Recensie: LEGO Jurassic World – Operatie: Overleven | Billy Bones

LEGO Jurassic World Operatie overleven | Billy Bones

LEGO en Dino’s; twee favorieten van Joas. Combineer LEGO en dino’s met elkaar en je krijgt het boek LEGO Jurassic World – Operatie overleven. Dubbel favoriet dus. Dit boek sprak Joas dan ook meteen aan. Hij ging het boek direct lezen toen we het binnenkregen. En even daarna was het ook alweer uit. Dit boek is zeer geschikt voor kinderen die niet zo dol zijn op lezen en ook zeer geschikt voor kinderen die juist al ontzettend vroeg kunnen lezen. Ik vertel je hier meer over in dit artikel. Bovendien heb ik nog een exemplaar van het boek ontvangen die ik mag weggeven middels een winactie. Doe je mee?

LEGO Jurassic World – Operatie: Overleven

Lezen gaat je steeds gemakkelijker af door de leukste boeken te pakken! Met de MAKKELIJK LEZEN MET LEGO® BOEKENLIJN wordt lezen een feest! Een van de boeken uit deze lijn is LEGO Jurassic World – Operatie: Overleven.

Ga samen met Owen, Claire en een heleboel coole dino’s op avontuur in LEGO® Jurassic World™. Ren met de Raptors, vlieg met de Pteranodons en ontdek de schat van het park. Ben jij dapper genoeg?

Lees ook: Review: LEGO DOTS BFF Armbandenset

Mijn mening

Het boek gaat over Jurassic World. Wel bekend. Een enorm spannende film. Best wel eng eigenlijk. Voor kinderen is er ook een LEGO Jurassic World film, die de kinderen laatst op Netflix hebben gekeken. Nu is er ook boek verschenen. En omdat Joas de film had gezien, sprak dit boek hem natuurlijk enorm aan, vanwege de herkenbaarheid.

De makkelijk lezen met LEGO boekenlijn is niet alleen geschikt voor kinderen die nauwelijks plezier beleven aan lezen, of die lezen moeilijk vinden. Deze lijn is enorm geschikt voor vlotte lezers die zichzelf al op jonge leeftijd hebben leren lezen, zoals mijn zoon Joas. Hij was 3 jaar toen hij zijn eerste woordjes las. Hij zat net in groep 1 toen hij zichzelf in enkele weken tijd heeft leren lezen. En hij las vloeiend toen hij nog in groep 3 moest starten en waar hij alsnog zijn eerste woordje ‘ik’ leerde lezen (ondanks andere afspraken!)

Geschikte boeken

Alleen, vindt maar eens boeken die passen bij zijn leesniveau, maar die ook aansluiten bij zijn belevingswereld en leeftijd. Dat bleek enorm lastig. Boeken op AVI-niveau M3, E3 en M4 zijn technisch gezien veel te makkelijk en dus niet interessant. Boeken op zijn leesniveau M6/E6 sluiten weer niet aan bij zijn belevingswereld, dus ook niet interessant. Bovendien zien veel boeken er niet aantrekkelijk genoeg uit, weinig plaatjes, lange lappen tekst in een klein lettertype. AVI-boeken links laten liggen dus, en op zoek gaan naar andere boeken.

Gelukkig hebben wij een aantal boeken gevonden die wel perfect aansluiten bij Joas’ belevingswereld, leeftijd en niveau en die niet gekoppeld zijn aan een AVI-niveau. Een voorbeeld hiervan is De Echte Duiven-serie van Billy Bones, maar ook dit boek uit de makkelijk lezen met LEGO boekenlijn, ook uitgegeven door Billy Bones. Ga zo door Billy Bones, zou ik ik zeggen! Ik hoop dat er nog veel meer van zulk soort boeken worden uitgegeven.

Lees ook: Recensie: Echte duiven pikken het niet

Productinformatie

 • Titel: LEGO Jurassic World: Operatie Overleven
 • Auteur: Meg Wang
 • Uitgeverij: Billy Bones
 • ISBN: 978-90-30508-07-6
 • Verschijningsdatum: juli 2021
 • Aantal bladzijdes: 64 pagina’s

Lees ook: Review: Bouw en sticker je eigen auto | LEGO
Lees ook: Recensie: Lego Disney Prinses – De magische tuin | Meis & Maas

Reactie (10)

 • Ellen| 23 november 2021

  Wij willen super graag meedoen met de wedstrijd. 🤞

 • elisabeth maria martina| 23 november 2021

  helemaal te gek voor onze lex de grootste dinofan die ik ken vandaar dat ik hem graag verwen

 • Nelleke| 23 november 2021

  Ohh de combinatie Lego en dinosauriërs is de perfecte match voor mijn zoon, dus ik maak ook graag kans!

 • Anja van luik| 23 november 2021

  Graag, want het spel wordt hier veel gespeeld op de playstation. Nu kan ik hem ook voorlezen over de lego dino’s voor slapengaan.

 • Berendina Jaasma| 23 november 2021

  Ik maak mijn kleinzoon hier graag blij mee!

 • Alyssa| 24 november 2021

  Wat een leuk boek. Wij wagen graag een kansje. 🍀🍀🍀🍀

 • Marian B| 25 november 2021

  Ik doe mee voor mijn neefje. Ook voor hem is de combi LEGO en dino’s helemaal top. Dit boek lijkt me echt iets voor hem.

 • Marianne van den Hoek| 26 november 2021

  Oh wat geweldig, hier zou ik Tijn en Dorus echt superblij mee maken. 🐱‍🐉

 • Yvonne| 27 november 2021

  Ik heb juist een jongen in huis die erg veel moeite heeft met lezen en hierdoor ook minder motivatie heeft… Ook wij zijn steeds op zoek naar geschikte boeken voor hem, zodat hij toch plezier aan lezen beleeft en succes ervaringen heeft. Dit boek van LEGO over dino’s zal hij fantastisch vinden!

 • Mark| 28 november 2021

  Dit lijkt me DE perfecte combi om mijn zoon aan het lezen te krijgen. Hij is dol op LEGO èn op dino’s… Dit boek legt hij vast niet weg na 3 zinnen… 😉

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *