Uitje met kinderen: Play-In – Jumpen, spelen, klimmen | Utrecht

Play-in Utrecht

Afgelopen zondag hebben we zo iets leuks gedaan. We zijn naar Play-in in Utrecht geweest. Het stond al een aantal weken op ons verlanglijstje. Alleen, voor het klimmen moet je minimaal 1.20m zijn, zagen we op de website. En dat is Joas met zijn 1.10m nog lang niet. Toen wij de kans kregen om ernaartoe te gaan en dat Joas ook mee mocht doen met klimmen, greep ik die met beide handen aan! En wat hebben we genoten! Vooral van het klimmen moet ik zeggen. En goed nieuws! Tegenwoordig wordt er voor het klimmen een minimumleeftijd van 4 jaar gehanteerd en niet meer de minimumlengtegrens van 1.20m!

Play-in

Play-In bestaat uit 3 concepten in 1 attractiepark:

  • Kids-In
  • Jump-In
  • Climb-In

Voor de hele familie is er altijd wat leuks te beleven op een oppervlakte van maar liefst 6000m2.

Kids-In

Kids-In is een indoorspeeltuin met als thema onderwaterwereld. Speel tussen de vissen en glij door een haaienbek. Voor de allerkleinsten onder ons is er een overzichtelijke peuterhoek waar ze veilig kunnen spelen. En terwijl de kinderen spelen kunnen ouders relaxen op een van de loungebanken en genieten van een kop kwaliteitskoffie. Zin in een lekkere maaltijd? Ook dat is verkrijgbaar in de Beachbar!

Jump-In

Met 3000m2 aan trampolines behoort Jump-In tot een van de grootste trampolineparken van Europa. De nieuwste en allerbeste trampolines die voorzien zijn van allerlei spannende onderdelen. Wat je ook wenst, Jump-In heeft het gewoon, je moet er beslist eens gesprongen hebben. Jumpen is mogelijk voor iedereen vanaf 7 jaar. Voor kinderen van 4-12 jaar is er de mini-jump op speciale tijden zodat ook zij veilig kunnen springen.

Climb-in

Climb-in is een klimconcept dat superveilig, fun en innovatief is. Je hebt geen klimervaring nodig, dankzij het innovatieve BelayMate zekeringssysteem. Je ‘clipt’ jezelf vast bij de challenge die jij aan wilt gaan en vervolgens kun je gezekerd en veilig naar boven klimmen. Als je boven bent, of je wilt niet meer verder, dan laat het BelayMate systeem je zo weer rustig naar beneden zakken. Eenmaal beneden clip je jezelf weer los en je kunt weer op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig en voor elke klimsessie krijg je een duidelijke briefing.

Climb-In biedt een aantal kleurrijke challenge en zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor volwassenen. Een klimsessie duurt een uur.

Klimmen in Play-in in Utrecht

Feestjes, partijtjes en andere activiteiten

Een Kids Party, een Jump Party of een Climb Party? Het kan allemaal bij Play-In. Ideaal voor een kinderfeestje, vrijgezellenuitje of een teambuilding. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, alleen spelen in Kids-In ruimte, of kies een VIP-arrangement waarbij je 45 minuten met elkaar kunt verblijven in een eigen ijsprinses-, piraat-, tropical beach- of discokamer. Ook zijn er combi-arrangementen te boeken zodat je én kunt spelen en een uurtje kunt klimmen of jumpen.

Alleen een Jump-arrangement of alleen een Climb-arrangement? Allemaal mogelijk bij Play-in! Ideaal voor een vrijgezellenparty, vriendenactiviteit of bedrijfsuitje.

Ook worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Houd vooral de website in de gaten om op de hoogte te blijven van de diverse activiteiten.

Lees ook: Uitje met kinderen; Attractiepark Drouwenerzand (2)

Mijn mening

Fantastisch geregeld bij Play-In! Bij aankomst stelde ik mijzelf voor en men wist meteen wie ik was. Er stond een tasje met wat spulletjes voor ons klaar en we konden daarna meteen doorlopen naar de Jump-In.

Jumpen

Snel verwisselden we onze schoenen en sokken voor de speciale antislipsokken die in het tasje zaten. We mochten 1 uur springen. Bij de ingang werd ons verteld dat we de kleur rood hadden, op het beeldscherm zag je in een rood venster de tijd in beeld, die van 60.00 minuten afliep naar 0.00 minuten. Zo wist je precies hoe lang je nog mocht springen en wanneer het weer tijd was om te gaan. Superhandig!

Het springen was onwijs leuk, maar wel enorm vermoeiend. Een uur vonden wij dan ook lang genoeg. Elin lag na 3 kwartier uitgeput tegen mij aan. Vanaf een hoogte in een zachte kussen springen vond Elin geweldig. Joas vond dit wat spannender en liet zich rustig naar beneden zakken. Joas vond vooral de evenwichtsbalk leuk. Als je daarvan viel, viel je in zachte schuimblokken waar je heerlijk in weg kon zakken.

Spelen

Na een uur springen zijn we naar Kids-In gelopen. De kinderen hebben hier heerlijk kunnen spelen en kunnen uitleven (of ze dat nog niet genoeg gedaan hebben) terwijl ik even kon uitrusten van het springen. Het hele speelparadijs straalt het thema Onderwaterwereld uit. Prachtig om te zien. En waar kinderen niet kunnen spelen, bijvoorbeeld de zithoek voor ouders, is het helemaal in het thema strand ingericht. Prachtig, kleurrijk! De speelmaterialen zien er nieuw, mooi en schoon uit.

We mochten ook een frietje met saus, snack en wat drinken bestellen via een formuliertje. Daarop mochten we aangeven hoe laat we zouden willen eten. Op de minuut af 12:00 uur werd ons eten en drinken bij ons tafeltje gebracht. Het drinken voor de kinderen miste, maar na even navragen werd ook dat gelijk gebracht. De friet en snack was trouwens ook lekker.

Na het eten nog eventjes spelen en daarna mochten we klimmen.

Klimmen

Arjan en de kinderen gingen naar binnen om te klimmen. Tijdens de uitleg van de instructeur moest iedereen die niet meedeed met klimmen even buiten blijven wachten. Zodra de uitleg was afgelopen en er echt kon worden begonnen met klimmen, mocht je wel naar binnen als je een oranje hesje aandeed.

Climb-in is een superveilig klimconcept. Onder elke klimwand ligt een mat met daaraan het touw. Het zekeringssysteem aan de gordel kun je vastklikken aan het zekeringssysteem aan de mat. Een pin schiet dan los en je weet dat je goed gezekerd bent. Vervolgens kun je omhoog klimmen tot waar je durft. Daarna kun je je via het touw weer laten zakken. Je prikt de pin in het zekeringssysteem en zo kun je jezelf weer loskoppelen van het zekeringssysteem aan de mat. Als leek zie je al meteen dat het een zeer eenvoudig, maar o zo veilig systeem is. Overigens kostte het aan- en afkoppelen mij soms best even wat kracht en moeite. Als mij het al amper lukt … daarmee moesten Elin en Joas wel geholpen worden.

Kleurrijke Challenges

De klimhal bestaat uit een aantal kleurrijke challenges, de een wat moeilijker en uitdagender dan de ander. De kinderen, en Arjan ook, vonden het geweldig om te klimmen! Een uur was gewoon te kort. Elin durfde steeds een beetje hoger en uiteindelijk zat ze zelfs een keer helemaal bovenin. Joas is 10 cm kleiner dan de minimale lengtegrens, maar daar liet hij zich niet door kisten. Niet elke challenges was voor hem even geschikt, bij sommige wanden moest je simpelweg veel te grote stappen nemen voor zijn kleine beentjes. Maar een aantal wanden lukte hem wel goed. Hij heeft het niet tot aan het plafond gered, maar tot halverwege kwam hij zeker wel. En was zijn beentje toch net even te kort, hup, knietje erbij en jezelf maar weer optrekken!

Beide kinderen vonden het klimmen echt het leukste van de hele dag. Wat hebben ze genoten. Na een uur wilden ze nog niet weg. Maar er kwam weer een nieuwe groep, dus ze moesten wel. En nu vraagt met name Joas elke dag: “Wanneer gaan we weer een keer klimmen?” Dat gaan we vast nog wel eens doen! Als het aan Joas zou liggen, dan gaan we vandaag nog!

Kijk gerust eens op de website van Play-In voor meer informatie!

Climb-In te Play-In Utrecht

Lees ook: Uitje met kinderen: Mind Mystery | Horst
Lees ook: Uitje met kinderen: Kinderboekenmuseum te Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *