijksstraatweg 39
2645 BT Delfgauw

Entreeprijs is € 7,95. Begeleiding mag gratis naar binnen. Door de weeks bij binnenkomst tot 11:30 uur betalen kinderen van 1 t/m 3 jaar slechts € 4,95. In vakanties vervalt dit peutertarief.

Lees ook: Uitje met kinderen: Avonturenboerderij Molenwaard
Lees ook: Uitje met kinderen: Villa Zebra

Monkey Town Delft

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *